Υπάρχει σχέδιο για αλλαγή της Ελληνικής σημαίας;
Στρατηγικό σχέδιο Δρούτσα για αλλαγή της Ελληνικής σημαίας!
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του www.zoomnews.gr , το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας σύνθετης και εξαιρετικά ευαίσθητης διαπραγμάτευσης που αποσκοπεί στην ανόρθωση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς και ιδίως στον ευρωπαϊκό χώρο.
Η διαπραγμάτευση γίνεται παράλληλα στο εσωτερικό της χώρας με διακριτική εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αλλά και με διεθνή κέντρα στις Βρυξέλλες, Λονδίνο και Βερολίνο. Από ελληνικής πλευράς οι μόνοι που είναι πλήρως ενήμεροι για τα τεκταινόμενα είναι, εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ο οποίος φέρεται και ως εμπνευστής του όλου σχεδίου. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει καν ενημερωθεί αλλά ο ρόλος του στην υλοποίηση αναμένεται να είναι καθοριστικός και λόγω του Υπουργείου στο οποίο προΐσταται αλλά και λόγω των παραδοσιακά καλών σχέσεων του με την εκκλησία.
Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δημήτρη Δρούτσα τελικός στόχος θα είναι η αλλαγή της ελληνικής σημαίας ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να συντονίσει τις ελληνικές προσπάθειες με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Ως γνωστό μόνο 6 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν το σύμβολο του σταυρού στη σημαία τους: Η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Μάλτα και βεβαίως η Ελλάδα. Στα πλαίσια των νέων αντιλήψεων που επικρατούν στην Ευρώπη και παγκοσμίως για τον “διάλογο των πολιτισμών” και την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους η Ε.Ε. ενθαρρύνει τις 6 χώρες να ευθυγραμμισθούν με τις υπόλοιπες τροποποιώντας τις εθνικές τους σημαίες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αν και αναμένει ισχυρές αντιδράσεις από μέρος της κοινής γνώμης και από ορισμένα κόμματα και φορείς θεωρεί ότι μεσοπρόθεσμα η μάχη για τη διατήρηση του Σταυρού είναι χαμένη και γιαυτό προσανατολίζεται στο να διαπραγματευθεί τα ανταλλάγματα.
Η Άγκελα Μέρκελ που ηγείται του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος υποστηρίζει την κατάργηση του Σταυρού με το βασικό επιχείρημα ότι “γιατί να έχουν οι Έλληνες τον Σταυρό στη σημαία τους, που είναι και ψεύτες, και όχι η Γερμανία”. Έχει μάλιστα εξομολογηθεί στον Πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόσο ότι αν το σχέδιο υλοποιηθεί είναι διατεθειμένη να αυξήσει την χρηματοδότηση των ελληνικών ελλειμμάτων ώστε να μην χρειαστεί τελικά η φορολόγηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, διευκολύνοντας έτσι τους χειρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Δεν επιθυμεί όμως η απόφαση για κατάργηση του Σταυρού να ανακοινωθεί πριν από τις εκλογές στην Ρηνανία Βεστφαλία φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Θέλει επίσης να αποφύγει οποιοδήποτε συσχετισμό της απόφασης με το πρόσφατο ταξίδι της στην Τουρκία και τις συνομιλίες της με τον Ταγίπ Ερτογάν φοβούμενη ότι η πανούργα τουρκική διπλωματία θα εκμεταλλευτεί το γεγονός και θα ισχυρισθεί ότι ο Ερτογκάν είναι δήθεν αυτός που έπεισε την Μέρκελ.
Από πλευράς σκανδιναβικών χωρών δεν αναμένονται ιδιαίτερες αντιδράσεις καθότι η κοινή γνώμη φαίνεται ώριμη να αποδεχθεί τον εκσυγχρονισμό των σημαιών.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός φέρεται ενθουσιασμένος με το σχέδια Δρούτσα αφού ελπίζει ότι θα αυξήσει την δημοτικότητά του ενόψει των κρίσιμων εκλογών ανάμεσα στους πολυάριθμους μουσουλμάνους Βρετανούς πολίτες. Έχει πάντως ξεκαθαρίσει ότι η υλοποίηση της αλλαγής της βρετανικής και αγγλικής σημαίας από το Λονδίνο θα γίνει μετά το τέλος του Μουντιάλ ώστε οι χιλιάδες Άγγλοι φίλαθλοι που θα κατακλύσουν τα στάδια της Νότιας Αφρικής να μην αναγκαστούν να αγοράσουν καινούργιες σημαίες. Ας σημειωθεί ότι η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας περιέχει δύο σταυρούς, τον χριστιανικό και τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει για επιτάχυνση της απόφασης ώστε στην επικείμενη διαπραγμάτευση για την ένταξη της Ισλανδίας – που έχει και αυτή Σταυρό στη σημαία της- να τεθεί όρος αλλαγής της σημαίας και να αποφευχθεί νέο δημοψήφισμα με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Έντονες αντιδράσεις αναμένονται ασφαλώς και από πλευράς Βατικανού αλλά έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι της Ε.Ε. εκτιμούν ότι η Αγία Έδρα δεν έχει μεγάλα περιθώρια αντίδρασης καθότι βρίσκεται στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας που συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία τις τελευταίες εβδομάδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου