"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Μερικές φορές πρέπει νά μιλᾶμε, ἰδίως ὄταν πρόκειται γιά τόν ἀγαπημένο μας ᾿Ιησοῦ!

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Απάντηση της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Μητροπολίτη Πειραιώς

Άμεση ήταν η απάντηση της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ στον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος με επιστολή του παραπονέθηκε στην Βασίλισσα για την αήθη επίθεση του Έλτον Τζων κατά του Χριστού.
Επίσης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, είχε ζητήσει από την Βασίλισσα να αφαιρεθεί από τον διάσημο μουσικό ο τίτλος Τιμής.
Σήμερα η εφημερίδα «Το Παρασκήνιο» δημοσιεύει αποκλειστικά την επιστολή της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία αφήνει σαφώς να φανεί ότι συμφωνεί με τις αιτιάσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Τέλος, να σημειώσουμε, ότι πολλοί ήταν εκείνοι που ειρωνεύτηκαν την επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς την Βασίλισσα Ελισάβετ, ότι δεν θα λάβει ποτέ απάντηση. Τελικά διεψεύσθησαν!
Η Επιστολή έχει ως εξής (μετάφραση από τα Αγγλικά):
Αγαπητέ Μητροπολίτη,
Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας της 23ης Φεβρουαρίου, η οποία απευθύνεται στη Βασίλισσα.
Η Αυτή Μεγαλειότης σημείωσε τις προτάσεις σας σχετικά με τα σχόλια που έκανε ο τραγουδιστής Έλτον Τζων. Ήταν ευγενικό από μέρους σας να ενημερώσετε την Βασίλισσα για τις απόψεις.
Σχετικά με τον τίτλο Τιμής, θα πρέπει να σας εξηγήσω ότι, ενώ ο πρωθυπουργός δεν έχει ενεργό ρόλο στο να προτείνει ονόματα για να ληφθούν υπόψη, προτείνει ο ίδιος μια λίστα προτάσεων σχετικά με το να δοθεί η να αφαιρεθεί ένας τίτλος τιμής στην Αυτής Μεγαλειότητα.
Ως εκ τούτου, προωθώ την επιστολή σας στην αρμόδια γραμματεία (σ.σ. εννοεί του πρωθυπουργού, κ. Μπράουν).
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε στην υπόθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου