"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "῾Η οἰκογένεια εἶναι ὁ πυρήνας τῆς κοινωνίας καί τῆς κοινωνικής συνοχῆς»

Α. Σαμαράς :"Έχω εντολή να τα αλλάξω όλα και θα τα αλλάξω"
«Η οικογένεια είναι ο πυρήνας της κοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής»
"Έχω εντολή να τα αλλάξω όλα και θα τα αλλάξω όλα σε αυτή την πορεία προς το συνέδριο» διαμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς απορρίπτοντας εισηγήσεις περί αναβολής τού συνεδρίου της κόμματος λόγω της κρίσης, στην ομιλία του με αφορμή τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας της Οικογένειας.
«Η οικογένεια είναι ο πυρήνας της κοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής» τόνισε ωστόσο  μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για όλους.
Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι σοβαρότερες συνέπειες της κρίσης είναι οι κοινωνικές και ότι στο πλαίσιο αυτό η οικογένεια είναι ασπίδα και όπλο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αναφερόμενος στην κρίση της οικονομίας είπε ότι δοκιμάζονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και πλήττεται η οικογένεια γιατί έχει ανελαστικές δαπάνες, κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά.
«Αντιλαμβανόμαστε τις αδικίες της φορολογικής πολιτικής, γιατί αυτή τη στιγμή δε στηρίζει την οικογένεια, και όταν έχουμε αίσθηση της συνολικής επιβάρυνσης ενός νοικοκυριού μπορούμε να αντιληφθούμε ποιες φοροαπαλλαγές έχουν νόημα» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Εκτίμησε επίσης ότι ήταν ιδιαίτερα εύστοχη η απόφαση της ΝΔ να συγκροτήσει παρατηρητήριο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανήλθε μάλιστα στην παλαιότερη πρότασή του για «μελλοντικό Υπουργείο Οικογένειας».

ΠΗΓΉ: http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου