"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ...


῎Ανθρωποι μέσης ἡλικίας πού ἔχασαν τη δουλειά τους τά πρῶτα θύματα της κρίσης...



Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή, τα τραγικά αποτελέσματα της κρίσης στην ελληνική κοινωνία είναι ήδη ορατά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) που ασχολούνται με κοινωνικές δραστηριότητες, τα πρώτα θύματα της κρίσης είναι τα άτομα μέσης ηλικίας.

Έτσι δημιουργούνται «στρατιές» επιστημόνων, τεχνιτών, μορφωμένων δηλαδή ανθρώπων, ηλικίας 35-50 ετών, οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι και δεν έχουν ούτε τροφή ούτε στέγη και απευθύνονται στον Ερυθρό Σταυρό και τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες για να βρουν ένα κατάλυμα!

Έχουμε δηλαδή στη χώρα μας τη δημιουργία μιας τάξης νεόπτωχων οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο αυτό λόγω της ανεργίας, αλλά και της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί όταν έχασαν τη δουλειά τους βρέθηκαν κυριολεκτικά στον δρόμο, αφού δεν έχουν οικογένεια ή στενούς συγγενείς να τους στηρίξουν και να τους προσφέρουν ένα κρεβάτι κι ένα πιάτο φαγητό.

Εφόσον λοιπόν δεν είχαν τον τρόπο να πληρώσουν τα ενοίκια και τις υποχρεώσεις ενός σπιτιού, βρέθηκαν μόνοι κι εγκαταλελειμμένοι χωρίς να έχουν πού την κεφαλήν κλίνη. Έτσι απευθύνονται στον Ερυθρό Σταυρό και καταγράφονται ως νεόπτωχοι.

Το χειρότερο όμως είναι πως τα συγκεκριμένα άτομα αποτελούν τα πρώτα θύματα της κρίσης. Γιατί η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο ζοφερή κι όσο βαθαίνει η κρίση θα γίνεται απελπιστική...

Οπότε τα δύσκολα ακόμα δεν τα έχουμε δει...          Πηγή:http://www.paron.gr (Τό Παρόν τῆς Κυριακῆς, Κυριακή 6-6-2010)
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου