"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Νέα γερμανική πρόκληση: "Παίρνετε κάρβουνο. Παίρνουμε την Κέρκυρα"

Βρέ Γερμανάκια, τό σκεφτήκατε πολύ; Οὔτε σπιθαμή δέν δίνουμε, γιατί ὅπως ἔλεγαν καί κάποιοι πρόγονοί μας: "μολών λαβέ"...

Νέα γερμανική πρόκληση:  "Παίρνετε κάρβουνο. Παίρνουμε την  Κέρκυρα"


Εξοργιστικό είναι σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Bild, που προτείνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να ξοφλήσει η Ελλάδα το χρέος της, να αρχίσει να πουλά… νησιά της!

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η χώρα μας έχει 3.000 νησιά, τα περισσότερα στο Αιγαίο, με μόνο τα 87 από αυτά να είναι κατοικημένα.

«Αν πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ, πρέπει και αυτοί να δώσουν κάτι πίσω… για παράδειγμα μερικά από τα όμορφα νησιά του Αιγαίου. Το σλόγκαν είναι το εξής: Παίρνετε κάρβουνο. Παίρνουμε την Κέρκυρα», σχολιάζει η εφημερίδα.

Στη συνέχεια, η Bild αναφέρει ότι τα νησιά είναι όντως ο μεγαλύτερος θησαυρός της Ελλάδας, ενώ φιλοξενεί την ακόλουθη εξοργιστική δήλωση του μέλους του κόμματος CDU της Μέρκελ, Γιόζεφ Σλάρμαν: «Η Ελλάδα κατέχει κτίρια, εταιρείες και ακατοίκητα νησιά, που μπορούν" να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους».

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου