"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ





ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ,

ΝΟΙΩΘΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ,ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ,ΟΤΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ.
ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΜΤΝΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
http://spyros1000.blogspot.com/2010/04/blog-post_09.html
ἀναδημοσίευση: http://6tek.blogspot.com/

Τρία καράβια φεύγουνε (Δημοτικό, Χρόνης ᾿Aηδονίδης video)




(Παραδοσιακό τραγούδι)


Τρία καρά – βόηθα Παναγιά μ’
τρία καρά – τρία καράβια φεύγουνε
’πο μέσα ’πο την Πόλη,
κλαίει η καρδιά μου κλαίει
καρδιά μ’ κι αναστενάζει.

Το ’να φορτώ – βόηθα Παναγιά μ’
το ’να φορτώ – το ’να φορτώνει το σταυρό
και τ’ άλλο το Ευαγγέλιο,
κλαίει η καρδιά μου κλαίει
καρδιά μ’ κι αναστενάζει.

Το τρίτο το – βοήθα Παναγιά μ’
το τρίτο το – το τρίτο το καλύτερο
την Άγια Τράπεζά μας,
κλαίει η καρδιά μου κλαίει
καρδιά μ’ κι αναστενάζει.

Μη μας τα πά – βόηθα Παναγιά μ’
μη μας τα πά – μη μας τα πάρουν οι άπιστοι
και μας τα μαγαρίσουν,
κλαίει η καρδιά μου κλαίει
καρδιά μ’ κι αναστενάζει.


Λεφτά ὑπάρχουν....




Περ
πΠεΠερήφανα γηρατειά....ρή

Πόλεμος στήν ἐλεύθερη ἄποψη...





Μετά από πολλά λόγια και κατηγορίες ενάντια στα ιστόλογια αρχίζει και συζητιέται από την διαχείριση της χώρας ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουν την ελεύθερη γνώμη και άποψη.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Ευρώπη αλλά ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να περάσει έτσι χωρις μάχη,είναι γεγονός ότι η μόνη αντίσταση στις επιλογές των κυρίων αυτών είναι πλέον τα ιστολόγια,ανώνυμα ή επώνυμα.
Τα κανάλια και τους δημοσιογράφους τους έχουν πλέον εδώ και...
χρόνια στην τσέπη τους,δεν υπάρχει από εκεί θέμα σωστής και αληθούς πληροφόρησης,τα περισσότερα νέα διακινούνται από το διαδίκτυο,από εκεί παίρνουμε πλέον όλοι μας τις πληροφορίες μας,από εκεί ασκείται η πίεση στους διαχειριστές μας για όλα που μας αφορούν.
Ο φόβος τους θα γίνει πανικός,ο σκοπός ειναι φανερός,δεν θέλουν την αλήθεια,δεν τους ενδιαφέρει,αυτό που θέλουν είναι να κυβερνάνε χωρίς αντίπαλο,να επιβάλλουν ότι μέτρο τους βολεύει,να μην διαβάζουν κατηγορίες για τους φίλους και κολλητούς τους.
Πρώτα ο πολίτης λοιπόν,εμείς οι πολίτες θέλουμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα,αν θέλετε να μας στερήσετε και αυτό όπως μας στερήσατε τόσα δικαιώματα που είχαμε,τότε κάντε και κάτι άλλο.
Αλλάξτε τον τίτλο στο πολίτευμα της χώρας.
Εσείς θα κυβερνάτε τι σας νοιάζει το όνομα;
Δημοκρατία πάντως δεν θα είναι. 
 
 
Από το http://www.harrytsopanos.blogspot.com/