"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Νέα ἀναβολή στή λήψη συνοδικῆς ἀπόφασης γιά τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη


Η πολυαναμενόμενη οριστική τοποθέτηση της Συνόδου για την Κάρτα του Πολίτη δεν πραγματοποιήθηκε ούτε και σήμερα. Το Ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες μεταθέτει για μια ακόμη φορά τη λήψη απόφασης στο μέλλον. Η παρακολουθούσα "με ανύστακτο ενδιαφέρον" το θέμα Σύνοδος αντί να καθησυχάσει τον πιστό λαό για την Κάρτα του Πολίτη, δημιουργεί πολύ μεγάλη ανησυχία στους πιστούς για το μέγεθος της συνοδικής αναποφασιστικότητας και του αρχιεπισκοπικού φιλοκυβερνητισμού. Είναι απορίας άξιον πως μετά από τις αντιδράσεις τόσων πιστών, κληρικών, θεολόγων και άλλων επιστημόνων αλλά και μετά τις σαφείς κατά της Κάρτας τοποθετήσεις πλήθους Ιεραρχών και των συνάξεων των κληρικών τους, πως μετά από όλα αυτά η Σύνοδος δεν ξεκαθαρίζει την αντίθεσή της προς την προτεινόμενη Κάρτα του Πολίτη.....
Η διαβούλευση για την Κάρτα τελειώνει σε λίγες μόνο μέρες (12/12/2010) και η Σύνοδος αναμένει το σχετικό νομοσχέδιο για να τοποθετηθεί οριστικά. Δεν ανέγνωσαν οι Συνοδικοί και η συσταθείσα για το θέμα επιτροπή τα κείμενα του καθηγητή Τσελεγγίδη, άλλων νομικών και επιστημόνων; Δεν αφουγκράστηκαν την κραυγή του πιστού λαού που διατρανώνει την άρνησή του στην παραλαβή της Κάρτας; Αντί όλων αυτών, δείχνουν εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς αξιωματούχους; Δεν πείσθηκαν ακόμη για την κυβερνητική γραμμή προώθησης στην πατρίδα μας των ιδεών και των μεθόδων της Νέας Τάξης πραγμάτων;

Νῖκος Νικολόπουλος (βουλευτής Αχαΐας): "Ή κάρτα τοῦ πολίτη ἤ ἡ ἐξόντωση τοῦ πολίτη".


Κοινοβουλευτική παρέμβαση Ν.Νικολόπουλου μετά την απόταξη αστυνομικού που αρνήθηκε να την παραλάβει

Το θέμα των επιπτώσεων στους πολίτες από την άρνηση παραλαβής της «κάρτας του πολίτη» ανοίγει στη Βουλή με Ερώτησή του και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή την απόταξη από το Αστυνομικό Σώμα του αρχιφύλακα Δημήτρη Ανδρέακου, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας που αρνήθηκε να την παραλάβει για καθαρά θρησκευτικούς λόγους.
Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, "αν είναι αλήθεια ότι απετάχθη ο αστυνομικός, επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους και ποια προσωπικά δεδομένα περιέχει η κάρτα, ζητώντας να κατατεθεί η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής και όλα τα σχετικά έγγραφα."
«Ο αστυνομικός αποτάχθηκε από την Υπηρεσία του επειδή δεν παραλαμβάνει την «κάρτα του πολίτη» για καθαρά θρησκευτικούς λόγους. Αυτό ήταν το φοβερό «παράπτωμά» του για το οποίο τον απέταξαν από την Υπηρεσία του. Στην πειθαρχική επιτροπή συμμετέχουν πέντε αστυνομικοί εκ των οποίων τέσσερις υψηλόβαθμοι. Στην απολογία του σε αυτή την επιτροπή ισχυρίσθηκε ότι η κάρτα θα περιέχει απόρρητα στοιχεία για το άτομό του στα οποία δεν θα έχει πρόσβαση ο κάτοχος της κάρτας. Ο αστυνομικός είναι έγγαμος με δύο παιδιά, δεν πήρε καμία αποζημίωση και δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για ασφαλιστική κάλυψη. Η νομοθεσία βάσει της οποίας απετάχθη ο αστυνομικός παραβαίνει θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος όπως είναι η θρησκευτική ελευθερία. Ζούμε στην περίοδο Παπανδρέου στην οποία όλοι έχουν δικαιώματα εκτός από τους Έλληνες και τους χριστιανούς», αναφέρει στην Ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Βουλευτής, αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί για το θέμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι πολίτες αντέδρασαν διαμαρτυρόμενοι με κάθε τρόπο και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων.
«Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η νέα Κυβέρνηση θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από τη Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις Υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης, όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.»
«Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρετανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση διά του κ. Ραγκούση μάς διέταξε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες μέχρι το τέλος του 2011 θα πρέπει υποχρεωτικά να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη. Πρώτοι απ’ όλους θα πρέπει να πάρουν την κάρτα τα Σώματα ασφαλείας, ενώ αν δεν την πάρουν απειλούνται με απόλυση», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
ΑΚΤΙΝΕΣ