"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

῾Ο Γέροντας Παΐσιος γιά τά μικρά παιδιά καί τόν φύλακα ἄγγελό τους.

Τα παιδιά, οι χαρές και οί δυσκολίες τους Γέροντας Παίσιος


Τα μικρά παιδιά

Έχω παρατηρήσει, Γέροντα, ότι τα μωρά μερικές φορές την ώρα της Θείας Λειτουργίας χαμογελούν.
- Αυτό δεν το κάνουν μόνο στην Θεία Λειτουργία. Τα μωρά είναι σε συνεχή επαφή με τον Θεό, επειδή δεν έχουν μέριμνες. Τί ειπε ό Χριστός για τα μικρά παιδιά; «Οί Άγγελοι αυτών έν ουρανοίς διά παντός βλέπουσι το πρόσωπον τον Πατρός μου τον έν ουρανοίς» . Έχουν επικοινωνία και με τον Θεό και με τον Φύλακα Άγγελο τους, που είναι συνέχεια δίπλα τους. Στον ύπνο τους πότε γελούν, πότε κλαίνε, γιατί βλέπουν διάφορα. Άλλοτε βλέπουν τον Φύλακα Άγγελο τους και παίζουν μαζί του – τα χαϊδεύει, τα πειράζει, κουνάει τα χεράκια τους, και αυτά γελούν -, άλλοτε πάλι βλέπουν καμμιά σκηνή του πειρασμού και κλαίνε.
- Ο πειρασμός γιατί πηγαίνει στα νήπια;
- Και αυτό τα βοηθάει, για να αισθάνωνται την ανάγκη να ζητούν την μάνα τους. Αν δεν υπήρχε αυτός ο φόβος, δεν θα αναγκάζονταν να αναζητήσουν τήν αγκαλιά της μάνας τους. Όλα τα επιτρέπει ό Θεός για το καλό.
- Αυτά που βλέπουν, όταν είναι μικρά, τα θυμούνται, όταν μεγαλώσουν;
- Όχι, τα ξεχνούν. Αν θυμόταν το παιδάκι πόσες φορές είδε τον Άγγελο του, θα έπεφτε στην υπερηφάνεια. Γι’ αυτό, όταν μεγαλώση, τα ξεχνάει. Ο Θεός με σοφία εργάζεται.
- Μετά το Βάπτισμα τα βλέπουν αυτά;
- Φυσικά, μετά το Βάπτισμα.
- Γέροντα, ένα άβάπτιστο παιδάκι κάνει να προ¬σκύνηση άγια Λείψανα;
- Γιατί να μην κάνη; Μπορεί και να το σταύρωση κανείς με τα άγια Λείψανα. Είδα σήμερα ένα παιδάκι,
σαν άγγελουδάκι ήταν. «Που είναι τα φτερά σου;», το ρώτησα. Δεν ήξερε να μου πή!… Στο Καλύβι, δταν έρχεται η άνοιξη και ανθίζουν τα δένδρα, βάζω καραμέλες πάνω στα πουρνάρια, πού είναι κοντά στην πόρτα του φράχτη, και λέω στα μικρά παιδιά πού έρχονται εκεί: «Πηγαίνετε, παιδιά, να κόψετε καραμέλες από τα πουρνάρια, γιατί, αν πιάση βροχή, θα λειώσουν και θα πάνε χαμένες!». Μερικά έξυπνα παιδάκια καταλαβαίνουν ότι τις έβαλα εγώ και γελούν, άλλα πιστεύουν ότι φύτρωσαν, άλλα προβληματίζονται. Τα μικρά θέλουν και λίγο λιακάδα…
- Βάζετε πολλές καραμέλες, Γέροντα;
- Έμ, πώς! Τί να κάνω; Εγώ καλά γλυκά δεν δίνω στους μεγάλους• λουκούμια τους δίνω. Όταν μου φέρνουν καλά γλυκά, τα κρατώ για τα παιδιά της Σχολής . Νά, κι εδώ χθες βράδυ φύτεψα καραμέλες και σοκολατάκια και σήμερα… άνθισαν! Τα είδατε; Ό καιρός ήταν καλός, το χώμα ήταν αφράτο, γιατί το είχατε σκάψει καλά, και αμέσως άνθισαν ! Να δήτε τί ανθόκηπο θα σας κάνω εγώ! Δεν θα χρειάζεται να αγοράζουμε καραμέλες και σοκολατάκια για τα παιδιά. Τί; να μην έχουμε δική μας παραγωγή;
- Γέροντα, κάποιοι προσκυνητές είδαν τα σοκολατάκια πού φυτέψατε στον κηπο, επειδή το χαρτάκι τους έβγαινε πάνω άπό το χώμα. Παραξενεύτηκαν. «Κάποιο παιδάκι, είπαν, θα τα έβαλε».
- Δεν τους είπες ότι τα έβαλε ένα μεγάλο παιδί;

Ό Φύλακας Άγγελος προστατεύει τα παιδάκια

- Γέροντα, γιατί ό Θεός δίνει στον κάθε άνθρωπο έναν Φύλακα Άγγελο, άφού μπορεί ο ίδιος να μας προστατεύση;
- Αυτό είναι ξεχωριστή φροντίδα τοϋ Θεού για το πλάσμα Του. Ο Φύλακας Άγγελος είναι οικονομία Θεού. Είμαστε χρεώστες γι’ αυτό. Οί Άγγελοι ιδιαίτερα προ-στατεύουν τα μικρά παιδιά. Πώς τα φυλάνε! Μια φορά δυο παιδιά έπαιζαν έξω στον δρόμο. Το ένα άπό τα δύο σημάδευε το άλλο στο κεφάλι, για να το χτυπήση με μια πέτρα. Εκείνο δεν το έβλεπε. Την τελευταία στιγμή, φαίνεται, ό Άγγελος του το έκανε να δή κάτι, τινάχτηκε πέρα και γλίτωσε. Μια μάνα πάλι είχε πάρει στο χωράφι και το μωρό της. Το θήλασε, το έβαλε στην κούνια και πήγε να δούλεψη. Μετά άπό λίγο, όταν πήγε κοντά του, τί να δή! Το παιδάκι κρατούσε ένα φίδι και το έβλεπε! Όπως το είχε θηλάσει, είχε μείνει γάλα γύρω από το στοματάκι του. Πήγε λοιπόν το φίδι και έγλειφε το γάλα με την γλώσσα του και το παιδάκι το έπιασε με το χέρι του. Βάζει τις φωνές η μάνα, τρόμαξε το παιδί, άνοιξε το χεράκι του και έφυγε το φίδι! Φυλάει ό Θεός τα παιδιά.
- Γέροντα, τότε πώς πολλά παιδάκια υποφέρουν από αρρώστιες κ.λπ.;
- Ό Θεός ξέρει τι θα ώφελήση τον καθέναν και δίνει ανάλογα. Δεν δίνει στον άνθρωπο κάτι πού δεν θα τον ώ-φελήση. Βλέπει λ.χ. ότι περισσότερο θα μάς ωφελήση, αν μας δώση ένα κουσούρι, μια αναπηρία, παρά αν μάς προστατεύση να μή χτυπήσουμε ή να μή μείνουμε ανάπηροι.

[1] Ματθ. 18,10

[2]Για τους μαθητές της Αθωνιάδος Σχολής.

[3]Ο Γέροντας είχε φυτέψει στο φρεσκοσκαμμένο χώμα καρα­μέλες και σοκολατάκια και είχε βάλει επάνω τους ανθάκια από πα­σχαλιά, για να φαίνωνται σαν ανθισμένα.

Πηγή: Γέροντος Παΐσιου Αγιορείτη Λόγοι Δ’, Οικογενειακή ζωή, Έκδοση Ιερόν Ησυχαστήριον “Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος”, Σουρωτή Θεσσαλονίκης.


vatopaidi.wordpress.com 
 http://anavaseis.blogspot.com

Τίς δύσκολες ὧρες δέν θά ἀφήσει ὁ Θεός (παράδειγμα ἀπό θαῦμα τοῦ Τιμίου Προδρόμου), φτάνει νά ἔχουμε ΠΙΣΤΗ.

Διήγηση τοῦ Γέροντα Χρύσανθου: Τό θαῦμα πολλαπλασιασμοῦ τῶν ἄρτων ἀπό τόν Τίμιο Πρόδρομο

Τον περασμένο χρόνο (1939) ήμουν ένα διάστημα Τραπεζάρης. Πλησίαζε του Τ. Προδρόμου, κατά την οποία συνήθως μικροπανηγυρίζουμε. Εγώ από την προπαραμονή μέτρησα το ψωμί και ήταν όλα 250 ψωμιά. Μ’ αυτό έπρεπε να κάμω 4 τράπεζες, γνωρίζοντας ότι για κάθε τράπεζα ξοδεύονται 70-80 ψωμιά.Εξαιτίας δε της εορτής του Τιμίου Προδρόμου έπρεπε να δώσω στους ξένους προσκυνητές και ευλογία ψωμί ένα ή δύο στον καθένα. Λογαριάζω καλά το ψωμί και βλέπω ότι δεν θα με φθάσει να περάσω. Πηγαίνω στον ηγούμενο. Του λέω ότι το ψωμί δεν θα μας φθάσει και πρέπει αύριο (ήταν παραμονή της εορτής) να ζυμώσουμε. Ο ηγούμενος, δεν ξέρω τί συλλογίσθηκε, και μου λέει: «Όχι, όχι δεν θα ζυμώσουμε». «Μα Γέροντα, δεν θα μας φθάσει το ψωμί, θα ντροπιαστούμε και στους ξένους, να μην έχουμε ψωμί στην γιορτή του Τιμίου Προδρόμου». Αυτός πάλι το χαβά του!
«Όχι, λέει, θα περάσουμε». Τί να κάνω λοιπόν; Για να μη φιλονικώ, έφυγα πολύ λυπημένος και στενοχωρημένος. Πήγα στη τράπεζα, μοίρασα το ψωμί μέσα σε δύο κοφίνια. Έβαλα στο ένα 150 ψωμιά και στο άλλο 100. Αυτά έγιναν την Παρασκευή το πρωί. Σκέφθηκα, εν τω μεταξύ, για την τράπεζα του Σαββάτου το βράδυ να μουσκέψω παξιμάδι για να τραπεζώσω να εξοικονομήσω την ανάγκη. Την Παρασκευή λοιπόν και το Σάββατο το πρωί, για δύο τράπεζες που έγιναν, ξοδεύθηκαν τα 150 ψωμιά που υπήρχαν στο ένα κοφίνι. Αφού τελείωσε η τράπεζα του Σαββάτου το πρωί, το αδειανό κοφίνι το πήγα μέσα στο «παρακελλαρίκι», όπου έχουμε το παξιμάδι και τη ρακί. Μου έμειναν μόνον 100 ψωμιά και τα φύλαγα για το αυριανό τραπέζι στη γιορτή του Αγίου. Το απόγευμα του Σαββάτου πήγα στο «παρακελλαρίκι» να πάρω παξιμάδι και να το μουσκέψω, καθώς είχα προαποφασίσει και, ω, των θαυμασίων σου, Τίμιε Πρόδρομε! Βλέπω το αδειανό κοφίνι, που είχα βάλει το πρωί εκεί, και ήταν γεμάτο ψωμί φρέσκο. Τρίβω τα μάτια μου. Μήπως είναι πλάνη του πονηρού; Μήπως δε βλέπω καλά; Σ’ αυτό το κοφίνι εγώ είχα τα 150 ψωμιά και τα ξόδεψα τις δύο ημέρες! Τί είναι τούτο; Τί είναι το άλλο; Τούτο είναι θαύμα του Τιμίου Προδρόμου. Τρέχω λοιπόν στο Γέροντα χαρούμενος, του λέω όλη την ιστορία και τον προσκαλώ να έλθει μόνος του να δει το θαύμα. Πράγματι ήλθε, πιστοποίησε το θαύμα και δώσαμε και οι δύο την οφειλόμενη τιμή και δόξα στον Τίμιο Πρόδρομο. Και έβλεπες την άλλη μέρα παρακαλούσα τους ασκητές και ξένους προσκυνητές να πάρουν όχι από ένα, αλλά από πέντε και έξι ψωμιά ο καθένας, κηρύττοντας συνάμα σ’ όλους το θαύμα του Τιμίου Προδρόμου.
«Διονυσιάτικες διηγήσεις»
πηγή:http://trelogiannis.blogspot.com

Παπανδρέου:῞Ολα θά ἀποτυπώνονται στήν Κάρτα Πολίτη...

῎Ερχεται τό σφράγισμα;

᾿Απόσπασμα ἀπό τήν ὁμιλία τοῦ πρωθυπουργοῦ στήν σημερινή 75η ΔΕΘ πού ἀφορᾶ τήν Κάρτα Πολίτη


 Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Αγγλίας η οποία μετά τις πιέσεις που δέχτηκε δεσμεύτηκε ότι θα αποσύρη την Κάρτα Πολίτη (id card)  η οποία ήδη είχε ξεκινήσει να λειτουργεί, δηλώνοντας μάλιστα η γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και υπεύθυνη για το πρόγραμμα προώθησης των ιd cards (καρτών πολίτη) Theresa May ότι « Δεν πιστέψαμε ότι οι Id κάρτες θα έχουν επιτυχία» (Theresa May: "We didn't believe ID cards would work"), ο πρωθυπουργός της Ελλάδος δήλωσε σήμερα στην 75η Έκθεση Θεσσαλονίκης την εμμονή του στην ολοκλήρωση του προγράμματος γενικευμένου φακελλώματος, κάνοντας γενική δοκιμή μέσω της Κάρτας του Πολίτη για το σφάγισμα που θα επακολουθήσει.

Γ.Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ :

«.. θέλω να ανακοινώσω ότι θα πάρω πρωτοβουλία με τους κοινωνικούς εταίρους, να καταρτίσουμε έναν Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων, έναν Χάρτη που θα αλλάζει το τοπίο του προνοιακού μας συστήματος. Θα το εκσυγχρονίσει και θα εγγυάται την ισότητα των δικαιωμάτων για όλους και τα ελάχιστα κοινωνικά δικαιώματα, που θα επιτρέπουν και μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά και μια δημιουργική συμμετοχή του πολίτη.

    Αυτά τα δικαιώματα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα Πολίτη. Δικαίωμα στη σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρίας, στο βιβλιάριο υγείας. Όλα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα Πολίτη. Σπάζοντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αξιοποιώντας ορθολογικά τα χρήματα αυτά, που υπάρχουν - και ναι, όταν κάνει κανείς ορθολογική διαχείριση χρημάτων, βρίσκει χρήματα και γι’ αυτούς τους πολύ σημαντικούς στόχους - προχωράμε στην Κάρτα Πολίτη.
»

Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων 
anavaseis

H ῾I.Μ. ᾿Eσφιγμένου ἀπαντάει γιά τήν ἐμφάνιση του Γέροντος Παϊσίου

Μετά απο επικοινωνία με την Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους σχετικά με ανάρτησή μας Σε 3 μήνες έχουμε πόλεμο(;), μας απάντησε το παρακάτω:

 

Xαίρετε ἀγαπητοί μας ἀδελφοί! Εὐχαριστοῦμε γιά τήν ἀγάπη σας! ΠΟΤΕ ὁ ἅγιος Γέροντας δέν συμβούλεψε νά...μαζεύουν τρόφιμα οἱ ἄνθρωποι! Ὅλα τά ἀφήνουμε στά χέρια τοῦ Θεοῦ! ἄν ἐγώ ἔχω συναγμένα τρόφιμα θά μέ...σκοτώσουν αὐτοί πού δέν ἔχουν σέ περίοδο πείνας! ἄν δέν ἔχω τίποτε, ε! κάπως θά ζήσω, με κανένα χορταράκι! Ὁ γεροΠαΐσιος, γνήσιος ἐκφραστής τοῦ μοναχικοῦ πνεύματος, θά ἔδινε καί τή ζωή του γιά νά ζήσουν οἱ ἄλλοι! ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν! Κάποιοι καταστροφολογοῦν! νά μήν τούς κάνουμε τό χατῆρι! Ὁ Γέροντας πάντα ἔλεγε ὅτι ὁ Θεός ἀγαπᾶει...σκανδαλωδώς τήν Ἑλλάδα!


http://pentapostagma.blogspot.com/2010/08/h-i-e.html#ixzz0zJiBs4Zj

Google scripta manent...!

«Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την Google»…!

«Κανείς δέν μπορεῖ νά κρυφτεῖ ἀπό

τήν Google»…!


Σάλο έχει προκαλέσει η κυνική ομολογία του αφεντικού της Google ότι μπορούν να βρουν τα πάντα για… τον καθένα μας!
Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν για τρεις εβδομάδες σε διακοπές. Κι όμως χθες συνεδρίασε με βασικό θέμα το… Street View. Το αμφιλεγόμενο σύστημα χαρτογράφησης της Google. Πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα προστασίας της ιδιωτικότητας των πολιτών, αποφαίνονται οι υπουργοί. Όλα αυτά την ώρα που το αφεντικό της Google, ο Ερικ Σμιτ, προειδοποιούσε πως μια μέρα πολλοί νεαροί χρήστες του Ιντερνετ θα αναγκαστούν να αλλάξουν όνομα!
Η συνέντευξη που παραχώρησε στη «Wall Street Journal» o διευθύνων σύμβουλος της Google έπεσε σαν βόμβα. Στο κάτω κάτω, ο άνθρωπος αυτός είναι μαζί με τους συνιδρυτές της Google, τον Σεργκέι Μπριν και τον Λάρι Πέιτζ, επικεφαλής της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, και μαζί, του ιστοτόπου διαμοιρασμού βίντεο Υou Τube, της υπηρεσίας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Gmail, του συστήματος χαρτογράφησης πόλεων Street View, της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Βuzz και σύντομα- όπως λένε οι φήμες- ακόμα μιας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης που κάποιοι ήδη αποκαλούν Google.me. Με απλά λόγια, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών παγκοσμίως.
Και με αφορμή την αποκάλυψη πως, επί τέσσερα χρόνια, τα αυτοκίνητα του Street View συγκέντρωναν «κατά λάθος» στοιχεία για τις κινήσεις που έκαναν στο Διαδίκτυο, μέσω ξεκλείδωτων ασύρματων δικτύων, εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο, έχει χαρακτηριστεί- από τον αυστραλό υπουργό Επικοινωνιών Στίβεν Κόνροϊ- «ο μεγαλύτερος παραβάτης του ιδιωτικού ασύλου στην παγκόσμια ιστορία».
Το να δηλώνει λοιπόν ο Ερικ Σμιτ πως «η κοινωνία δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει όταν όλα είναι διαθέσιμα, γνωστά και καταγράψιμα από όλους όλη την ώρα», το να προβλέπει πως μια μέρα κάθε νέος άνθρωπος θα έχει αυτόματα το δικαίωμα με το που ενηλικιώνεται να αλλάξει το όνομά του, ώστε να «διαγράφει» οριστικά το ψηφιακό παρελθόν του, ακούγεται κάπως προκλητικό.
«Η καταγραφή των πάντων και η γνωστοποίησή τους σε όλους σε μόνιμη βάση είναι η δεδηλωμένη αποστολή της Google, και η εταιρεία βγάζει ωραιότατο κέρδος από το γεγονός ότι η κοινωνία δεν κατανοεί τις συνέπειες», σχολίασε με νόημα ο Κρις Γουίλιαμς από την ιστοσελίδα τεχνολογικών ειδήσεων Τhe Register.
Δεν αντέδρασαν πάντως όλοι με ειρωνεία και σκεπτικισμό στις δηλώσεις του Σμιτ: αρκετοί ήταν αυτοί που καλωσόρισαν την ειλικρίνειά του. «Τα σχόλιά του είναι λίγο ειρωνικά αλλά είναι και επίκαιρα», δήλωσε ο Ντίλαν Σαρπ από την οργάνωση προστασίας της ιδιωτικότητας Βig Βrother Watch. «Η Google είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στο να γνωρίζει πού είσαι, τι κάνεις και σε ποιον μιλάς. Πρόκειται για μια τρομαχτική προοπτική κι ας προσυπογράφουν με τη θέλησή τους οι χρήστες του Google αυτού του είδους τη συλλογή δεδομένων.
Ο Σμιτ όμως μιλάει πολύ σωστά όταν εφιστά την προσοχή στην ποσότητα των πληροφοριών που δημοσιεύουμε εμείς οι ίδιοι στο Ιντερνετ. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εκατομμύρια νέα παιδιά και έφηβοι που, όταν βγουν στην αγορά εργασίας σε δέκα χρόνια, θα διαπιστώσουν πως υπάρχουν υπερβολικά πολλές ενοχλητικές πληροφορίες γι΄ αυτούς στο Διαδίκτυο, τις οποίες δεν μπορούν να διαγράψουν».
«Αυτό που δεν συνειδητοποιούν πολλοί άνθρωποι», συμφωνεί ο Ρικ Φέργκιουσον, ειδικός σε θέματα ασφαλείας Διαδικτύου, «είναι πως με το που ανεβάζεις κάτι στο Ιντερνετ αυτομάτως παύεις να έχεις την κατοχή και τον έλεγχο αυτής της πληροφορίας. Οποιοσδήποτε μπορεί να την κατεβάσει, να την αποθηκεύσει και να τη διανείμει».
Για τον Φέργκιουσον, πάντως, η λύση δεν μπορεί να έρθει μόνο από την τεχνολογία (ήδη γίνεται λόγος για κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης) ούτε μόνο από τη νομοθεσία. Πρέπει να έρθει κυρίως μέσα από την Παιδεία: «Είναι ένα θέμα για το οποίο γονείς και παιδαγωγοί οφείλουν να μιλήσουν στα παιδιά».
Τι άλλο είπε όμως ο Σμίτ; “Το Ιντερνετ είναι το πρώτο πράγμα που δημιούργησε η ανθρωπότητα και που η ανθρωπότητα δεν καταλαβαίνει, το μεγαλύτερο πείραμα στην αναρχία που έχουμε κάνει ποτέ. Δείξτε μας 14 φωτογραφίες σας και μπορούμε να βρούμε όλα τα στοιχεία σας. Νομίζετε πως δεν έχετε 14 φωτογραφίες σας στο Ιντερνετ; Εχετε στο Facebook! Μια ιδέα είναι να γίνονται ολοένα και περισσότερες αναζητήσεις εκ μέρους του χρήστη, χωρίς αυτός να χρειάζεται να πληκτρολογεί. Πιστεύω πραγματικά πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν από το Google απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Θέλουν από το Google να τους λέει τι θα έπρεπε να κάνουν στη συνέχεια. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για τα ερωτήματα που θα τεθούν ως αποτέλεσμα του προσωπικού υλικού των χρηστών”.
Το ζήτημα βρέθηκε στην ατζέντα της συνεδρίασης του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου έπειτα από σχετική αξίωση που διατύπωσε το γερμανικό Κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα κι ενώ η Google ανακοίνωνε πως κοντεύει να ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση 20 γερμανικών πόλεων και θα τη διαθέσει στους χρήστες του Street View πριν από τα τέλη του έτους. Το επίμαχο πρόγραμμα είναι αμφιλεγόμενο από τη μέρα που πρωτοάρχισε στις ΗΠΑ, τον Μάιο του 2007 – σήμερα έχει πια επεκταθεί σε 30 χώρες και εκατοντάδες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, όπου όμως προσέκρουσε στην αντίδραση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Πηγή:http://www.politicsonline.gr