"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Χειρουργήθηκε ὁ ᾿Αρχιεπίσκοπος

Ieronymos_arxiepiskopos
Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη σήμερα στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, που υπέστη διπλό κάταγμα κνήμης-περόνης, όταν γλίστρησε σε σκαλιά εκκλησίας στο Αγρίνιο. Μετά το ατύχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου και από εκεί, με στρατιωτικό ελικόπτερο, στην Αθήνα. Ο κ. Ιερώνυμος θα παραμείνει στο νοσοκομείο περίπου μία εβδομάδα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Λόγω του ατυχήματος του Αρχιεπισκόπου, αναβάλλεται η σύγκληση της έκτακτης Ιεραρχίας η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 16 και 17 Μαΐου, σύμφωνα με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασε σήμερα υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου Μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιου. Επίσης η ΔΙΣ αποφάσισε να επισκεφτεί αύριο τον Αρχιεπίσκοπο στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

Στό ΚΑΤ ὁ ᾿Αρχιεπίσκοπος κ. ῾ΙερώνυμοςΣτο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε πριν λίγο (23.15) το ελικόπτερο Super Puma που μετέφερε από το νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου διακομίσθηκε με διπλό κάταγμα στο πόδι, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ύστερα από δική του επιθυμία. Ο αρχιεπίσκοπος θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ιερώνυμος τραυματίσθηκε προσερχόμενος στον ιερό ναό του Αγίου Χριστοφόρου. Βρισκόταν στο Αγρίνιο, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου.

Πηγἠ:http://thousandnews.wordpress.com/( Posted: Μαΐου 10, 2011 by NO NAME in ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)

Γέροντας ᾿Ιάκωβος Τσαλίκης: “῾Ο μικρός Δαβίδ καί τό Γιακωβάκι”Σάββατο πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία, καθόμαστε στο Αρχονταρίκι με τον Γέροντα και άλλους προσκυνητές. Τα άλλα μέλη της ομάδος μας είχαν ξεκινήσει με τα πόδια για την σκήτη του Οσίου Δαβίδ. Διαδρομή μιας περίπου ώρας σε δασικό χωματόδρομο, μέσα σε θαυμάσια δασική έκταση και θέα προς τον Β. Ευβοϊκό και ένα ψηλό βουνό με πυκνό και καταπράσινο πευκοδάσος. Και ενδιάμεσα ένα μικρό, αλλά γραφικό ρυάκι.
Έξω στην αυλή του Μοναστηρίου μερικά μικρά παιδιά, ηλικίας 5-8 ετών, έπαιζαν, έτρεχαν και μάλωναν: «Άντε ρε Δαβίδ, ζαβολιάρη. Θα το πούμε στη μάνα σου, δεν θα σε ξαναπαίξομε». «Εσύ είσαι ζαβολιάρης βρε Γιακωβάκι, πού μου πήρες και την μπάλα μου. Θαρρείς πώς θα σου την χαρίσω».
Εγώ άκουγα από μέσα. Τότε μου εγεννήθη η περιέργεια και ρώτησα τον π. Ιάκωβο: «Γέροντα, ποιά είναι αυτά τα μικρά παιδιά, ο Δαβίδ και το Γιακωβάκι και πώς τα ονόμασαν έτσι;» Κι εκείνος μου διηγήθηκε το εξής: Σε μια πόλη της Ευβοίας ζούσε ένα ανδρόγυνο, πού ήταν και οι δύο εκπαιδευτικοί. Καλοί άνθρωποι και ευσεβείς χριστιανοί. Είχαν και οικονομική ευχέρεια, αλλά δέκα χρόνια παντρεμένοι, δεν απέκτησαν παιδί. Πήγαν σε γιατρούς-γυναικολόγους της Αθήνας, σε μαμές και πρακτικές νοσοκόμες, αλλά τίποτε. Παιδί δεν έκαναν, και το είχαν μεγάλο καημό. Τότε κάποιος ευσεβής Χριστιανός, φίλος της Μονής, τους είπε: Δεν πάτε και στον Όσιο Δαβίδ να σταυρώσει ο Γέροντας την κ. Μαρία με την Τιμία Κάρα του Οσίου, ίσως μείνει έγκυος, όπως συνέβη σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Πράγματι ήρθε η κ. Μαρία, προσευχήθηκε, παρακάλεσε τον Όσιο Δαβίδ με δάκρυα να της δώσει ένα παιδάκι και υπεσχέθη ότι εάν γεννήσει αγόρι θα του δώσει το όνομα του (Οσίου). Σε λίγο καιρό έμεινε έγκυος η κ. Μαρία, γέννησε ένα αγοράκι και το έβγαλαν Δαβίδ. Κι έρχονται κάθε τόσο να ευχαριστήσουν τον Όσιο.
Και το Γιακωβάκι πατέρα Ιάκωβε τί είναι;
Παρόμοια περίπτωση είναι και το Γιακωβάκι!!

Έχοντας υπόψη μου τις δηλώσεις αυτές του Γέροντα και τα γεγονότα τα οποία τις επιβεβαίωναν, συνέστησα σε ένα συγγενικό μου πρόσωπο, εξ αγχιστείας, του οποίου η αδελφή είναι εκπαιδευτικός. Κι αυτή παντρεμένη με εκπαιδευτικό από 10ετίας, χωρίς μέχρι τότε να αποκτήσουν παιδί, να κάνει ο,τι και η μητέρα του Δαβίδ και του μικρού Γιάκωβου. Να παρακαλέσουν δηλαδή τον Όσιο Δαβίδ να τους βοηθήσει, αφού προηγουμένως εξαντλήσουν όλα τα μέσα της ιατρικής επιστήμης. Μου απάντησε, πώς δεν άφησαν φημισμένο καθηγητή-γυναικολόγο που να μην ζητήσουν την βοήθεια του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γι’ αυτό στη συνέχεια έκαναν προσκύνημα στον όσιο Δαβίδ και ζήτησαν την βοήθειά του και την βοήθεια του νέου Ηγουμένου πατρός Κυρίλλου. Αυτό προ 10ετίας. Και σήμερα το ανδρόγυνο των καθηγητών έχει τρία παιδιά, τον Παν. 8 ετών, την Ελ. και τον Β. 5 ετών (δίδυμα). Είναι δε μια πανευτυχής χριστιανική οικογένεια. Έτσι είχε δίκιο ο Γέροντας Ιάκωβος, όταν έλεγε ότι η Θεία Χάρις τα άσθενή θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληροί.
πηγή: “Ο πατήρ Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον γνώρισα” Δημητρίου Άλεξ. Τζούμα /ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ