"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

᾿Εξιτήριο, τήν ἑπόμενη ἑβδομάδα γιά τόν ᾿Αρχιεπίσκοπο κ. ῾Ιερώνυμο


Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να λάβει εξιτήριο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος χθες υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ανάταξης του διπλού κατάγματος που υπέστη προχθές στο Αγρίνιο.
Σε καλή διάθεση μετά την εγχείρηση ο κ. Ιερώνυμος
Η εγχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται ο κ. Ιερώνυμος, έγινε με επισκληρίδιο αναισθησία και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Στο ανακοινωθέν, που εξέδωσε χθες το νοσοκομείο μετά το πέρας της επέμβασης, σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος: «Χειρουργήθηκε για αποκατάσταση διπολικού κατάγματος κνήμης και περόνης αριστερά με ενδομυελική ήλωση (σ.σ.: τοποθετήθηκαν μεταλλικά στοιχεία για την υποστήριξη του σπασμένου οστού). Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «άριστη» μετεγχειρητική κατάσταση. Συνεργάτες του και πολλοί κληρικοί που εργάζονται στην Αρχιεπισκοπή βρίσκονται κοντά στον κ. Ιερώνυμο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καλή διάθεση. Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, οι γιατροί εκτιμούν ότι ο θα μπορεί να κινήσει άνετα το πόδι του σε περίπου δύο μήνες. Με τον Προκαθήμενο επικοινώνησαν τηλεφωνικά, προκειμένου να του ευχηθούν γρήγορη ανάρρωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης.
Σήμερα αναμένεται να επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Χθες μάλιστα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία είχε συγκληθεί αυτή την εβδομάδα, συνεδρίασε και αποφάσισε την αναβολή της ιεραρχίας που είχε προγραμματιστεί για τις 16 και 17 του μήνα.
Π. ΒΟΝΑΤΣΟΥ
Πηγή:http://www.ethnos.gr/
        «E» 11/5

Υιοθεσίες απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια εξετάζει το υπουργείο Υγείας




Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υιοθεσία απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια άφησε για πρώτη φορά ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, σήμερα, Τρίτη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, έχει συσταθεί επιτροπή στο υπουργείο Υγείας που μελετάει το ενδεχόμενο υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες. Επίσης ενισχύεται με επιπλέον μέλη και η υφιστάμενη επιτροπή, η οποία είχε συσταθεί για τα θέματα υιοθεσίας επί υπουργίας του κ. Ν. Δένδια στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η νέα επιτροπή θα καταθέσει σύντομα τις προτάσεις της ώστε να επιταχυνθούν στο μέλλον συνολικά οι διαδικασίες που απαιτούνται για τις υιοθεσίες παιδιών από ζευγάρια, ενώ για πρώτη φορά θα εξεταστεί να αναγνωριστεί το σχετικό δικαίωμα και στους ομοφυλόφιλους.
Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, με την αναθεώρηση του πλαισίου των υιοθεσιών, καταβάλλεται προσπάθεια να «χτυπηθεί» και το εμπόριο βρεφών και τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά και δεν μπορούν να το κάνουν στη χώρα μας, να σταματήσουν να καταφεύγουν σε τρίτες χώρες και παράνομες ενέργειες.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως το θέμα είναι νομοθετικά λυμένο και πρόσθεσε ότι απλά υπάρχουν κάποιες αγκυλώσεις στην αρμόδια επιτροπή. Κατέληξε όμως λέγοντας ότι δεν έχουν μπει προϋποθέσεις και όρια στις προτάσεις που θα κατατεθούν.
Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες να αναλαμβάνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά ή παιδιά που βρίσκονται στο όριο παραβατικής συμπεριφοράς για να μην κλείνονται σε ιδρύματα.
Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς, μόνο μερικές απορίες έχουμε για την γονική μέριμνα που θέλει να προσφέρει το υπουργείο Υγείας στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια:
Κύριε υπουργέ, (εσύ που όλο παραιτείσαι και όλο στη θέση σου βρίσκεσαι) έχουν εξαντληθεί οι υιοθεσίες σε ετερόφυλα ζευγάρια;
Μπορείτε κύριε υπουργέ να μας πείτε τον αριθμό των ετερόφυλων ζευγαριών της χώρας μας που θέλουν να υιοθετήσουν αλλά δεν μπορούν λόγω του υφιστάμενου νόμου (που ουσιαστικά είναι νόμος αγοράς ανθρώπων);
Μπορείτε κύριε υπουργέ, να μας πείτε γιατί δεν έχετε την ίδια μέριμνα και για τα ετερόφυλα ζευγάρια που λαχταρούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους ένα παιδί και να του προσφέρουν την αγάπη τους μέσα σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον;
Μπορείτε κύριε υπουργέ να αποδείξετε ότι δεν είστε ρατσιστής και δεν φέρεστε κατά των ετερόφυλων ζευγαριών;
Αν δεν απαντήσετε (σοβαρά και όχι με γελοιότητες ή υπεκφυγές όπως συνηθίζετε εσείς οι πολιτικοί) σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε για μία ακόμη φορά θα αποδείξετε πως το μέτρο της πολιτικής ζωής σας δεν είναι το "φύσιν", αλλά το "παρά φύσιν"...
Κωνσταντίνος

kostasxan.blogspot.com

῾Ιερώνυμος: "῞Οταν ψηφίζει λάθος ὁ λαός..."











Ιερώνυμος:  Όταν ψηφίζει λάθος ο λαός...
Πυρά κατά των πολιτικών για την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει η χώρα εξαπέλυσε σε δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τη Δευτέρα από το Αγρίνιο, λίγο πριν το ατύχημα που είχε κατά το οποίο υπέστη διπλό κατάγμα στο πόδι, στον Ναό του Αγίου Χριστοφόρου.

Μιλώντας στο τοπικό κανάλι ΤV Αχελώος, ο κ. Ιερώνυμος είπε πως για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα υπάρχουν ευθύνες παντού. "Έχουμε όλοι ευθύνη. Πρέπει να διαγνώσουμε ποιά ήταν τα αίτια να αποδώσουμε τις ευθύνες. Ευθύνες υπάρχουν παντού σε όλους τους θεσμούς. Να μιλήσουμε και γι' αυτούς που μας πρόδωσαν. Γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια ανασύνταξης" ανέφερε.

Ερωτηθείς σε ποιους αναφέρετε όταν μιλά για εκείνους "που μας πρόδωσαν", ο κ. Ιερώνυμος απάντησε: "Όταν κανείς δεν είναι πιστός στο καθήκον του και ξεχνάει αυτά που έχει υποσχεθεί και δεν τα κάνει, φέρνει απελπισία. Αυτό είναι προδοσία. Και αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Χρειάζεται διάγνωση, χρειάζεται το φάρμακο για να θεραπευθούμε. Οσο δεν παίρνουμε το φάρμακο η αρρώστεια θα συνεχίζεται".

Όταν ρωτήθηκε για τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε αιχμηρά: "Αν λειτουργεί η δημοκρατία σωστά τότε υπάρχει φάρμακο. Οταν δεν λειτουργεί σωστά η δημοκρατία δεν υπάρχει φάρμακο, επομένως το μπαλάκι πέφτει στην ψήφο του λαού. Ο λαός που ψηφίζει ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όταν ψηφίζει λάθος, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα".

Ο κ. Ιερώνυμος υποβλήθηκε το πρωί σε επέμβαση στο ΚΑΤ, για να αντιμετωπιστεί το διπλό κάταγμα που υπέστη στο αριστερό του πόδι. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο αρχιεπίσκοπος αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο περίπου μία εβδομάδα.

Πηγή:http://www.megatv.com