"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

῾Ιερώνυμος: "῞Οταν ψηφίζει λάθος ὁ λαός..."











Ιερώνυμος:  Όταν ψηφίζει λάθος ο λαός...
Πυρά κατά των πολιτικών για την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει η χώρα εξαπέλυσε σε δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τη Δευτέρα από το Αγρίνιο, λίγο πριν το ατύχημα που είχε κατά το οποίο υπέστη διπλό κατάγμα στο πόδι, στον Ναό του Αγίου Χριστοφόρου.

Μιλώντας στο τοπικό κανάλι ΤV Αχελώος, ο κ. Ιερώνυμος είπε πως για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα υπάρχουν ευθύνες παντού. "Έχουμε όλοι ευθύνη. Πρέπει να διαγνώσουμε ποιά ήταν τα αίτια να αποδώσουμε τις ευθύνες. Ευθύνες υπάρχουν παντού σε όλους τους θεσμούς. Να μιλήσουμε και γι' αυτούς που μας πρόδωσαν. Γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια ανασύνταξης" ανέφερε.

Ερωτηθείς σε ποιους αναφέρετε όταν μιλά για εκείνους "που μας πρόδωσαν", ο κ. Ιερώνυμος απάντησε: "Όταν κανείς δεν είναι πιστός στο καθήκον του και ξεχνάει αυτά που έχει υποσχεθεί και δεν τα κάνει, φέρνει απελπισία. Αυτό είναι προδοσία. Και αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Χρειάζεται διάγνωση, χρειάζεται το φάρμακο για να θεραπευθούμε. Οσο δεν παίρνουμε το φάρμακο η αρρώστεια θα συνεχίζεται".

Όταν ρωτήθηκε για τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε αιχμηρά: "Αν λειτουργεί η δημοκρατία σωστά τότε υπάρχει φάρμακο. Οταν δεν λειτουργεί σωστά η δημοκρατία δεν υπάρχει φάρμακο, επομένως το μπαλάκι πέφτει στην ψήφο του λαού. Ο λαός που ψηφίζει ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όταν ψηφίζει λάθος, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα".

Ο κ. Ιερώνυμος υποβλήθηκε το πρωί σε επέμβαση στο ΚΑΤ, για να αντιμετωπιστεί το διπλό κάταγμα που υπέστη στο αριστερό του πόδι. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο αρχιεπίσκοπος αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο περίπου μία εβδομάδα.

Πηγή:http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου