"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Αυτό εἶναι τό ἱερό πανί, τό γαλανό καί τ' ἄσπρο (ποίημα)

᾿Οδυσσεύς τοῦ klision: Η ἀπάντησή μας στούς πονηρούς καιρούς πού διανύουμε:῾Η σημαία τοῦ σταυροῦ νά κυματίζει τοῦ Εὐαγγελισμοῦ σέ κάθε ἑλληνικό σπίτι!



Η ΣΗΜΑΙΑ
Αυτό είναι το ιερό πανί, το γαλανό και τ' άσπρο
κομμάτι απ' ανοιξιάτικο και ξάστερο ουρανό
που' ναι λευκό σαν τον αφρό, του κύματος που ανθίζει
σε περιγιάλι ολόμορφο, σε πέλαο μακρινό.

Αυτό είναι το ιερό πανί, που όταν περνάει μπροστά μας
υγραίνονται τα βλέφαρα και σπαρταράει η καρδιά.
Έκλαψαν μάτια και καρδιές, επάνω της κι οι κόρες
τις νύχτες την υφαίνανε κρυφά στον αργαλειό.

Είναι η σημαία τη βλόγησαν παπάδες μ' άσπρα γένια
μες στης σκλαβιάς το τρίσβαθο κι απόκρυφο σχολειό
είναι μια αθάνατη πνοή, που ορμάει να ζωντανέψει

με ανατριχίλα ανέκφραστη το δίχρωμο πανί.


Γιαγιά, Ὁ παπᾶς περπατᾶ στόν ἀέρα!


Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς (+1932), ένας άγιος των ημερών μας, λειτουργούσε καθημερινά, χωρίς διακοπή, σε διάστημα μισού αιώνα. Στο διάστημα αυτό τύχαινε κάποτε να μην έχει πρόσφορο. Πάντοτε όμως εξοικονομούσε είτε από τους πιστούς είτε από τους γύρω φούρνους.
Κάποια μέρα είχε προχωρήσει ο όρθρος αρκετά, αλλά πρόσφορο δεν φαινόταν πουθενά. Έστειλε να ψάξουν στους φούρνους και στις νοικοκυρές που πάντα είχαν. Κοίταξε και στα ντουλάπια του ιερού, μήπως είχε αφήσει άλλος ιερέας. Μα κανένα αποτέλεσμα. Στενοχωρήθηκε μέχρι δακρύων.
Κάποια στιγμή τον βλέπουν να βγαίνει στην ωραία πύλη κρατώντας ένα πρόσφορο φρέσκο-φρέσκο. Το είχε βρει πάνω στην αγία τράπεζα!
-Κοιτάξτε, παιδιά μου, τι σημείο μου έκανε ο Θεός, είπε συγκινημένος και χαρούμενος.
Όλα τα θαύματα, σημεία τα έλεγε. Τα θεωρούσε φυσικά, γιατί είχε μεγάλη πίστη. Στα συναξάρια συναντάμε ασκητές που τους υπηρετούσε άγγελος Κυρίου. Πολύ φυσικό λοιπόν να υπηρετούσε άγγελος Κυρίου και τον παπα-Νικόλα, τον «εντός του κόσμου διαβούντα αληθινόν ασκητήν».
Αρκετοί ενορίτες του, κυρίως μικρά παιδιά, τον έβλεπαν όταν λειτουργούσε κυριολεκτικά μεταρσιωμένο.
«Η φήμη του παπα-Νικόλα», διηγείται σεβαστή γυναίκα, «είχε απλωθεί σ’ όλη την Αθήνα. Κάποτε, παραμονή Χριστουγέννων, ξεκίνησα με τα εγγονάκια μου για να κοινωνήσω από τ’ αγιασμένα χέρια του.
Τότε στη Βουλιαγμένη ήταν ακόμα ερημιά. Είκοσι χαμόσπιτα σκόρπια εδώ κι εκεί και τριγύρω χωράφια. Στη θέση της σημερινής εκκλησίας υπήρχε ένα παλιό βυζαντινό εκκλησάκι, μικρό σαν κουβούκλιο, χαμηλό και μισοσκότεινο.
Είχαν έρθει και άλλες οικογένειες με τα παιδάκια τους. Κάποια στιγμή που ο παπα-Νικόλας εμφανίστηκε στην ωραία πύλη κρατώντας το άγιο ποτήρι, το εγγονάκι μου φώναξε:
-Γιαγιά, ο παπάς περπατάει στον αέρα!
-Πάψε, του λέω, ενώ συγχρόνως σταυροκοπήθηκα. Πώς περπατάει στον αέρα;
-Τον βλέπω κι εγώ, φώναξε άλλο παιδάκι. Δεν πατάει κάτω.
Στο «Μετά φόβου…» πλησιάσαμε όλες οι γυναίκες και τα παιδάκια να κοινωνήσουμε. Ο παπα-Νικόλας δεν είχε ακούσει τίποτε, αλλά, κι αν είχε ακούσει, δεν έδωσε καθόλου προσοχή.
Από τότε ερχόμουν πάντοτε εδώ και κοινωνούσα. Και κάθε φορά ήταν αδύνατον να μην ακούσω παιδάκια να φωνάζουν:
-Ο παπάς περπατάει στον αέρα!».
Το 1920, ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο όσιος λειτουργούσε στον άγιο Ιωάννη Βουλιαγμένης. Όταν βγήκε να κοινωνήσει τους πιστούς, πλησίασε και μια γυναίκα με το μωρό της. Αφού κοινώνησε το μικρό, το έδωσε σε μια κοπέλα, την Ιουλία, να το κρατάει.
Η Ιουλία, καθώς το κρατούσε, γύρισε και κοίταξε τον ιερέα. Τότε παρά λίγο να της πέσει το παιδί από τα χέρια.
-Πρόσεξε! Τί έπαθες; της φωνάζει η γυναίκα.
-Βλέπω τον παπά να στέκεται πάνω σ’ ένα σύννεφο, απάντησε εκείνη εκστατική.
Άλλοτε πάλι, ενώ λειτουργούσε ο όσιος στον προφήτη Ελισαίο, έγινε και τούτο: Ένα οκτάχρονο παιδάκι βγαίνει κάτωχρο από το ιερό και λέει στη μητέρα του:
-Μαμά, ο παπα-Νικόλας είναι τόσο ψηλά από τη γη!
Και της έδειξε μισό πήχη με το χεράκι του.
( Μάρθας μοναχής, Ο Άγιος παπα- Νικόλας πλανάς, Εκδ. Αστήρ, Αθήναι 1992)
πηγή
φωτό εγκόλπιο
http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/#ixzz0hKtqyBkZ

Ποντίκι:Όλα τριγύρω αλλάζουνε, ακόμα και οι δεσποτάδες!

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010


Τίποτα δεν μένει αναλλοίωτο στη ζωή, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί. Τα πάντα ρει, που έλεγε και ο μεγάλος μας φιλόσοφος Ηράκλειτος. Τα μόνα που δεν αλλάζουν είναι τα ιερά γράμματα των προφητών και των Πατέρων της Εκκλησίας.
Αλλά αυτά πάει, γράφτηκαν, «κλειδώθηκαν» στα άγια κιτάπια της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης και της ιεράς Παραδόσεως και από τότε κατά καιρούς μόνο καβγάδες για την ερμηνεία τους μπορούν να προκαλέσουν μεταξύ των θεολογούντων.
Όλα αυτά αλλάζουν. Αυτό ισχύει και για την καθημερινή ζωή στον χώρο της Εκκλησίας και βεβαίως και για τους Αγίους μητροπολίτες μας. Ας πούμε ότι έχουνε μια άποψη οι άνθρωποι τη «χ» στιγμή. Την παλεύουν, σκοτώνονται γι΄ αυτήν.
Περνάνε οι μέρες, περνάει ο καιρός, έρχεται η «ψ» στιγμή, αλλάζουν οι άνθρωποι στην κορυφή της Εκκλησίας, αλλάζουν γνώμη και οι δεσποτάδες.
Πως τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Να, αγαπητοί χριστιανοί και φιλοπάτριδες αναγνώστες του «Π», (=Ποντικιοῦ) τακτοποιώντας το πλούσιο αρχείο αυτής της εφημερίδος των ευσεβών τι ανακαλύψαμε, νομίζετε;
Τα όσα είχε πει για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο τότε και νυν μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Ιούλιο του 1997.
Τότε ο μητροπολίτη ήταν ο στενότερος συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ (του μετά έναν χρόνο μετοικήσαντος εις τας Αιωνίους Μονάς για τον διαδεχθεί ο Χριστόδουλος Παρασκευαϊδης, πλησίον του Κυρίου ευρισκόμενος και αυτός πλέον, διότι κοινή μοίρα όλων μας, πλουσίων, πενήτων, βασιλέων και δούλων, όπως λένε και οι φοβερές Ιερές Ακολουθίες), ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει στον νέο τότε Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι η Ελλάδα έχει Αυτοκέφαλη Εκκλησία και μόνο με άδεια της Ιεράς Συνόδου θα μπορεί να έρχεται εδώ.
Όχι όπως τώρα, λέμε εμείς οι αφελείς παρατηρητές των εκκλησιαστικών πραγμάτων, που έχει κάνει τη διαδρομή Κωνσταντινούπολη – Ελλάδα γραμμή τρόλεϊ Σύνταγμα – Αμπελόκηποι.
Ο…. Αρχιμουφτής

Λοιπόν, σε εκείνη τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όταν η συζήτηση μπήκε στο ψαχνό, ζήτησε τον ο λόγο ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος και είπε:
«Πριν εισέλθωμεν εις τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως θα ήθελα να ρωτήσω τον άγιον Ιερισσού (σ.σ.: Νικόδημο) εάν πράγματι αληθεύει ότι επιδιώκετε την πρόσκλησιν του Πατριάρχου να επισκεφθεί ευρισκόμενος εν Θεσσαλονίκη και κάποιας μητροπόλεις της Μακεδονίας».
Στην κουβέντα παρεμβαίνει και ο μακαριστός μητροπολίτης Τριφυλλίας Στέφανος:
«Τελευταίως επεκράτησε, ως μη ώφειλε, να καλούνται απευθείας και να παρίστανται εκπρόσωποι του Πατριαρχείου άνευ προσκλήσεως της Ιεράς Συνόδου».
Ακολουθεί ο εξής άκρως ενδιαφέρων διάλογος, στον οποίο ανακατεύεται και ο…αρχιμουφτής της Άγκυρας:
Ιερισσού Νικόδημος: «Δεν εστάλησαν προσκλήσεις, τον καταγγέλω τον δημοσιογράφον».
Ιωαννίνων Θεόκλητος: «Την πληροφορίαν μου την έδωσαν αρχιερείς της Βορείου Ελλάδος και δι΄ αυτό ερωτώ, διότι έχω ιδίαν πείραν από παραπληροφόρησιν».
Ιερισσού Νικόδημος: «Είχε εκδοθεί πρόγραμμα επισήμου επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου εις Βόρειον Ελλάδα και είχον συμπεριληφθεί και ορισμέναι Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος. Εν όψει αυτού παρεκάλεσα προφορικώς τον Πατριάρχην, όταν έλθει εις την Θεσσαλονίκην, να έλθει και εις την Αρναίαν προκειμένου να εγκαινιάσει το Πνευματικόν Κέντρον. Ηρώτησα και άλλους Αγίους αδελφούς τι σκόπευαν να κάνουν επί του προκειμένου. Αυτό είναι όλον. Εάν διεστρεβλώθη το θέμα δεν γνωρίζω».
Τι ήτανε να το πει; Άστραψε και βρόντηξε ο Θεόκλητος αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και εθνικοί κίνδυνοι από το ταξίδι:
«Το πρόγραμμα αυτό είναι περιγραφή επισήμου Επισκέψεως η οποία δεν εγένετο. Δεν αμφισβητώ την διάστασιν που δίδεται αλλά η παρουσία του Πατριάρχου εις την Βόρειον Ελλάδα πρέπει πολύ να μας προβληματίσει δι΄εθνικούς λόγους. Εάν αύριο ο αρχιμουφτής της Άγκυρας ζητήσει να επισκεφθεί την Κομοτηνή, τι θα δημιουργηθεί. Πρέπει πολύ να προσέξωμε διότι ανοίγονται διεκκλησιαστικά και διεθνή θέματα.»
Ιερισσού Νικόδημος: «Δεν δύναμαι να αντιληφθώ πως συγκρίνετε και παραλληλίζετε τον Πατριάρχην με τον Αρχιμουφτήν».
Ιωαννίνων Θεόκλητος: «Δεν παραγνωρίζω τίποτε, αλλά τονίζω ότι υφίσταται κάποιο πρόβλημα. Η εν Θεσσαλονίκη παρουσία του Πατριάρχου είναι κίνησις πιέσεως προς την Εκκλησίαν της Ελλάδος. Και πρέπει να εννοήσωμε κάποια πράγματα. Τα θέματα που συνδέονται με τον Βορράν και Ανατολάς θέλουν ιδιαιτέραν προσοχήν.»
Τώρα βέβαια τα πράγματα άλλαξαν και ο τότε αντίπαλος του Πατριαρχείου έχει γίνει ο κυριότερος υποστηρικτής του Βαρθολομαίου ακόμη και όταν καταπατά και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που (μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό) ήταν θέλημα των επαναστατημένων το 1821 Ελλήνων.
Αλλά είπαμε, αδελφοί. Όλα αλλάζουν, ακόμη και οι δεσποτάδες. Τι να κάνουμε; Μπορεί να είναι θέλημα Θεού η αυτό που εμείς οι κοινοί θνητοί λέμε «τα στερνά μερικές φορές (δεν) τιμούν τα πρώτα». Μπορεί να είναι και έτσι….!
Σημείωση: Ο ιστορικής αξίας διάλογος, έγινε σε συνεδρίαση της ΔΙΣ τον Ιούλιο του 1997
Φώτο: Μπόνης
  • Πηγή:romfea.gr



ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ολη η προσβλητική ανοιχτή επιστολή από την γερμανική «Bild» στον Ελληνα Πρωθυπουργό


Δημοσιεύτηκε στις 05 March 2010 από τον Απόστολος Παπαποστόλου
4Προκλητική επιστολή απευθύνει στον Έλληνα πρωθυπουργό, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά», η γερμανική εφημερίδα Bild την ημέρα της επίσκεψής του στο Βερολίνο, οξύνοντας περισσότερο την αντιπαράθεση για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας…
Η γερμανική εφημερίδα των 12 εκατ. αναγνωστών την ημέρα απευθυνόμενη στον τον κ. Παπανδρέου αναφέρει:
«Είστε στη Γερμανία, μία χώρα πολύ διαφορετική από τη δική σας».
«Εδώ κανείς δεν πληρώνει χιλιάδες ευρώ σε «φιλοδωρήματα» (φακελάκια) για να εξασφαλίσει ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο. Και η Γερμανία έχει υψηλά χρέη αλλά πληρώνουμε τα οφειλόμενα, γιατί ξυπνάμε νωρίς το πρωί και εργαζόμαστε όλη την ημέρα».
Υπενθυμίζει επίσης στους Ελληνες ότι οι τουρίστες αφήνουν «ένα σωρό λεφτά» στην Ελλάδα, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι ο προπονητής που έφερε τους Ελληνες στην κατάκτηση του Euro το 2004 (ο Οτο Ρεχάγκελ) ήταν Γερμανός.
«Θέλουμε να είμαστε φίλοι των Ελλήνων», καταλήγει η Bild, «γι αυτό έχουμε δώσει για τη χώρα σας 50 δισ. ευρώ από την είσοδο σας στην Ε.Ε.». «Όμως φιλία σημαίνει επίσης ότι λέμε και την αλήθεια»
Η γερμανική εφημερίδα συνοδεύει την ανοικτή επιστολή με ένα γραμματόσημο με την ένδειξη «σε περίπτωση που θέλετε να απαντήσετε, δε χρειάζετε να ξοδέψετε χρήματα»…
Πηγή:http://eu.greekreporter.gr
Advertise Here

Βίντεο σόκ! ᾿Αμφισβητεῖται ὁ Πρόεδρος τῆς Εὐρωπαϊκῆς ῞Ενωσης....

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» ονομάστηκε το 1944 το σλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων- Νικολάος Μάρτης, Πρώην Υπουργός







Ο Τίτο, ως γνωστόν, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, μετονόμασε την 2α Αυγούστου 1944 τη Νότια Σερβία (Βαρντάσκα) σε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτό απέβλεπε στην απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα γιά τον έλεγχο του Αιγαίου, σύμφωνα με τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ενώσεως, εν όψει και του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε. Με την τεχνητή δημιουργία κρατικής εξουσίας (Κυβέρνηση-Βουλή) του ψευδομακεδονικού Έθνους, ονόμασε το ομιλούμενο στα Σκόπια προφορικό ιδίωμα της βουλγάρικης γλώσσας «Μακεδονική γλώσσα» και επειδή δεν είχε τα χαρακτηριστικά γλώσσας (γράμματα και γραμματική), όρισε Ειδική Επιτροπή λογίων η οποία το 1945 ολοκλήρωσε το έργο της και αναγνωρίστηκε η λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα», ως η 6η γλώσσα της Γιουγκοσλαβίας.



Ότι η λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα» είναι κυρίως Βουλγαρική, το αποκάλυψε και ο ε.τ. Πρέσβης κ. Ευάγγελος Κωφός, ο οποίος επί 30 και πλέον χρόνια ήταν Σύμβουλος Υπουργών Εξωτερικών για θέματα βαλκανικής και κυρίως των Σκοπίων. Ο κ. Κωφός μελέτησε πριν συνταξιοδοτηθεί τα σχολικά βιβλία της FYROM και αποκάλυψε ότι όπως ο Χίτλερ παραπλάνησε τους Γερμανούς ότι ανήκουν στην Αρία φυλή, έτσι και ο Τίτο εξαπάτησε γενεές Σκοπιανών ότι είναι Μακεδόνες απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η μελέτη του κ. Κωφού, που εξεδόθη και σε ξένες γλώσσες, έχει τον τίτλο «Η Μεγάλη Μακεδονία» που ονειρεύονται οι Σκοπιανοί. Μόλις διάβασα την μελέτη του τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα πότε έμαθε την «μακεδονική γλώσσα» και διάβασε τα βιβλία της FYROM. Μου απάντησε: «Δεν χρειάστηκε να μάθω την μακεδονική, διότι γνωρίζω την βουλγάρικη γλώσσα. Όσοι γνωρίζουν την βουλγαρική διαβάζουν κείμενα στη λεγόμενη ‘Μακεδονική’ γλώσσα και συνεννοούνται με τους Σκοπιανούς».



Σε δύο ψευδείς χάρτες που δημοσιεύονται στα σχολικά βιβλία της FYROM, ο ένας είχε υπότιτλο: «Δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία». Αυτό διαψεύδεται από τις Πράξεις των Αποστόλων, όπου αναφέρεται ότι ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τους Φιλίππους, τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια, πόλεις που π.Χ. αλλά και μέχρι σήμερα διατηρούν τα αυτά Ελληνικά ονόματα. Στη Θεσσαλονίκη και Βέροια ο Απόστολος Παύλος συνάντησε Έλληνες και πλήθος Ελληνίδων που πίστευσαν. Ο Απόστολος Παύλος μίλησε στην Ελληνική και έγραψε τις επιστολές προς Θεσσαλονικείς, και Φιλιππησίους στην Ελληνική. Ο άλλος σχολικός χάρτης, ο οποίος δείχνει την Ελλάδα με σύνορα τον Όλυμπο, διαψεύδεται και μόνο από το γεγονός ότι το Άγιον Όρος είναι στη Μακεδονία. Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Γ. Μπαμπινιώτης στο βιβλίο του με τίτλο «Η Γλώσσα της Μακεδονίας» όπου αναφέρει θέσεις όλων των Καθηγητών Γλωσσολογίας, συμπερασματικά χαρακτηρίζει τη γλώσσα αυτή ως «ψευδώνυμη γλώσσα ψευδεπίγραφου κράτους». Σε επίσκεψη Σκοπιανού Πρωθυπουργού στη Σόφια, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε μαζί του διερμηνέα και ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός του είπε: «Τι τον έφερες αυτόν; Αφού μιλάμε την ίδια γλώσσα!»



Στην Κεντρική Ευρώπη και Βαλκανική, πολλοί Μακεδόνες διακρίθηκαν, όπως ο τραπεζίτης Σίνας, ο ευεργέτης της Αυστρίας, «μαικήνας των τεχνών» και Υπουργός ο Ν. Δούμπας, ο μουσικός Φον Κάραγιαν κ.α.



Τη δεκαετία του 1920 έγινε υπό την εποπτεία της ΚΤΕ ανταλλαγή πληθυσμών από τη Μακεδονία. Έφυγαν Τούρκοι και Βούλγαροι και ήρθαν Έλληνες από τη Μικρά Ασία, Ανατολική Θράκη και Βουλγαρία. Πρόεδρος της Επιτροπής της Κ.Τ.Ε. που επέβλεπε την ανταλλαγή ήταν ο Αμερικανός Μόργκενταου ο οποίος στο βιβλίο του με τίτλο «I was sent to Athens” γράφει: «Μετά την ανταλλαγή Τούρκων και Βουλγάρων με Έλληνες, η Μακεδονία έμεινε αμιγώς ελληνική περιοχή. Αν υπήρχαν «Μακεδόνες» θα το ανέφερε ο Μόργκενταου, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων ήταν κυρίως Βούλγαροι.



Το γεγονός ότι υπήρχαν Βούλγαροι στη Νότια Σερβία, όπου εγκαταστάθηκαν επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αργότερα επί Τουρκοκρατίας και μετέπειτα το 1941, όταν ο Χίτλερ παραχώρησε την περιοχή των Σκοπίων στους συμμάχους του Βουλγάρους, επιβεβαιώνεται και από τα ακόλουθα:



* Ο Γκιωργκίεφ -αρχηγός Κόμματος στα Σκόπια- απέκτησε τη βουλγαρική ιθαγένεια.
* Ιδρύθηκε στα Σκόπια φιλοβουλγαρικό κόμμα και στα εγκαίνια του γραφείου του παρέστη ο Βούλγαρος πρεσβευτής στα Σκόπια.
* Πολλοί Σκοπιανοί απέκτησαν και Βουλγαρική υπηκοότητα και πήραν διαβατήρια και από τη Βουλγαρία για να κινούνται ελεύθερα στην Ε.Ε., επειδή η Βουλγαρία είναι μέλος της Ε.Ε.



Νικολάος Μάρτης

Πρώην Υπουργός

Καισαρείας 8, 115 27, Αθήναι

τηλ.: 210-777.88.00 210-620.48.26


Πηγή:http://www.hellenicnews.com/

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ:Σαρωτές δακτύλων αντί για μετρητά κάνουν πιο εύκολα τα ψώνια σου (τι λέγαμε;)


Έφτασε η ημέρα που όλα τα χρήματα του κόσμου βρίσκονται στις άκρες του δακτύλου σας.
Ή μάλλον, όλα τα χρήματα που είναι στην πιστωτική σας κάρτα βρίσκονται στις φλέβες του δακτύλου σας.
Βιομετρικοί σαρωτές ξεφυτρώνουν παντού και τώρα η Hitachi έκανε το ντεμπούτο του πρώτου μηχανήματος αυτόματης πώλησης που θα δέχεται την σάρωση ενός δακτύλου αντί για μετρητά ή κέρματα.
Συνδέοντας τον σαρωτή με ένα λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας, οι πελάτες θα μπορούν να βάζουν απλά το δάχτυλό τους στο μηχάνημα και να αγοράζουν όποιο από τα σνακ θέλουν περισσότερο. Είναι ίσως η καλύτερη ανταμοιβή που θα πάρετε ποτέ δίνοντας το δάκτυλό σας σε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης.

Ο βιομετρικός αισθητήρας στο νέο μηχάνημα αυτόματης πώλησης της Hitachi χρησιμοποιεί φως για να ανιχνεύσει και να διαβάσει τον αριθμό και τον προσανατολισμό των φλεβών στην άκρη του δακτύλου
σας που δεν χρειάζεται να έρθει απευθείας σε επαφή με τον αισθητήρα. O αισθητήρας παρέχει ένα μοναδικό κωδικό που παρέχει πρόσβαση στον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας που θα πρέπει να καθοριστεί ανεξάρτητα από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης.
Ενώ το μηχάνημα είναι μόνο ένα πρωτότυπο, και η Hitachi δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα προβεί ή όχι σε εμπορική εκδοχή, η ίδια η σύλληψη της ιδέας είναι αρκετή για να προκαλέσει θόρυβο. Είναι μακριά από την πρώτη χρήση βιομετρικών αισθητήρων, αλλά έχει τη δυνατότητα να είναι η πιο συνηθισμένη εφαρμογή της τεχνολογίας.

Ακόμη και αν η βιομηχανία αυτόματων μηχανημάτων πώλησης δεν συρθεί στο βαγόνι της Hitachi, η επιλογή των βιομετρικών πωλήσεων είναι έτοιμη να διερευνηθεί. Με τις εταιρείες πιστωτικών καρτών όπως η Visa και η Mastercard που ήδη παρέχουν το σύστημα “tap and pay” για κάρτες, οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστευτούν πιο πολύ τις πληρωμές που δεν χρειάζονται υπογραφές ή ακόμα και η συνδρομή ενός.
Αυτό σημαίνει ότι οι σαρωτές δακτύλων θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν το νέο’ στη τεχνολογία. Αν είστε διατεθειμένοι να αξιοποιήσει μια κάρτα, γιατί να μην βάλετε το δάχτυλό σας αντί για την κάρτα;

Χολιγουντιανές ταινίες απεικονίζουν συχνά τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για πολύ ακριβά αντικείμενα ή συλλογές. Οι σαρωτές ματιών που επιτρέπουν την είσοδο σε τράπεζες μας έρχονται εύκολα στο νου.



Η ταχύτητα του ελέγχου των βιομετρικών στοιχείων, ωστόσο, καθιστά εξίσου λογικό να οδηγηθεί προς την άλλη κατεύθυνση. Χρειάζεται να πληρώσεις $ 5; Απλά ας μετρήσει το μηχάνημα τις φλέβες στον δείκτη σας. Είναι πιο γρήγορο από ό, τι να ασχοληθείτε βρίσκοντας και ανοίγοντας το πορτοφόλι σας. Το οποίο άλλωστε μπορεί να μην είναι και τόσο καλό...






- Δείτε ένα βίντεο από την 'φουτουριστική' ταινία 'Minority Report' με τους σαρωτές ματιών.
 
Είναι ασαφές εάν η ταλαιπωρία του να πληρώνουμε (με τον ‘κλασσικό’ τρόπο) επηρεάζει τον τρόπο που ξοδεύουμε τα χρήματά μας. Μπορεί να είστε πιο παρορμητικός στο να ξοδεύετε, όταν μπορείτε να πληρώσετε απλά ακουμπώντας το δάχτυλό σας.

Δείτε βίντεο με Σούπερ Μάρκετ στην Φρανκφούρτη, όπου οι πληρωμές γίνονται με σάρωμα δακτύλων.

Π ηγή http://anavaseis.blogspot.com/2010/03/blog-post_6604.html#more

Τό ξυπόλυτο τάγμα-μιά ταινία πού πρέπει ὅλοι νά δοῦν γιά νά θυμηθοῦν! (1954)




Τό ξυπόλυτο τάγμα-μιά ταινία πού πρέπει ὅλοι νά δοῦν γιά νά θυμηθοῦν!(πατῆστε πάνω στόν τίτλο γιά νά δεῖτε τήν ταινία)

ΦΩΝΗ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! (ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί!!)


 





VERBAND GRIECHISCHER GEMEINDEN IN DER BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΟΕΚ

Βόννη, 4-3-2010
Ανοιχτή επιστολή προς Μέρκελ και Βέστερβελλε

Με αφορμή τις δηλώσεις του μέλος του Προεδρείου του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, Γιόζεφ Σλάρμανν, και του υψηλόβαθμου στελέχους των συγκυβερνώντων Ελευθέρων Δημοκρατών του υπουργού εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελλε, Φρανκ Σαίφλερ, που εν όψει της επισκέψεως Παπανδρέου στο Βερολίνο αύριο Παρασκευή έδωσαν στον κίτρινο τύπο της Γερμανίας αφορμή να ζητήσει «Η Ελλάδα στο σφυρί» και να εκτιμήσει την αξία του Παρθενώνα σε 100 δισεκ. ευρώ, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας απηύθυνε προς τους αρχηγούς των δύο κομμάτων, Μέρκελ και Βέστερβελλε, έκκληση προς παρέμβασή τους με την ανοικτή επιστολή, την οποία και απέστειλε παράλληλα προς τα γερμανικά ΜΜΕ. Μεταφέρουμε την επιστολή σε ακριβή μετάφραση:


Αξιότιμη κυρία Δρ. Μέρκελ!
Αξιότιμε κύριε Δρ. Βέστερβελλε!

Αποκρούομε με αγανάκτηση και αποτροπιασμό τις πρόσφατες δηλώσεις αναφορικά με την Ελλάδα, στις οποίες προέβησαν οι κύριοι Γιόζεφ Σλάρμανν, εκπρόσωπος της συντηρητικής πτέρυγας στο προεδρείο του CDU, και Φρανκ Σαίφλερ, ειδικός περί τα οικονομικά, σημαίνον στέλεχος του FDP και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εποπτείας χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Για όσους είχαν ακόμη αμφιβολίες καταφάνηκε ποιοί είναι οι υποβολείς μερικών κονδυλοφόρων που ασχολήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ανοίκεια με την Ελλάδα: Κερδοσκόποι και διαδρομιστές της βουλής.

Πριν λίγες μέρες σας απευθύναμε ευγενικά την παράκληση να καθησυχάσετε την γερμανική κοινή γνώμη με κατάλληλες δηλώσεις και να μην απαντήσετε σε τυχόν οξείες αντιδράσεις από την Ελλάδα στις απρόκλητες επιθέσεις από μερίδα του γερμανικού τύπου.
Οι γεμάτες δηλητήριο όμως δηλώσεις των κομματικών σας στελεχών που αποβλέπουν σε βλάβη των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών μας, προσέλαβαν πολιτικές διαστάσεις, οι οποίες μας αναγκάζουν να σας απευθύνομε δημοσίως έκκληση να ανακαλέσετε στην τάξη και να απομονώσετε αυτούς τους εμπρηστές που βρίσκονται στους κόλπους των κομμάτων σας. Είναι προφανές ότι πρόκειται για κερδοσκόπους, οι οποίοι έχουν στοιχηματίσει ότι θα κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα και θα καταρρεύσει το ευρώ και τώρα φοβούνται ότι θα χάσουν όσα έπαιξαν. Στα γραφεία μας έχουν καταφθάσει αμέτρητα μηνύματα συμπάθειας από Έλληνες και προπάντων Γερμανούς που ζούν στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν θυμώσει και αηδιάσει με το περισσό θράσος και την ανικανότητα εξαγωγής διδαγμάτων από την ιστορία της Γερμανίας.
Σεις ως πρόεδροι του CDU και του FDP αντιστοίχως, μπορείτε να είστε υπερήφανοι για τέτοιες τοποθετήσεις ή μήπως πρέπει μάλλον να ντρέπεστε γι’ αυτές;
Δεν χρειάζεται κανείς πολλή φαντασία για να προβλέψει ότι οι κύριοι αυτοί που ξέρουν τάχα τόσο καλά το πτωχευτικό δίκαιο θα δεχθούν από τον ελληνικό τύπο φροντιστηριακά μαθήματα πάνω στο κεφάλαιο της νομικής επιστήμης περί συμψηφιστικών αποσβέσεων ενοχών. Και η εξέλιξη αυτή εμάς ειλικρινά μας λυπεί.

Κατά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο απέτυχε η προσπάθεια της δια των όπλων προσαρτήσεως της Ελλάδας στο Γ΄ Ράϊχ. Γι αυτό φρόντισαν οι πατεράδες μας. Εμείς οι σημερινοί Έλληνες, μαζί και η Ελληνική Διασπορά, θα φροντίσουμε ώστε οι γύπες αυτοί που κάνουν τις γύρες τους πάνω από τη χώρα μας να μην επιτύχουν τον στόχο τους – αυτή τη φορά μέσω ενός οικονομικού πολέμου. Με τέτοιες δηλώσεις οι πολιτιστικά πτωχευμένοι αυτοί ψιλικατζήδες μόνο το λιλιπούτειο πολιτισμικό τους ανάστημα επιδεικνύουν. Όφειλαν αυτοί και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται να γνωρίζουν ότι η παγκόσμια ιστορία του πολιτισμού πάνω σε κάθε ένα από τα ελληνικά νησιά, και ιδιαίτερα πάνω στην Ακρόπολη, έχει αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα της: Υπόδειγμα – δεν διατίθεται!

Με την έκφραση της εξαίρετης τιμής και τις καλύτερες ευχές μας για την οσωπική σας ευημερία, διατελούμε

Κωνσταντίνος Δημητρίου Μανώλης Ανέστης
Πρόεδρος Γραμματέας

Bonn, 4. März 2010


Σάν τόν Θεό κανείς δέν ἀγαπάει τήν ῾Ελλάδα....

Παιδιά, διαδῶστε το, ΑΞΙΖΕΙ! "Θεόφιλος» Κολοκοτρώνης
Αφού η (...........)  κυβέρνηση της Ελλάδος δεν θέλει μνημόσυνα των ηρώων του '21, θα τους κάνομε εμείς με τον δικό μας τρόπο. Θα σημαιοστολίσομε τα σπίτια μας, θα κάνομε τρισάγια και δοξολογίες στες Εκκλησιές μας και θα διαβάσομε αποσπάσματα από την Ιστορία της επανάστασης στα παιδιά μας.

"Θεόφιλος» Κολοκοτρώνης
1 Μαρτίου, 2010 - VatopaidiFriend
http://vatopaidi.files.wordpress.com/2009/03/theodoroskolokotronis1.jpg?w=446&h=580
Όταν ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, μετά την επανάσταση του 1821, οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής προσπαθούσαν η κάθε μία για λογαριασμό της να επηρεάσουν τους πολιτικούς. Έτσι δεν ήταν σπάνιο ν' ακούει κανείς πώς ο τάδε πολιτικός είναι ρωσόφιλος, ο δείνα αγγλόφιλος κ.ο.κ., ανάλογα με τη θέση πού έπαιρνε και ποιά από τις μεγάλες δυνάμεις πίστευε πώς θα βοηθούσε περισσότερο και καλύτερα το νεοσύστατο κράτος.
Κάποτε λοιπόν ρώτησαν και το θρυλικό γέρο του Μωριά, το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη:.
Εσύ, στρατηγέ, είσαι άγγλόφιλος;
Όχι, αποκρίθηκε εκείνος.
Είσαι τότε γαλλόφιλος;
Ούτε.
Ε, θα ΄σαι φαίνεται ρωσόφιλος.
Όχι, βέβαια.
Μα τί είσαι τέλος πάντων;
Κι ο Γέρος του Μωριά με τη συνηθισμένη θυμοσοφία του απάντησε:
Εγώ είμαι Θεόφιλος. Γιατί σαν το Θεό κανείς δεν αγαπάει την Ελλάδα
 



-- Πηγή:
- VatopaidiFriend (1 Μαρτίου, 2010 )
______________________________________
Σ