"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ:Σαρωτές δακτύλων αντί για μετρητά κάνουν πιο εύκολα τα ψώνια σου (τι λέγαμε;)


Έφτασε η ημέρα που όλα τα χρήματα του κόσμου βρίσκονται στις άκρες του δακτύλου σας.
Ή μάλλον, όλα τα χρήματα που είναι στην πιστωτική σας κάρτα βρίσκονται στις φλέβες του δακτύλου σας.
Βιομετρικοί σαρωτές ξεφυτρώνουν παντού και τώρα η Hitachi έκανε το ντεμπούτο του πρώτου μηχανήματος αυτόματης πώλησης που θα δέχεται την σάρωση ενός δακτύλου αντί για μετρητά ή κέρματα.
Συνδέοντας τον σαρωτή με ένα λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας, οι πελάτες θα μπορούν να βάζουν απλά το δάχτυλό τους στο μηχάνημα και να αγοράζουν όποιο από τα σνακ θέλουν περισσότερο. Είναι ίσως η καλύτερη ανταμοιβή που θα πάρετε ποτέ δίνοντας το δάκτυλό σας σε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης.

Ο βιομετρικός αισθητήρας στο νέο μηχάνημα αυτόματης πώλησης της Hitachi χρησιμοποιεί φως για να ανιχνεύσει και να διαβάσει τον αριθμό και τον προσανατολισμό των φλεβών στην άκρη του δακτύλου
σας που δεν χρειάζεται να έρθει απευθείας σε επαφή με τον αισθητήρα. O αισθητήρας παρέχει ένα μοναδικό κωδικό που παρέχει πρόσβαση στον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας που θα πρέπει να καθοριστεί ανεξάρτητα από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης.
Ενώ το μηχάνημα είναι μόνο ένα πρωτότυπο, και η Hitachi δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα προβεί ή όχι σε εμπορική εκδοχή, η ίδια η σύλληψη της ιδέας είναι αρκετή για να προκαλέσει θόρυβο. Είναι μακριά από την πρώτη χρήση βιομετρικών αισθητήρων, αλλά έχει τη δυνατότητα να είναι η πιο συνηθισμένη εφαρμογή της τεχνολογίας.

Ακόμη και αν η βιομηχανία αυτόματων μηχανημάτων πώλησης δεν συρθεί στο βαγόνι της Hitachi, η επιλογή των βιομετρικών πωλήσεων είναι έτοιμη να διερευνηθεί. Με τις εταιρείες πιστωτικών καρτών όπως η Visa και η Mastercard που ήδη παρέχουν το σύστημα “tap and pay” για κάρτες, οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστευτούν πιο πολύ τις πληρωμές που δεν χρειάζονται υπογραφές ή ακόμα και η συνδρομή ενός.
Αυτό σημαίνει ότι οι σαρωτές δακτύλων θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν το νέο’ στη τεχνολογία. Αν είστε διατεθειμένοι να αξιοποιήσει μια κάρτα, γιατί να μην βάλετε το δάχτυλό σας αντί για την κάρτα;

Χολιγουντιανές ταινίες απεικονίζουν συχνά τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για πολύ ακριβά αντικείμενα ή συλλογές. Οι σαρωτές ματιών που επιτρέπουν την είσοδο σε τράπεζες μας έρχονται εύκολα στο νου.



Η ταχύτητα του ελέγχου των βιομετρικών στοιχείων, ωστόσο, καθιστά εξίσου λογικό να οδηγηθεί προς την άλλη κατεύθυνση. Χρειάζεται να πληρώσεις $ 5; Απλά ας μετρήσει το μηχάνημα τις φλέβες στον δείκτη σας. Είναι πιο γρήγορο από ό, τι να ασχοληθείτε βρίσκοντας και ανοίγοντας το πορτοφόλι σας. Το οποίο άλλωστε μπορεί να μην είναι και τόσο καλό...






- Δείτε ένα βίντεο από την 'φουτουριστική' ταινία 'Minority Report' με τους σαρωτές ματιών.
 
Είναι ασαφές εάν η ταλαιπωρία του να πληρώνουμε (με τον ‘κλασσικό’ τρόπο) επηρεάζει τον τρόπο που ξοδεύουμε τα χρήματά μας. Μπορεί να είστε πιο παρορμητικός στο να ξοδεύετε, όταν μπορείτε να πληρώσετε απλά ακουμπώντας το δάχτυλό σας.

Δείτε βίντεο με Σούπερ Μάρκετ στην Φρανκφούρτη, όπου οι πληρωμές γίνονται με σάρωμα δακτύλων.

Π ηγή http://anavaseis.blogspot.com/2010/03/blog-post_6604.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου