"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Με δύο κατάγματα ο Αρχιεπίσκοπος - Στην Αθήνα με ελικόπτερο Επεσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του για τον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου


Με δύο κατάγματα ο Αρχιεπίσκοπος - Στην Αθήνα με ελικόπτερο
Επεσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του για τον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου
Με δύο κατάγματα ο Αρχιεπίσκοπος - Στην Αθήνα με ελικόπτερο
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στο Αγρίνιο. Λίγη ώρα μετά τη λειτουργία του στον Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, ο κ. Ιερώνυμος έπεσε με αποτέλεσμα να υποστεί δύο κατάγματα

6Share
εκτύπωση 
Αθήνα

Εσπευσμένα στην Αθήνα από το Αγρίνιο μεταφέρεται αυτή την ώρα (19.30) ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή για τον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου, έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποστεί δύο κατάγματα στο πόδι και από τους θεράποντες ιατρούς στο νοσοκομείο του Αγρινίου, κρίθηκε ότι πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Η μεταφορά του Αρχιεπίσκοπου θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, με ελικόπτερο και θα μεταφερθεί πιθανότατα στο ΚΑΤ. Αξίζει να τονιστεί ότι πλην των δύο καταγμάτων είναι καλά στην υγεία του, αλλά από τους ιατρούς στο Αγρίνιο κρίθηκε ότι τα τραύματά του θα αντιμετωπιστούν καλύτερα στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Ιερώνυμος τραυματίζεται κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιφέρεια. Πριν από περίπου τρία χρόνια, επισκεπτόμενος τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, είχε επίσης ένα παρόμοιο ατύχημα, κατά το οποίο είχε υποστεί διάστρεμμα.


῞Ολα τά συμβάντα τῆς ζωῆς μας εἶναι μέρος τῆς παντελῶς ἄγνωστης οἰκονομίας τοῦ Θεοῦ / ῾Αγίου Λουκᾶ Κριμαίας


Απόσπασμα από ανέκδοτες επιστολές Αγίου Λουκά Κριμαίας προς πνευματικό του παιδί

Θυμήσου, θυμήσου αγαπημένο μου παιδί όλα τα συμβάντα της ζωής μας είναι μέρος της παντελώς άγνωστης οικονομίας του Θεού. Τώρα δεν καταλαβαίνουμε τη σημασία τους, αλλά πιο αργά θα τα καταλάβουμε. Τώρα αισθανόμαστε ότι είμαστεαδικημένοι και λοιδορούμενοι. Αργότερα θα καταλάβουμε ότι από τα πάντα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τεράστιο όφελος : τον ταπεινό λογισμό.
.
Εσύ τώρα να προσπαθήσεις να πλησιάσεις το Θεό όσο πιο πολύ μπορείς με τη προσευχή και τη άσκηση. Τήρησε το κανόνα που σου έχει δώσει ο πνευματικός σου και προσπάθησε να αισθανθείς το Θεό.
.
Κάνε οτιδήποτε για να Τον ζήσεις να Τον βάλεις στη καρδιά σου. Να μαλακώσει η καρδούλα σου, παιδί μου, από το άγγιγμα της χάρης, κάθε στιγμή όταν σκέφτεσαι πόσο πολύ σε αγαπάει ο Θεός και πόσο σε προστάτεψε από το ψυχικό θάνατο, προστατεύοντας σε από τις βρωμιές που φέρνουν οι δαίμονες στο μυαλό των ανθρώπων…
.
Ο γλυκύτατος Ιησούς να είναι πάντα στις σκέψεις σου, να είναι ένα λιμάνι στο οποίο θα επανέρχεσαι ξανά και ξανά …
Επίσης μη διστάσεις να καλείς τη Παναγία σε βοήθεια όποτε έχεις ανάγκη και όχι μόνο.
.
Να συνεχίσεις το δρόμο σου με θάρρος με πολύ θάρρος. Χάρισε τη καρδιά σου στο Κύριο και Εκείνος θα της δώσει όλες τις βιταμίνες και όλη τη ενέργεια που χρειάζεται για να μη καταρρεύσει. Τίποτε να μη σου φαίνεται δύσκολο.
.
Κάποιος Άλλος αδερφέ κυβερνάει το σύμπαν και όχι οι μεγάλοι του κόσμου τούτου…
Θάρρος, θάρρος , το βλέμμα ψηλά και θα δεις τον Κύριο, όταν θα κλάψεις , όταν θα ψάξεις με λαχτάρα, όταν θα ματώσεις , ίσως θα Τον δεις πως σου απλώνει το στέφανο με το Αγαπητικό και Παρηγορητικό χέρι Του.
.
Μην θλίβεσαι , μη λυπάσαι πιο πολύ από όσο πρέπει, γιατί έτσι δίνεις δικαιώματα στο πονηρό να σε χτυπάει με δύναμη…
.
Κάνε τη καρδιά σου μοναστήρι. Χτύπα εκεί το σήμαντρο, κάλεσε εκεί για αγρυπνία, θυμίασε και ψιθύρισε ακατάπαυτα προσευχές. Ο Θεός είναι δίπλα σου … "

( Απόσπασμα από ανέκδοτες επιστολές Αγίου Λουκά Κριμαίας προς πνευματικό του παιδί )

iliaxtida.wordpress.com