"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Κηδεύτηκε ὁ 44χρονος, θύμα ἔνοπλης ἐπίθεσης στό κέντρο τῆς ᾿Αθήνας – Μήνυμα ᾿Αρχιεπισκόπου ῾Ιερώνυμου


Στο κοιμητήριο Ζωγράφου τελέστηκε η κηδεία του Μανόλη Καντάρη, του 44χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα …της Τρίτης, κοντά στο σπίτι του στην… συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης του κοιμητηρίου, παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος και πλήθους κόσμου.
Στην εξόδιο ακολουθία διαβάστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «η σκέψη μου, αυτή την ώρα, είναι στην τραγική σύζυγο και τα παιδιά του Μανόλη Καντάρη, ο οποίος έπεσε θύμα της ανευθυνότητας της κοινωνίας μας».

Είπε ακόμη, ότι στη θέση του 44χρονου, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος. «Άφησε σε εμάς ιερό χρέος να αγωνιστούμε και να παλέψουμε, ώστε τα δύο του παιδιά να μεγαλώσουν σ’ έναν καλύτερο κόσμο. Σ’ έναν κόσμο που δεν θα σκοτώνει τόσο άδικα», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, στο μήνυμά του.
Τραγική φιγούρα η σύζυγος του άτυχου άντρα, που τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη γέννηση της δεύτερής τους κόρης.
Έξω από το κοιμητήριο και στη γύρω περιοχή, από νωρίς το πρωί, βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ, των ΜΑΤ και της ομάδας «Δέλτα», για την αποφυγή επεισοδίων.
Τον 44χρονο δολοφόνησαν άγνωστοι με μαχαίρι την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του, για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του. 


Πηγή:http://www.blogspotgr.net/ 

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Παράνομη ἡ ἀπόλυση ἐγκύου


Ακόμη και στην περίπτωση που ο εργοδότης ισχυριστεί ότι δε γνώριζε την εγκυμοσύνη της υπαλλήλου του, η απόλυση και η καταγγελία της σύμβασης είναι άκυρη σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Η υπόθεση αφορά απόλυση εργαζόμενης στην Κόρινθο που ήταν δύο μηνών έγκυος. Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τους ισχυρισμούς του εργοδότη ότι δε γνώριζε την εγκυμοσύνη της υπαλλήλου που απολύθηκε στις 13 Ιούλη 2005, ενώ ο εργοδότης υποστήριξε πως για πρώτη φορά πληροφορήθηκε το γεγονός στις 25 Ιούλη 2005, όταν προσήλθε στην Επιθεώρηση Εργασίας για συμβιβαστική επίλυση της εργατικής αυτής διαφοράς.
Ο Αρειος Πάγος επικαλείται το Ν. 1483/1984, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται και είναι άκυρη η καταγγελία της σχέσης εργασίας εργαζομένης από τον εργοδότη της, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και για το χρονικό διάστημα ενός έτους μετά τον τοκετό ή κατά την απουσία της για μεγαλύτερο χρόνο λόγω ασθενείας που οφείλεται στην κύηση ή τον τοκετό. Επίσης, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αιτία απόλυσης η πιθανή μείωση της απόδοσης της εργασίας της εγκύου που οφείλεται στην εγκυμοσύνη.

Πηγή:http://www2.rizospastis.gr  (Σάββατο 14 Μαΐου 2011)