"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

12 Δεκεμβρίου 2010 - Διαμαρτυρία γιά τήν "Κάρτα τοῦ Πολίτη" -᾿Ανακοίνωση τῆς ΠΡ.Α.Ο.Σ

 

 


Εχει  γίνει πλέον γνωστό ότι μια  μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας  που  ασχολούνται με το διαδίκτυο (";Έλληνες youtubers" )και θέλουν  να εκφράσουν τις Ορθόδοξες  και  συνταγματικές τους αντιρρήσεις  εναντίον της  επιβολής  της "Κάρτας του Πολίτη"  και της  δικτατορίας  της παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , καλούν  τον κόσμο σε ειρηνική διαμαρτυρία την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 στις 11 το πρωί   εμπρός στο  Ελληνικό κοινοβούλιο.

Αν και η  ΠΡ.Α.Ο.Σ (Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης) δεν  έχει καμία απολύτως σχέση με την διοργάνωση αυτής της διαμαρτυρίας ,ωστόσο θεωρούμε  ότι   κάθε ειρηνική και δημοκρατική εκδήλωση των συμπολιτών μας για την  "Κάρτα του πολίτη" δεν μπορεί  παρά να είναι χρήσιμη εφ΄όσον περιφρουρηθεί  με   αυστηρότητα   και προσοχή απο τους διοργανωτές της.



Αν  στο μέλλον  η ΠΡ.Α.Ο.Σ  αποφασίσει να  διαμαρτυρηθεί και με αυτόν τον τρόπο  να είστε βέβαιοι ότι θα  σας το  ανακοινώσουμε.

Επειδή κυκλοφόρησαν μερικά φυλλάδια  στα οποία  οι youtubers ανακοινώνουν τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις τους και  προσκαλούν τον κόσμο  σε αυτήν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  χρησιμοποιώντας το  έγγραφο  συλλογής  υπογραφών  της  ΠΡ.Α.Ο.Σ  στο οποίο υπάρχει  και το κείμενο  του π. Σαράντη  πάνω στο οποίο  βασίζεται  και η πρωτοβουλία, μερικοί  νόμισαν ότι ο π. Σαράντης  και η ΠΡ.Α.Ο.Σ  καλούν  τον κόσμο στην διαδήλωση. 

Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά  ότι τόσο η ΠΡ.Α.Ο.Σ  όσο και  ο π. Σαράντης   δεν  ηγούνται  της διοργάνωσης αυτής της δίκαιης ,κατά τη γνώμη μας, διαμαρτυρίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Παρέµβαση εἰσαγγελέα γιά τήν «οἰκογενειοκρατία» στά ΑΕΙ

Σχόλιο: ῞Ολοι πρέπει νά σταθοῦμε ἀλληλέγγυοι στόν δίκαιο ἀγῶνα τῶν Φοιτητῶν τοῦ Τμήματος Κοινωνικῆς Θεολογίας. 
ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 (:Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ)

Την παρέμβαση της ∆ικαιοσύνης προκάλεσαν δηµοσιεύµατα για «οικογενειοκρατία» στον χώρο των διδασκόντων στα πανεπιστήµια.

Η προϊσταµένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ελένη Ράικου, µε αφορµή όσα είδαντο φως της δηµοσιότητας τις τελευταίες µέρες,έδωσε εντολή για τηδιενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειµένου να ελεγχθεί ανκαι από ποιασυγκεκριµέναπρόσωπα έχουν ενδεχοµένως διαπραχθεί αυτεπαγγέλτωςδιωκόµενα αδικήµατα. Στο µεταξύ, η Σύγκλητος του Πανεπιστηµίου Αθηνώνσε απόφασή της για το ζήτηµα χρησιµοποίησε σκληρέςεκφράσεις για την «επιστολή Πανάρετου», µε τηνοποία ζητούσε να µπει λουκέτο στο Τµήµα Κοινωνικής Θεολογίας, καιαποφάσισε να µην το κλείσει.Συγκεκριµένα, η Σύγκλητος υποστηρίζει ότι ο υφυπουργός προέβη σε «ανεπίτρεπτες γενικεύσεις που στοχεύουν εκτός των άλλων και στην επιρροή της κοινής γνώµης, ώστε να παγιωθεί η στρεβλήπεποίθηση ότι το Τµήµα Κοινωνικής Θεολογίας και ολόκληρο το οικοδόµηµα του δηµόσιου Πανεπιστηµίου είναι σαθρό, αδιαφανές και κοινωνικά αδιάφορο», ενώ επιχείρησε «να προκαταλάβει και τις αποφάσεις της ∆ικαιοσύνης».

Οµως, να µην προχωρήσει στο κλείσιµο του Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών ζητάει από το υπουργείο Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος.

Με επιστολή που έστειλε στην υπουργό κ. Αννα ∆ιαµαντοπούλου – και κοινοποιεί καιστον υφυπουργό κ. Ι. Πανάρετο– οκ. Ιερώνυµοςτηνπαρακαλείνα µην επιµείνει στην κατάργηση του τµήµατος, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο«προφανώς αποδυναµώνει ακόµηπεραιτέρω το πολιτισµικό µαςγίγνεσθαι» και αναµένεται να δηµιουργήσει προβλήµατα σε φοιτητές και διδακτικό προσωπικό.

᾿Ενδιαφέρουσα ἐγκύκλιος γιά τίς εἰκόνες στά σχολεῖα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ'
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι
Πληροφορίες: Κ. Πισλή
Τηλέφωνο:210-344.22.42
Fax:210-344.33.90




Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμ. Ασφαλείας
Μαρούσι, 29/06/2009   
Αριθ. Πρωτ.: 76172/Γ2 
Βαθ.Προτερ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ 
ΠΡΟΣ:1° Γραφείο Δ.Ε. Ηλείας 25ης Μαρτίου 
23, 27200 Αμαλιάδα 

Θέμα: «Απάντηση σε ερώτημα»

Απαντώντας στο με αρ πρ. 2686/20-05-09 έγγραφο σας, σχετικά με την ανάρτηση εικόνων στις αίθουσες διδασκαλίας, σας  γνωρίζουμε τα εξής: Σύμφωνα με την παρ. 1° , άρ.1 του Ν. 1566/1985 (Φ.Ε.Κ. 167/τ.A/ 30-09-85) ένας από τους σκοπούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι να υποβοηθήσει τους μαθητές «(...) να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης».
Επιπλέον, το ΥΠ.Ε Π.Θ., με την με αρ. πρ. 1031 α/16-02-87 Υπουργική Απόφαση του τότε Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Αντώνη Τρίτση, ζήτησε από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μεριμνήσουν για την ανάρτηση εικόνων του Χριστού, που είχε εκτυπώσει ο Ο.Ε.Δ.Β., στις αίθουσες διδασκαλίας.
Επομένως, η ανάρτηση των εικόνων στις αίθουσες διδασκαλίας συμβάλλει στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών, είναι σύμφωνη με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση και προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εσωτερική διανομή Δ/νση Σπουδών
Δ.Ε. Τμήμα Γ΄

zoiforos.gr 
ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ