"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Παρέµβαση εἰσαγγελέα γιά τήν «οἰκογενειοκρατία» στά ΑΕΙ

Σχόλιο: ῞Ολοι πρέπει νά σταθοῦμε ἀλληλέγγυοι στόν δίκαιο ἀγῶνα τῶν Φοιτητῶν τοῦ Τμήματος Κοινωνικῆς Θεολογίας. 
ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 (:Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ)

Την παρέμβαση της ∆ικαιοσύνης προκάλεσαν δηµοσιεύµατα για «οικογενειοκρατία» στον χώρο των διδασκόντων στα πανεπιστήµια.

Η προϊσταµένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ελένη Ράικου, µε αφορµή όσα είδαντο φως της δηµοσιότητας τις τελευταίες µέρες,έδωσε εντολή για τηδιενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειµένου να ελεγχθεί ανκαι από ποιασυγκεκριµέναπρόσωπα έχουν ενδεχοµένως διαπραχθεί αυτεπαγγέλτωςδιωκόµενα αδικήµατα. Στο µεταξύ, η Σύγκλητος του Πανεπιστηµίου Αθηνώνσε απόφασή της για το ζήτηµα χρησιµοποίησε σκληρέςεκφράσεις για την «επιστολή Πανάρετου», µε τηνοποία ζητούσε να µπει λουκέτο στο Τµήµα Κοινωνικής Θεολογίας, καιαποφάσισε να µην το κλείσει.Συγκεκριµένα, η Σύγκλητος υποστηρίζει ότι ο υφυπουργός προέβη σε «ανεπίτρεπτες γενικεύσεις που στοχεύουν εκτός των άλλων και στην επιρροή της κοινής γνώµης, ώστε να παγιωθεί η στρεβλήπεποίθηση ότι το Τµήµα Κοινωνικής Θεολογίας και ολόκληρο το οικοδόµηµα του δηµόσιου Πανεπιστηµίου είναι σαθρό, αδιαφανές και κοινωνικά αδιάφορο», ενώ επιχείρησε «να προκαταλάβει και τις αποφάσεις της ∆ικαιοσύνης».

Οµως, να µην προχωρήσει στο κλείσιµο του Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών ζητάει από το υπουργείο Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος.

Με επιστολή που έστειλε στην υπουργό κ. Αννα ∆ιαµαντοπούλου – και κοινοποιεί καιστον υφυπουργό κ. Ι. Πανάρετο– οκ. Ιερώνυµοςτηνπαρακαλείνα µην επιµείνει στην κατάργηση του τµήµατος, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο«προφανώς αποδυναµώνει ακόµηπεραιτέρω το πολιτισµικό µαςγίγνεσθαι» και αναµένεται να δηµιουργήσει προβλήµατα σε φοιτητές και διδακτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου