"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ...ΜΕΣΩ ΑΓΟΡΩΝ ΤΑΧΙΣΤΑ!

Θα είναι πρωταπριλιά, αλλά δεν θα είναι ψέμα. Για να μπουν οι πολίτες στο κλίμα από τον ερχόμενο μήνα όλες οι αγορές αξίας άνω των 3.000 ευρώ θα γίνονται μόνο μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή μέσω επιταγής.

Θα είναι πρωταπριλιά, αλλά δεν θα είναι ψέμα. Για να μπουν οι πολίτες στο κλίμα από τον ερχόμενο μήνα όλες οι αγορές

αξίας άνω των 3.000 ευρώ θα γίνονται μόνο μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή μέσω επιταγής.
Από την πρωτοχρονιά του 2012 το όριο πέφτει από τις 3.000 στα 1.500 ευρώ για όλες τις αγορές. Το μέτρο θα ισχύσει και για την παροχή υπηρεσιών. Τι θα γίνει με τις δόσεις; Ευτυχώς αυτή τη φορά έχουν δώσει την απάντηση πριν την ισχύ του μέτρου. Η αξία της αγοράς ή της υπηρεσίας θα φαίνεται ολόκληρη στην απόδειξη, αλλά ο πελάτης θα επιβαρύνεται τμηματικά, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα. Για παράδειγμα αν κάποιος κάνει μια αγορά αξίας 5.000 ευρώ σε 18 άτοκες δόσεις, θα πάρει απόδειξη για ολόκληρο το ποσό και θα χρεώνεται κάθε μήνα με το ποσό των 278 ευρώ. Τώρα, στις περιπτώσεις όπου ο πελάτης δεν έχει ούτε πιστωτική η χρεωστική κάρτα, ούτε μπορεί να βγάλει επιταγή, τότε ο έμπορος ή ο επαγγελματίας θα είναι υποχρεωμένος να κόβει ένα παραστατικό το οποίο στη συνέχεια θα είναι επίσης υποχρεωμένος να το καταθέτει στην τράπεζα.
Όλα αυτά στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής αφού θα γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχοςhttp://www.newsit.gr.