"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Πρόσφατη μαρτυρία γιά ῞Αγιο ᾿Αρσένιο Καππαδόκη



Παρεκκλησιά 15/07/07

Έχουν κλείσει τέσσερα χρόνια από τότε που δέχθηκα την ευεργεσία του Αγίου Αρσενίου Καπαδόκου σ'ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας που είχα στα πόδια μου. Όταν με έπιανε κρίση δεν ένιωθα τα πόδια μου και αν δεν προλάβαινα να καθήσω έπεφτα κάτω, παρόλες τις Θεραπείες και εξετάσεις που έκανα, δεν είδα καμία ωφέλεια.
Το Σεπτέμβρη του 2001 πήγα με τρία άτομα στο Άγιο Όρος με διανυκτέρευση στην Ουρανούπολη. Το βράδυ πήγαμε για περίπατο στον παραλιακό δρόμο. Στην επιστροφή ένιωσα τα πόδια μου να χάνουν την ισορροπία τους και να ξηραίνονται. Τη συγκεκριμένη στιγμή που έπεσα είχε βρεθεί ένα τραπέζι και μια καρέκλα στην άκρια τον πεζοδρομίου που σαν να είχαν τοποθετηθεί για μένα τη συγκεκριμένη στιγμή και με περίμεναν. Αρπάχτηκα από το τραπέζι και βρέθηκα στην καρέκλα, και έτσι γλίτωσα την πτώση στο πεζοδρόμιο.
Την επόμενη ξεκινήσαμε για το Άγιο 'Ορος όπου μείναμε για 5 μέρες. Στην επιστροφή διανυκτερεύσαμε στη Θεσσαλονίκη και το πρωί πήραμε ταξί. Επειδή είχαμε χρόνο είπαμε στον ταξιτζή να μας πάρει στο μοναστήρι όπου ήταν Θαμμένος ο γέροντας Παΐσιος, να προσκυνήσουμε τον τάφο του.
Όταν φθάσαμε εκεί γινόταν τρισάγιο στον τάφο του γέροντα. Όταν τέλειωσε, προσκυνήσαμε τον Σταυρό που ήταν στον τάφο και κατεβήκαμε να προσκυνήσουμε στην εκκλησία, όμως μια μορφή κάποιας εικόνας έμεινε τυπωμένη στο μυαλό μου χωρίς να ξέρω ποιος Άγιος ήταν.
Μετά επιστρέψαμε στην Κύπρο με το πρόβλημα να χειροτερεύει. Ήρθα στο σημείο να μην μπορώ να
περπατήσω δέκα λεπτά, ή να σταθώ. Ξηραίνονταν τα πόδια μου σε σημείο να μην τα νιώθω και αν δεν προλάβαινα να καθήσω κάπου έπεφτα κάτω.
Είχε περάσει από τότε που ήρθαμε από το Άγιο 'Ορος ενάμιση χρόνος. Μια μέρα όπως καθόμουν το μεσημέρι και διάβαζα άκουσα να φωνάζει κάποια γυναικά, βγήκα έξω και βλέπω μια σεβάσμια κυρία με άσπρα μαλλιά που κατέληγαν σε ένα μικρό κότσο .
Της λέω «σε τι οφείλω την επίσκεψη σας;» και μου λέει «κάνω έρανο για την εκκλησία που κτίζεται τον Αγίον Αρσένιον.» Της λέω «η ώρα η καλή και της έδωσα τον οβολό μου, μου έδωσε την απόδειξη και μαζί κάποια φυλλάδια με τέσσερις σελίδες. Από έξω ήταν η μακέτα της εκκλησίας. Όταν άνοιξα τα φυλλάδια καταλήφθηκα από μεγάλη συγκίνηση. Όταν αντίκρισα τη μορφή που είχα στο μυαλό μου ενάμιση χρόνο, τη μορφή τον Αγίου Αρσένιου και αμέσως διάβασα αυτά που έγραφε, για το βίο Του Αγίου.
Το βράδυ πριν πάω για ύπνο το ξαναδιάβασα και στον ύπνο μου είδα ότι ήρθε ένα αυτοκίνητο και μου έφερε ένα Θόλο απ' αυτούς που είχε στη μακέτα της εκκλησιάς για, να το μεταφέρω εγώ στην εκκλησιά όπου κτιζόταν.
Τον πήρα στους ώμους και ξεκίνησα, αλλά κουράστηκα, έτσι τον έβαλα κάτω και κάθισα να ξεκουραστώ. Εκείνη την ώρα περνούσαν τρία άτομα και μου είπαν να με βοηθήσουν, τους είπα ευχαριστώ αλλά θα ξεκουραστώ και θα τον μεταφέρω μόνος μου.
Όμως η κούραση μου ήταν μεγάλη και ξάπλωσα κάτω στη γη για να ξεκουραστώ. Τότε άρχισαν οι δυνατοί πόνοι εκεί που είχα το πρόβλημα. Ήταν τόσο δυνατοί που έκλαιγα και φώναζα από τούς πόνους. Δεν ξέρω πόση ώρα πήρε και ξύπνησα από τούς πόνους οι οποίοι συνεχιστήκαν για λίγο αλλά σταμάτησαν για πάντα.
Από τότε δε μου ξανασυνέβηκε κανένα πρόβλημα με τα πόδια μου. Τώρα μπορώ να περπατώ όση ώρα θέλω και να στέκομαι χωρίς καμιά ενόχληση.
Ευχαριστώ, το Θεό και την Παναγία που βρίσκονται πάντα κοντά μας και μας προστατεύουν στέλνοντας τους Αγίους Τους και μας βοηθούν σε κάθε περίσταση.

Ευχαριστώ, και τον Άγιο Αρσένιο που μου χάρισε την υγεία μου.


Δημήτρης Γεωργίου
Σάββα Ροτσίδη 2
Παρεκκλησιά Λεμεσός

ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ

Τό MEGA προσβάλει τήν πίστη μας


ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ με τη νέα ελληνική σειρά κινουμένων σχεδίων του MEGA που διακωμωδούν την πίστη μας και τα φρονήματά μας.
Προσβλητικότατη η νέα σειρά κινουμένων σχεδίων του MEGA με όνομα «ΟΥΚ».
Όπως αναφέρει το κανάλι «…είναι η πιο ακομπλεξάριστη, προκλητική, ποπ σάτιρα της τηλεόρασης και η πρώτη ελληνική σειρά animation για μεγάλα και ολίγον παρμένα παιδιά.»
Όμως παρακολουθώντας την κανείς, βρίσκεται μπροστά σε φιγούρες που διακωμωδούν την ορθόδοξη πίστη μας και τα ιερά μας σύμβολα. Εξοργίζεται κανείς βλέποντας ακόμα και τον Ιησού Χριστό επάνω στο σταυρό, να συμπεριφέρεται και να ομιλεί σαν ηθοποιός σε διαλόγους με κάποια φιγούρα της αρχαίας Ελλάδας.
Μια σειρά που παρουσιάζει πραγματικά ανούσιες ιστορίες με έναν αχταρμά χαρακτήρων που προέρχονται τόσο από την αρχαία ελληνική ιστορία, όσο και από την χριστιανική πίστη , και που το τελικό αποτέλεσμα μόνο εμετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Τι άλλο θα κάνουν ακόμα αυτά τα ΜΜΕ, που χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, μας βομβαρδίζουν με αίσχη στο όνομα της τέχνης και της ελευθερίας της έκφρασης.
Τι μας προσέφερε αυτή η «υπερπαραγωγή» του MEGA; Το απόλυτο «τίποτα».
Η μήπως νόμιζαν ότι επειδή έβγαλαν μια πιο ποιοτική σειρά όπως είναι «Το νησί», νομιμοποιούνται να μας πασάρουν ταυτόχρονα και σκουπίδια . Ως πότε θα προσβάλλουν τα πιστεύω μας?
Ο ΑΝΤ1 έβγαλε το σταυρό από την σημαία μας, το βράδυ των εκλογών, το MEGA παρουσιάζει εμετικές ιστορίες δολοπλόκων αρχαίων Ελλήνων και αγίων της Εκκλησίας μας…… άραγε τι έχει σειρά?
Δείτε το σχετικό βίντεο στο http://www.megatv.com/oyk/default.asp?catid=21116&subid=2&pubid=17390777
ellinikanea.gr
ΑΚΤΙΝΕΣ

᾿Αρχιεπίσκοπος ῾Ιερώνυμος: "Δέν μένουμε ἄφωνοι γιά τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν"

 

Πηγή:amen.gr
με πληροφορίες από ανακοινωθέν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
"Μας έχουν αναστατώσει όσα ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό για την προαιρετική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα ούτε η ΔΙΣ, ούτε κανένας ιεράρχης να σταθούν άφωνοι", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών."Πολλοί επιδιώκουν να μας παρουσιάζουν άφωνους" υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: "Όμως αγρυπνούμε και παρακολουθούμε σοβαρά και όπως πρέπει όλα τα θέματα. Η μάχη και ο αγώνας πρέπει να γίνονται συστηματικά και ουσιαστικά, όχι για το θόρυβο και το φαίνεσθαι, αλλά για το είναι και το αποτέλεσμα". Ο Μακαριώτατος σημείωσε εξάλλου πως "πρέπει να εργαστούμε και να καταλήξουμε εμείς σ' αυτό που θέλουμε και να το πούμε ξεκάθαρα. Έφτασε ο καιρός να δουλέψουμε συστηματικά και με επιχειρήματα".
Τόνισε δε πως πρόσφατα είχε τη διαβέβαιωση της αρμόδιας Υπουργού κ. Α. Διαμαντοπούλου πως πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια για το μάθημα των Θρησκευτικών θα προηγηθεί διάλογος και συντονισμός μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε, τέλος, να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ των μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και των καθηγητών των δύο Θεολογικών Σχολών, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
 αμεν

῾Η Τιμία Κάρα τοῦ θαυματουργοῦ ῾Οσίου Δαβίδ τοῦ ἐν Εὐβοία στήν ῾Αγία Τριάδα Κηφισιᾶς

 
 
newsdesk Amen.gr
Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία θα μεταφερθεί τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Νέας Κηφισιάς προς ευλογία των πιστών. Η Τιμία Κάρα του θαυματουργού Οσίου Δαβίδ θα εκτίθεται στο Ναό προκειμένου να την προσκυνήσουν οι πιστοί από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2010. Τι Ιερό Λείψανο θα υποδεχθεί με τιμές ο επιχώριος Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, ο Ιερός κλήρος, το πλήρωμα της Μητροπόλεως καθώς και πιστοί από όλο το Λεκανοπέδιο. Θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία που θα τελέσει ο Αρχιμανδρίτης π.Σαράντος Σαράντος.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
17:30 Μ.Μ. ΕΠΙΣΙΜΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ κκ ΚΥΡΙΛΛΟΝ

ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ.
20:30 Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ
Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ.

ΤΡΙΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
07:30 Π.Μ. ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
11:00 Π.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
ΚΑΙ ΙΕΡΟΝ ΕΥΧΕΛΑΙΟΝ.
17:30 Μ.Μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΟΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ.
20:30 Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
07:30 Π.Μ. ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
11:00 Π.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ
ΑΓΙΑΣΜΟΥ.
17:30 Μ.Μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ.
20:00 Μ.Μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΝΔΟΞΟΥ
ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
07:30 Π.Μ. ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
(ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ).
10:30 Π.Μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ
ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ

Ο Ι. Ναός θα παραμένει ανοικτός από 07:00 π.μ. έως 01:00 π.μ.

Πληροφορίες στο τηλ. 210 - 8076521

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Λεωφορεία: Β7 από Πλατεία Κάνιγγος (Στάσις Χελιδονούς και Κηφισού - Ι. Ν. Αγ. Τριάδος). Β9 από Χαλκοκονδύλη & 3ης Σεπτεμβρίου
(Στάσις Χελιδονούς & Κηφισού - Ι. Ν. Αγ. Τριάδος). 721 από Μενίδι (Στάσις Χελιδονούς & Κηφισού - Ι. Ν. Αγ. Τριάδος). 523 από Ηλεκτρ. Σταθμό Κηφισιάς.
Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος: Τέρμα Κηφισιάς. Κάτωθεν των γραμμών του σταθμού περνάει το Β9.

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΟΥ

Ἕνα θαῦμα τοῦ Ἁγίου Ἀρσενίου τοῦ Καππαδόκου,
ὅπως τὸ διασώζει ὁ βιογράφος του π. Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης
Τὸ ἐξώφυλλο τῆς πρώτης (“συλλεκτικῆς”) ἐκδόσεως τοῦ Βίου τοῦ Ἁγ. Ἀρσενίου
Φαρασιῶτες ἀπὸ τὴν Δράμα καὶ ἐγκατεστημένοι στὴν Θεσσαλονίκη διηγήθηκαν ὅτι δύο Σέχοι (ἀρχηγοὶ μουσουλμανικῶν φυλῶν καὶ μάγοι) ἀπὸ τὸ Χατζὴ-Πεχτὲς εἶχαν ἐπισκεφθῆ τὸν Πατέρα Ἀρσένιο. Ὁ Πατὴρ τοὺς δέχθηκε καὶ τοὺς ἔφτιαξε καὶ καφέ. Οἱ Σέχοι ὅµως ἄρχισαν τὶς ἀνόητες καὶ ζαλισµένες ἐρωτήσεις, ποὺ ἔφερναν µόνον πονοκέφαλο. Ὁ Πατήρ, γιὰ νὰ τοὺς ξεφορτωθῆ, τοὺς εἶπε:
- Δὲν µπορῶ νὰ σᾶς ἀκούω, γιατί πονάει τὸ κεφάλι µου.
Ἐκεῖνοι ὅµως δὲν κατάλαβαν καὶ εἶπε ὁ ἕνας στὸν Πατέρα Ἀρσένιο:
- Πάπας Ἐφέντης, θὰ σοῦ φτιάξουµε ἕνα µοῦσχα (χαϊμαλὶ) καί, ἅµα τὸ φορέσης, σ᾽ ὅλη σου τὴν ζωή, δὲν θὰ σὲ πονέση τὸ κεφάλι σου.
Ὁ Πατὴρ τοὺς ἀπάντησε τότε αὐστηρά:
- Ἔχω µεγαλύτερη δύναµη ἀπὸ τὴν δική σας καὶ µπορῶ νὰ σᾶς κάνω µὲ τὴν δύναµη τοῦ Χριστοῦ νὰ µὴν κουνηθῆτε καθόλου ἀπὸ τὸν τόπο ποὺ κάθεσθε.
Τοὺς ἄφησε ἀµέσως τότε καὶ πῆγε δίπλα στὸ κελλί του. Ὅταν εἶχαν ἀποτελειώσει τὸν καφέ τους οἱ Σέχοι καὶ θέλησαν νὰ φύγουν, µἐ κανέναν τρόπο δὲν µποροῦσαν νὰ κουνηθοῦν ἀπὸ τὸν τόπο ποὺ κάθονταν, διότι ἔνιωθαν νὰ εἶναι δεµένοι µἐ ἕνα ἀόρατο δέσιµο. Ἀναγκάσθηκαν τότε νὰ φωνάξουν τὸν Πατέρα Ἀρσένιο, γιὰ νὰ τοὺς λύση. Ὁ Πατὴρ πῆγε ἀµέσως, ἀλλὰ δὲν τοὺς µίλησε· µόνο νόηµα τοὺς ἔκανε νὰ φύγουν, καὶ ἔτσι µπόρεσαν νὰ ξεκοκκαλώσουν ἀπὸ τὸν τόπο τους. Οἱ Σέχοι κατάλαβαν τὸ σφάλµά τους καὶ ζήτησαν συγχώρεση ἀπὸ τὸν Πατέρα καὶ τοῦ εἶπαν φεύγοντας:
- Πάπας Ἐφέντης, συγχώρα µας· ἡ δύναµή σου εἶναι μεγάλη, γιατί τὴν παίρνεις ἀπὸ τὴν μεγάλη σου πίστη. Ἐμεῖς μὲ τὸν Σατανᾶ δουλεύουμε.
Π(αϊσίου) Μοναχοῦ, Ὁ Πατὴρ (Ἅγιος) Ἀρσένιος ὁ Καππαδόκης,
ἔκδ. Ἱ. Ἡσυχαστ. Μοναζουσῶν “Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης ὁ Θεολόγος”,
Σουρωτὴ Θεσσαλονίκης, 1975, σελ. 86-87

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


῾Ο Μεντβέντεφ ἀπέστειλε λουλούδια στόν ῞Αγ. Νεκτάριο μέ τόν Μητροπολίτη Βεροίας


Αποκλειστικό - Ένα μπουκέτο λουλούδια απέστειλε χθες Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010 προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, μετέβη χθες στη Μόσχα αυθημερόν μετά από πρόσκληση του κ. Μεντβέντεφ.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε από τον Μητροπολίτη Βεροίας λόγω της ονομαστικής του εορτής (παλαιό εορτολόγιο) να προσκυνήσει τμήμα λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, το οποίο ο κ. Παντελεήμονας είχε μεταφέρει το 2009 στην Ρωσία.
Κατά την αναχώρηση του ο Μητροπολίτης Βεροίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας, ότι σήμερα θα παραστεί στους εορτασμούς του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.
Αμέσως ο κ. Μεντβέντεφ έδωσε εντολή να δώσουν στον Μητροπολίτη ένα μπουκέτο λουλούδια για να τα προσφέρει προς τιμήν του Αγίου, έναν άγιο τον οποίο ευλαβείτε πολύ ο Ρωσικός λαός.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων κατά την διάρκεια του εσπερινού χθες στην Αίγινα παρέδωσε στον οικείο μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ τα λουλούδια του κ. Μεντβέντεφ μεταφέροντας και τα χαιρετίσματα του.
Νεότερη ενημέρωση από την Ι.Μ. Βεροίας - Eπιβεβαίωση Romfea.gr
Κατόπιν προσκλήσεως του Ρώσου Πρόεδρου κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τον επισκέφθηκε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ημέρας της εορτής του με το παλαιό ημερολόγιο- στην πρεδρική κατοικία στη Μόσχα. Στην συνάντηση ήταν παρόν και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Αρχικά εψάλη παράκληση του Αγίου Δημητρίου στο παρεκκλήσιο του Αγ. Δημητρίου που βρίσκεται στην προεδρική κατοικία και ο Πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του και τα μέλη της οικογενείας του προσκύνησαν τεμάχιο ιερού λειψάνου που μετέφερε ο Σεβασμιώτατος. Στη συνέχεια παρετέθη γεύμα από το Ρώσο Πρόεδρο ο οποίος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο που γιά δεύτερη φορά βρίσκεται κοντά του την ημέρα της εορτής του και του προσφέρει τη δυνατότητα να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του προστάτη Αγίου του.
Ακόμη είπε ότι όταν επισκεφθεί την Ελλάδα θα προσπαθήσει να έρθει και εκείνος στη Βέροια και να προσκυνήσει το Βήμα του Αποστόλου Παύλου.
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την τιμητική πρόσκληση να τον δεχτεί στην προεδρική κατοικία και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του, ενώ δεν παρέλειψε να του υπενθυμίσει τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα και να τον παρακαλέσει να βοηθήσει, με τον τρόπο που εκείνος γνωρίζει,  να ξεπεραστούν το γρηγορότερο τα προβλήματα.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αγιώτατο Πατριάρχη κ. Κύριλλος για την αποστολή κάθε χρόνο εκπροσώπου Αρχιερέα στα ΠΑΥΛΕΙΑ.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε για Αθήνα και από εκεί για την Αίγινα προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ
 
Romfea.gr