"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

᾿Εξιτήριο, τήν ἑπόμενη ἑβδομάδα γιά τόν ᾿Αρχιεπίσκοπο κ. ῾Ιερώνυμο


Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να λάβει εξιτήριο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος χθες υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ανάταξης του διπλού κατάγματος που υπέστη προχθές στο Αγρίνιο.
Σε καλή διάθεση μετά την εγχείρηση ο κ. Ιερώνυμος
Η εγχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται ο κ. Ιερώνυμος, έγινε με επισκληρίδιο αναισθησία και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Στο ανακοινωθέν, που εξέδωσε χθες το νοσοκομείο μετά το πέρας της επέμβασης, σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος: «Χειρουργήθηκε για αποκατάσταση διπολικού κατάγματος κνήμης και περόνης αριστερά με ενδομυελική ήλωση (σ.σ.: τοποθετήθηκαν μεταλλικά στοιχεία για την υποστήριξη του σπασμένου οστού). Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «άριστη» μετεγχειρητική κατάσταση. Συνεργάτες του και πολλοί κληρικοί που εργάζονται στην Αρχιεπισκοπή βρίσκονται κοντά στον κ. Ιερώνυμο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καλή διάθεση. Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, οι γιατροί εκτιμούν ότι ο θα μπορεί να κινήσει άνετα το πόδι του σε περίπου δύο μήνες. Με τον Προκαθήμενο επικοινώνησαν τηλεφωνικά, προκειμένου να του ευχηθούν γρήγορη ανάρρωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης.
Σήμερα αναμένεται να επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Χθες μάλιστα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία είχε συγκληθεί αυτή την εβδομάδα, συνεδρίασε και αποφάσισε την αναβολή της ιεραρχίας που είχε προγραμματιστεί για τις 16 και 17 του μήνα.
Π. ΒΟΝΑΤΣΟΥ
Πηγή:http://www.ethnos.gr/
        «E» 11/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου