"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Παπανδρέου:῞Ολα θά ἀποτυπώνονται στήν Κάρτα Πολίτη...

῎Ερχεται τό σφράγισμα;

᾿Απόσπασμα ἀπό τήν ὁμιλία τοῦ πρωθυπουργοῦ στήν σημερινή 75η ΔΕΘ πού ἀφορᾶ τήν Κάρτα Πολίτη


 Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Αγγλίας η οποία μετά τις πιέσεις που δέχτηκε δεσμεύτηκε ότι θα αποσύρη την Κάρτα Πολίτη (id card)  η οποία ήδη είχε ξεκινήσει να λειτουργεί, δηλώνοντας μάλιστα η γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και υπεύθυνη για το πρόγραμμα προώθησης των ιd cards (καρτών πολίτη) Theresa May ότι « Δεν πιστέψαμε ότι οι Id κάρτες θα έχουν επιτυχία» (Theresa May: "We didn't believe ID cards would work"), ο πρωθυπουργός της Ελλάδος δήλωσε σήμερα στην 75η Έκθεση Θεσσαλονίκης την εμμονή του στην ολοκλήρωση του προγράμματος γενικευμένου φακελλώματος, κάνοντας γενική δοκιμή μέσω της Κάρτας του Πολίτη για το σφάγισμα που θα επακολουθήσει.

Γ.Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ :

«.. θέλω να ανακοινώσω ότι θα πάρω πρωτοβουλία με τους κοινωνικούς εταίρους, να καταρτίσουμε έναν Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων, έναν Χάρτη που θα αλλάζει το τοπίο του προνοιακού μας συστήματος. Θα το εκσυγχρονίσει και θα εγγυάται την ισότητα των δικαιωμάτων για όλους και τα ελάχιστα κοινωνικά δικαιώματα, που θα επιτρέπουν και μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά και μια δημιουργική συμμετοχή του πολίτη.

    Αυτά τα δικαιώματα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα Πολίτη. Δικαίωμα στη σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρίας, στο βιβλιάριο υγείας. Όλα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα Πολίτη. Σπάζοντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αξιοποιώντας ορθολογικά τα χρήματα αυτά, που υπάρχουν - και ναι, όταν κάνει κανείς ορθολογική διαχείριση χρημάτων, βρίσκει χρήματα και γι’ αυτούς τους πολύ σημαντικούς στόχους - προχωράμε στην Κάρτα Πολίτη.
»

Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων 
anavaseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου