"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

῾ Η Ιερά Σύνοδος νά πρέπει σύντομα νά πάρει θέση καί νά ἀποκαταστήσει τήν (λειτουργική) τάξη στήν Πρέβεζα!...


Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 (᾿Από ᾿Ορθόδοξο Παρατηρητήριο:http://orthodox-watch.blogspot.com) φιλοξενοῦμε μετ᾿ ἐκπλήξεως σπασμωδικές ἀντιδράσεις καί ἄντιδημοκρατικές μεθόδους πού χρησιμοποιοῦνται στήν ῾Ι/Μητρόπολη Νικοπόλεως καί Πρεβέζης, ὥστε νά ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ οἱ ἱερεῖς πού ἀντιδροῦν. Πολύ λυπηρά φαινόμενα.


Η "ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ" ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ
Να σας ξαναθυμίσουμε τι έλεγε ο Όσιος Γέρων Παϊσιος ο Αγιορείτης για τις μεταφράσεις - Μία ευθεία και σαφής Ορθόδοξη απάντηση στην πλάνη των λειτουργικών παραφράσεων


" Τώρα, όπως οι άνθρωποι δεν σηκώνουν τίποτε και τα πετούν όλα, έτσι και τα γράμματα δεν σηκώνουν τίποτε, ούτε οξείες ούτε περισπωμένες! Και όπως όλοι τρέχουν, δεν βάζουν ούτε τελεία!
Βλέπω μια γλώσσα που γράφουν μερικοί!
Διάβαζα σε μία μετάφραση της Καινής Διαθήκης: «Από την Αίγυπτο κάλεσα τον γιο μου» (βλ. Ματθ. 2, 15).
Δεν ταιριάζει, βρε παιδί!
Δεν ξεχωρίζει το ιερό από το ανίερο!
Γράφουν έτσι, δήθεν για να είναι όλα ίδια, να υπάρχη ομοιομορφία στην γλώσσα. Ποιος, ακόμη και από το πιο τελευταίο χωριό, δεν θα καταλάβαινε, αν έγραφε «τον υιόν μου»;
’Aκουσα μια φορά στο ’Aγιον Όρος σε μια ανάγνωση:
«Το ψωμί και το κρασί που κάνουν την Μεταλαβιά». Δεν ταιριάζει· πως να το κάνουμε; Ποιος δεν ξέρει τι θα πη «άρτος» και «οίνος»;"


Είναι λυπηρό αλλά δυστυχώς αποτελεί πραγματικότητα!
Καθημερινά λαμβάνουμε e-mails με καταγγελίες και παράπονα εναντίον συγκεκριμένων προσώπων απο την "παρέα" των λειτουργικών παραφραστών της Πρέβεζας.
Σε παλαιότερη ανάρτησή μας προειδοποιούσαμε τους "κυνηγούς Ορθοδόξων κεφαλών" να μην συνεχίσουν τον ανηλεή διωγμό όσων υποπτεύονται ως υπεύθυνους των καταγγελιών.Δυστυχώς απ΄ότι βλέπουμε "ο κόμπος έφτασε στο χτένι" αφού με σκληρές και αήθεις μεθόδους προσπαθούν να ΄"ενοχοποιήσουν" κληρικούς ,λαϊκούς ακόμα και παιδιά ως υπευθύνους για τις "διαρροές" στο διαδίκτυο.
Γιατί άραγε έχει προκληθεί τέτοιος πανικός και γιατί φοβούνται και οργίζονται εναντίον εκείνων που απλώς θέλουν να παραμείνουν πιστοί στην Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας;
Αν η έγερση του βαπτισμένου Ορθόδοξου Χριστιανού εναντίον εκείνων που αποπειρώνται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να "διορθώσουν" όσα εθεμελίωσαν με τους Θεόπνευστους λόγους τους οι Άγιοι Πατέρες και με το 'Οσιο αίμα τους οι Μάρτυρες και Ομολογητές της Εκκλησίας μας θεωρείται ασέβεια ή "αποτείχισις", τότε να βγείτε και να υποστηρίξετε ευθαρσώς τις δύο Βατικάνειες συνόδους και να προτείνετε ως καινοτόμο και ποιμαντικώς αναγκαία λύση το "αλάθητο" των Επισκόπων ,Αρχιεπισκόπων ή Πατριαρχών.
Όποια ρητορεία και αν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε είναι σίγουρο ότι δεν θα πείσετε ούτε ακόμα και τον πιο ακατήχητο ,πράγμα που φανεται και απο την μειωμένη προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς που έχετε επιβάλλει τις καινοτόμες παραφράσεις σας.
Μήπως ήταν τα "θεολογικώς" επενδεδυμένα ρητορικά τεχνάσματα αυτά που οδηγούσαν δεκάδες χιλιάδες πιστούς στους τόπους της άσκησης των Οσίων Γερόντων Παϊσίου και Πορφυρίου;Φυσικά και όχι!Αυτό που ενδιαφέρει και ελκύει τον ταλαιπωρημένο σημερινό άνθρωπο δεν είναι μια Εκκλησία που έχει καταληφθεί απο την αγωνία του manager αλλά μια εκκλησία που θα έχει εμπιστοσύνη σε όσα μας παρέδωσε δια των Αγίων η Κεφαλή της δηλαδή ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.
Αγαπητοί κύριοι της "παρέας της Πρέβεζας" πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι εκτός του ότι προωθείτε αντικανονικά την αλλαγή στο τυπικό της λατρείας μας,υπερβαίνετε τα εσκαμμένα διώκοντας απηνώς όποιον διαφωνεί με τις αντι - Ορθόδοξες επιλογές σας.
Η Ιερά σύνοδος θα πρέπει σύντομα να πάρει θέση και να αποκαταστήσει την ταξη όπως καθορίζουν οι Ιεροί κανόνες αφού όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο μόνο ζημία και βλάβη προξενούν στο ποίμνιο της Πρέβεζας και όχι μόνο.
ΣΕ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ

(Σχετικές αναρτήσεις του "Ο.Π":http://orthodox-watch.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου