"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Πειραιώς Σεραφείμ "Εμετική και χυδαία η δήλωση του Έλτον Τζον"- ὁ ψυχιατρικός ὁρισμός τοῦ ἀρρενοθήλεος


Πηγή:Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2010
Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr 06:10

Την έντονη αντίδραση του εξέφρασε με δήλωση του, χθες ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, όσον αφορά τις αποκρουστικές δηλώσεις του ποπ συνθέτη Έλτον Τζον.

Να σημειωθεί, ότι το Πρακτορείο Ειδήσεων «Romfea.gr», σε σχετικό του δημοσίευμα αναφέρθηκε πρώτο στο θέμα με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου (Εκκλησία της Βουλγαρίας), κατά του Έλτον Τζόν.

Η δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς έχει ως εξής:

Η εφιαλτική, εμετική και εν ταυτώ χυδαία και βάναυσα αποκρουστική δήλωσις του Βρετανού ομοφυλόφιλου ποπ συνθέτη μουσικού Elton John, ο οποίος έχει τελέσει και σχετικό άθεσμο «γάμο» μετ’ άρρενος, στο περιοδικό Parade των Η.Π.Α. και ο οποίος κατά την συνήθη μέθοδο των πρωτογόνων λαών που απέδιδαν στο Θείο τα προσωπικά των πάθη και τις δικές τους αισχρότητες και διαστροφές, απεπειράθη να προσβάλη το θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού του επί του Σταυρού θυσιασθέντος και θανατώσαντος τον θάνατο και την φθορά της πεσμένης ανθρωπίνης φύσεως και συναναστήσαντος όλο το ανθρώπινο γένος δικαιώνει απολύτως τον γνωστό εις την εγκληματολογική επιστήμη ορισμό περί του ψυχισμού του αρρενοθήλεος του μεγίστου Ιταλού εγκληματολόγου Καίσαρος Λομπρόζο, ο οποίος και γνωμοδότησε ότι ο αρρενοθήλης κέκτηται «τον δυναμισμό του άρρενος και την μοχθηρία του θήλεος, δεν έχει ουδεμία ηθική αναστολή και ουδέν μεταφυσικό ιδεώδες».

*

1 σχόλιο: