Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010
Διαφορετική συνταγή για τον κλασσικό σιμιγδαλένιο χαλβά. Γίνεται αφράτος και σούπερ αρωματικός. Μια υπερπαραγωγή χαλβά!!!!
Υλικά:
- 1 κούπα σπορέλαιο ή 3/4 σπορέλαιο, 1/4 μαργαρίνη
- 1 2/3 κούπας σιμιγδάλι χονδρό
- 4 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα ινδοκάρυδο
- 3 μήλα σε κύβους
- 1/2 κούπα χοντροκομμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
- 1/2 κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
- 2 βανίλιες
- 1 φλούδα λεμονιού
- 2 αστεράκια αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5 λεπτά προσθέτουμε τα μήλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας τη φλούδα λεμονιού και τον γλυκάνισο απ το σιρόπι
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το λάδι και τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα καβουρδίζοντας τα όσο θέλουμε. (Εγώ για να μη γίνει βαρύς ο χαλβάς το καβουρδίζω ελάχιστα).
- Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και την ινδική καρύδα
- Μόλις ξεκολλάει απ τα τοιχώματα τον φορμάρουμε.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Αρωματικά μπορείτε να βάλετε και να τα συνδυάσετε ανάλογα με τα γούστα σας. Καθώς επίσης και τα αποξηραμένα φρούτα. Η προσθήκη μήλου σε αυτόν το χαλβά δίνει υπέροχη γεύση και υφή είναι κάτι που του ταιριάζει πολύ.
You might also like:http://kouzinoskalismata.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου