"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Νηστίσιμη συνταγή χαλβᾶ (λαδερό)καί .....καλή ἐπιτυχία!

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010




Διαφορετική συνταγή για τον κλασσικό σιμιγδαλένιο χαλβά. Γίνεται αφράτος και σούπερ αρωματικός. Μια υπερπαραγωγή χαλβά!!!!

Υλικά:
  • 1 κούπα σπορέλαιο ή 3/4 σπορέλαιο, 1/4 μαργαρίνη
  • 1 2/3 κούπας σιμιγδάλι χονδρό
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο
  • 3 μήλα σε κύβους
  • 1/2 κούπα χοντροκομμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 αστεράκια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5 λεπτά προσθέτουμε τα μήλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  2. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας τη φλούδα λεμονιού και τον γλυκάνισο απ το σιρόπι
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το λάδι και τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα καβουρδίζοντας τα όσο θέλουμε. (Εγώ για να μη γίνει βαρύς ο χαλβάς το καβουρδίζω ελάχιστα).
  4. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και την ινδική καρύδα
  6. Μόλις ξεκολλάει απ τα τοιχώματα τον φορμάρουμε.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Αρωματικά μπορείτε να βάλετε και να τα συνδυάσετε ανάλογα με τα γούστα σας. Καθώς επίσης και τα αποξηραμένα φρούτα. Η προσθήκη μήλου σε αυτόν το χαλβά δίνει υπέροχη γεύση και υφή είναι κάτι που του ταιριάζει πολύ.
You might also like:http://kouzinoskalismata.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου