"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τί δείχνουν τά ποσοστά τῶν μεταναστῶν;

ΤΟ 20% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ!



Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι καταγεγραμμένοι μετανάστες στην Ελλάδα είναι περίπου 800.000 με 900.000. Απ’ αυτούς το 50% είναι στην Αττική, δηλαδή γύρω στις 400.000 με 500.000 και απ’ αυτούς τις 500.000 το 40% είναι μέσα στα όρια του Δήμου της Αθήνας. Με βάση την τελευταία επίσημη απογραφή, επομένως, το 19% περίπου του πληθυσμού που ζει στην Αθήνα είναι μετανάστες, νόμιμοι και μη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων πριν ένα μήνα έχει αναφερθεί, μεταξύ άλλων, και στους 250 οίκους ανοχής που λειτουργούν στο κέντρο, εκ των οποίων μόνο 7 είναι νόμιμοι.
Όσον αφορά τους μετανάστες, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, το 40% του συνόλου των μεταναστών της Αττικής συγκεντρώνονται στο Δήμο Αθηναίων.

Πρόβλημα επίσης συνιστούν και μερικά παλιά ξενοδοχεία, τα οποία έχουν μετατραπεί στην ουσία σε οίκους ανοχής, αλλά και τα περίφημα «Στούντιο», ή «Κέντρα Σωματικής Ευεξίας», τα οποία παίρνουν αμέσως άδεια από το υπουργείο Οικονομικών και από τις εφορίες για να πάρουν τριπλότυπο απόδειξης. Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε εικαστικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην ανάπλαση της Πλατείας Μεταξουργείου και στην ενοποίησή της με την Πλατεία Αυδή, καθώς και στην ανάπλαση της Πλατείας Ψυρρή, η οποία, όπως είπε, σε 2 με 2,5 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η ανάπλαση της οδού Αθηνάς, ενώ για πρώτη φορά μετά από 150 χρόνια θα δημιουργηθεί μια νέα πλατεία στο κέντρο της πόλης, δίπλα από το Εθνικό Θέατρο, 1.300 τετραγωνικών , η οποία ενδεχομένως να ονομαστεί Μινωτή-Παξινού.
Εως τον Ιούνιο αναμένεται να γκρεμιστεί το υπάρχουν κτίριο του ΝΑΤ και να αρχίσουν οι εργασίες διαμόρφωσης.

Οι Έλληνες φεύγουν αηδιασμένοι αλλά οι ξένοι αγοράζουν

Στην αγορά 5.000 ακινήτων στη χώρα μας προχώρησαν πέρσι ισάριθμοι οικονομικοί μετανάστες. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι τράπεζες χορήγησαν πάνω από 5.000 δάνεια σε οικονομικούς μετανάστες προκειμένου να αγοράσουν διαμέρισμα σε μια από τις περιοχές της Αθήνας.
Υπολογίζεται πως το 7% των χορηγήσεων – δηλαδή περί τα 5.000 δάνεια – ελήφθη από μετανάστες, ποσοστό που αγγίζει το 11% αν προστεθούν σ’ αυτούς και οι υπόλοιποι ξένοι υπήκοοι (όχι οικονομικοί μετανάστες) που διαμένουν στην Ελλάδα αλλά δεν έχουν γεννηθεί στη χώρα μας. Η απόκτηση ακινήτων από μετανάστες, ιδίως σε υποβαθμισμένες σήμερα περιοχές της Αθήνας, αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος

Και έτσι
την ώρα που οι Έλληνες φεύγουν αηδιασμένοι και μη λαμβάνοντας τις εξαγγελίες του Δημάρχου,η Αθήνα παραδίδεται μέρα με την μέρα άνευ όρων στα χέρια των αλλοδαπών νέων δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου