"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Βρέ Γερμανάκια καθῖστε φρόνιμα καί κοιτᾶχτε τά στραβά σας...

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 0 Σχόλια

«Οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες» !!! (;;;)

thumb
Μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, με τίτλο «Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες! Και πουλήστε και την Ακρόπολη!», καθώς και την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνες χειρονομίες στο εξώφυλλο του γερμανικού Focus, τώρα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ««Οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες».
Η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι μία πρόσμειξη των φύλων που έχουν περάσει κατά καιρούς από τη χώρα, είτε ως κατακτητές είτε ως πρόσφυγες και μετανάστες. Υποστηρίζει  δηλαδή ότι είμαστε απόγονοι Σλάβων,  Φράγκων σταυροφόρων, Βούλγαρων, Σέρβων,  Καταλανών, Οθωμανών και αλβανικών φύλων.
Ο συντάκτης όμως δεν έμεινε μόνο στην ανάλυση της υποτιθέμενης καταγωγής των Ελλήνων αλλά προσπάθησε και να... ψυχολογήσει τον ελληνικό λαό  αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ένας στους τέσσερις σημερινούς Έλληνες προέρχεται από τους πρόσφυγες, άλλοι τόσοι έχουν σλαβικές ή αλβανικές ρίζες, αλλά όλοι είναι ενωμένοι μπροστά στον κοινό εχθρό. Και ελλείψει των Τούρκων, ιδεώδης στόχος είναι τώρα οι Γερμανοί. Διότι στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατέλυσαν στη γενέτειρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού με τρόπο που ακόμα και σήμερα κοκκινίζει κανείς από ντροπή».
Πηγή:http://topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου