"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

᾿Ενώπιον τῆς Διαρκοῦς ῾Ιεράς Συνόδου ὁ Μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος γιά τό θέμα τῆς Θείας Λειτουργίας στή Δημοτική!

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα βρεθεί αύριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Μελέτιος.
Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως θα βρεθεί ενώπιον της ΔΙΣ, για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, σχετικά με τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των ιερών Ακολουθιών (οι οποίες τελούνται στη Μητρόπολη του) στη καθομιλουμένη.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ασχοληθεί αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου με το εν λόγω ζήτημα, λόγω των πολλών διαμαρτυριών που κατέφθασαν στο Σώμα εδώ και πολύ καιρό. Για τον λόγω αυτό καλείται αύριο ενώπιον τους.
Επίσης, Εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολιάζοντας το γεγονός της τέλεσης των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας στη καθομιλουμένη, τόνισαν: «το ζήτημα της μεταγλωττίσεως είναι σημαντικό, αλλά δεν μπορεί να γίνεται μεμονωμένα σε κάθε τοπική Εκκλησία».
Τέλος, μητροπολίτης μιλώντας «Romfea.gr» για το εν λόγω ζήτημα, τόνισε ότι «για να γίνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να υπάρχει απόφαση του Σώματος της Ιεραρχίας, ώστε αυτό να ισχύει σε όλους τους Εκκλησιαστικούς χώρους. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί κάθε αλλοίωση των ιερών κειμένων»

Πηγή:http://www.romfea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου