"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

"῎Ερχεται ἡ «Κάρτα τοῦ Πολίτη».


Σχόλιο klision: Διαβάστε προσεκτικά τήν παρακάτω εἴδηση. ῞Ολα ὅσα περιγράφονται θά τά βροῦμε μπροστά μας τούς ἑπόμενους μῆνες. Τί θά εἶναι αὐτό τό "ἔξυπνο τσίπ"; Πῶς θά προστατεύονται οἱ ἀνθρώπινες ἐλευθερίες καί ἡ ἐλευθερία τοῦ προσώπου; ῾Οδεύουμε πρός μία ἀριθμοποίηση; Σέ τί διλήμματα θά μᾶς ἐμπλέξουν; Ποιός θά μᾶς σώσει ἀπό τόν "Μεγάλο ἀδελφό" πού πασχίζει γιά τό καλό μας; Τί μᾶς ἑτοιμάζει ἡ Νέα ἐποχή; Θά ἐμπεριέχεται στήν "κάρτα τοῦ πολίτη" ὁ δυσώνυμος ἀριθμός τοῦ ᾿Αντιχρίστου 666; Αὐτά καί ἄλλα ἐρωτήματα εἶναι πού θά πρέπει νά μᾶς ἀπασχολήσουν σοβαρά, ἰδίως ἐμᾶς τούς χριστιανούς. Δέν κινδυνολογοῦμε, δέν δέρουμε εἰς ἀέρα, ἁπλῶς διαπιστώνουμε μέ τήν κοινή λογική τήν ἀλληλουχία τῶν γεγονότων καί τό πού πηγαίνει ἤ πού τό πᾶνε τό πρᾶγμα. Τί θά πεῖ ἡ ᾿Εκκλησία; Τά πράγματα δέν εἶναι ἁπλά. ῎Εχουν ἀρχίσει νά δυσκολεύουν. ῾Η σύμπτωση μέ τήν οἰκονομική κρίση εἶναι ἁπλή συγκυρία ἤ εἶναι τό πλαίσιο γιά νά περάσει εὐκολότερα κι αὐτό τό μέτρο; Προβληματισμοί πού δέν πρέπει νά μᾶς ἀφήσουν ἀδιάφορους.Θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ, στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου, το ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, ενώ στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες «E» 23/4
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Η «Κάρτα του Πολίτη» έρχεται από το πρώτο εξάμηνο του 2011 και στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες.


Ερχεται η «Κάρτα του Πολίτη»
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η «Κάρτα» θα έχει σχήμα πιστωτικής, θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα.
Η «ΚΑΡΤΑ του Πολίτη» θα αποτελέσει «διαβατήριο» στον ψηφιακό 
κόσμο, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών
Η «ΚΑΡΤΑ του Πολίτη» θα αποτελέσει «διαβατήριο» στον ψηφιακό
κόσμο, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών
Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν στο «Εθνος» ότι η «Κάρτα του Πολίτη» θα αποτελέσει «διαβατήριο» στον ψηφιακό κόσμο. Οπως προβλέπεται, με την εισαγωγή του σειριακού αριθμού και του κωδικού πρόσβασης που θα τη συνοδεύει, θα επιτρέπεται στον πολίτη, μέσω Διαδικτύου, η πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο, στα στοιχεία που αφορούν την περιουσία του κτλ.
Στόχος της κυβερνητικής εξαγγελίας είναι η δημιουργία μίας Κάρτας η οποία να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.).
ΣύσκεψηΓια να επιτευχθεί ο στόχος, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς και από τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς που συμμετείχαν να επισπευσθούν οι απαραίτητες προεργασίες.
Από την 1η Μαΐου μέχρι και το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η λειτουργία των αρμόδιων επιτροπών οι οποίες θα εξετάσουν:
  • τη διαλειτουργικότητα των εθνικών μητρώων στοιχείων πολιτών,
  • τη δημιουργία του κατάλληλου νομικού πλαισίου,
  • τη δημιουργία και ετοιμότητα των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών,
  • την επιλογή τεχνικών προδιαγραφών που θα είναι σύμφωνες με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα της κάρτας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (διακήρυξη Υπουργών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση).
Κάρτα Πολίτη
Εκδοση σε δύο φάσεις
Η έκδοση της κάρτας θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα εκδοθεί για πολίτες άνω των 18 ετών και στη δεύτερη φάση για τις ηλικίες 12 έως 18 ετών. Κατά προτεραιότητα, στο πλαίσιο Κοινοτικού Κανονισμού θα εκδοθεί η Κάρτα του Μετανάστη, μέχρι τον Μάιο του 2011.
Η προετοιμασία θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η έκδοση θα υλοποιηθεί στις υποδομές του υπουργείου Προστασίας Πολίτη. Το κόστος έκδοσης κάθε κάρτας υπολογίζεται στα 5 ευρώ. Συνολικά η χρηματοδότηση για την «Κάρτα του Πολίτη» θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Νίκος Β. Τσίτσας

Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11345027 (῎Εθνος, 23-04-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου