"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Θέλουν ἐπώνυμα μπλόγκ μετά τό ὄργιο τῶν φημῶν...

Σχόλιο klision: Φαίνεται πώς ὁ κίνδυνος τοῦ Μεγάλου ἀδερφοῦ ἐλλοχεύει παντοῦ. ῾Η ἠλεκτρονική ἐποχή μας μᾶς δίνει ἄπειρες δυνατότητες φακελώματος. ῾Η ὀρθόδοξη παράδοση σεβάστηκε αἰῶνες τώρα τήν ἐλευθερία τοῦ προσώπου καί ἰδίως στό μυστήριο τῆς ῾Ιερᾶς ᾿Εξομολογήσεως μέ τό "ἀπόρρητον τῆς ᾿Εξομολογήσεως", μᾶς ἔχει δείξει τόν δρόμο. Σέ μᾶς μένει τώρα νά ἀγωνισθοῦμε αὐτές οἱ ἀξίες νά διασφαλισθοῦν καί νά μήν ὁδηγηθοῦμε σέ ἀδιέξοδα, ὅπου ὁ ἄνθρωπος θά καταντήσει ἁπλῶς ἕνα φερέφωνο "ΚΑΠΟΙΩΝ". Κάποιοι στό ὄνομα τῆς διασφαλίσεως ὁρισμένων δικαιωμάτων θέλουν νά καταστρατηγήσουν κάποια ἄλλα ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ῎Ηδη ἔχει προαναγγελθεῖ ἡ ἔκδοση τῆς νέας ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ἡ ὁποία θά ἔχει τή δυνατότητα νά περιέχει πλῆθος πληροφοριῶν προσωπικῶν δεδομένων τοῦ πολίτη. Τό θέμα δέν εἶναι ἁπλό. Θά τό παρακολουθοῦμε,  ὅσο μποροῦμε, καί θά παίρνουμε θέση σέ ὁρισμένες ἀποφάσεις ἄλλων, οἱ ὁποῖοι ἀποφασίζουν πρίν ἀπό μᾶς γιά μᾶς, γιά τό καλό μας ΠΑΝΤΟΤΕ!

Σκέψεις γιά ὑποχρεωτική ἀναφορά ὑπευθύνου στά ἀνώνυμα ἱστολόγια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet. gr


▅Περίπου 600 μηνύσεις  έχουν κατατεθεί τα δύο τελευταία χρόνια στη
  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  της Ασφάλειας Αττικής από πολίτες,  οι 
οποίοι συκοφαντήθηκαν μέσα από ανώνυμα μπλογκ. Οπως προέκυψε από έρευνα 
 των διωκτικών αρχών, στην Ελλάδα  έχουν δημιουργηθεί 132.000  μπλογκ 
από τα οποία τα 3.500 έχουν καθημερινή  ανανέωση
Προτάσεις για την εφαρμογή και στην Ελλάδα του πρόσφατου νόμου Μπερλουσκόνι για την ανωνυμία των μπλογκ εξετάζει η κυβέρνηση. Η δήθεν «παραίτηση» της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου εξαιτίας υποτιθέμενου σκανδάλου που «αποκαλύφθηκε» από μπλογκ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης.
Ετσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της ανωνυμίας των μπλογκ και των δεκάδων μηνύσεων που έχουν καταθέσει εις βάρος τους πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρημα τίες.Πάντως το ιταλικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις 10 Μαΐου από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, στην παράγραφο 28 εξισώνει τα μπλογκ με τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, οι ιδιοκτήτες των μπλογκ θα πρέπει να προσκομίζουν στο υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνουν.

Τη συγκεκριμένη πρόταση επανέφεραν χθες σε συζητήσεις τους ανώτερα κυβερνητικά στελέχη που επεσήμαναν με νόημα πως «πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο συνεχιζόμενο καθεστώς ανομίας στον χώρο των μπλογκ».

Τα δύο τελευταία χρόνια μόνο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έχουν κατατεθεί περισσότερες από 600 μηνύσεις από πολίτες, οι οποίοι συκοφαντήθηκαν μέσα από ανώνυμα μπλογκ. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγινε δυνατό να βρεθεί ο συντάκτης των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων για τα οποία έχει γίνει μήνυση.

Οπως προέκυψε από σχετική έρευνα των διωκτικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί 132.000 μπλογκ από τα οποία τα 3.500 έχουν καθημερινή ανανέωση.

Αυστηρότερες ποινές
Από την άλλη πλευρά, κυβερνητικά στελέχη που αντιτίθενται στην υποχρεωτική αναφορά του ονόματος των ιδιοκτητών ανώνυμων μπλογκ προωθούν μία αυστηροποίηση των ποινών. Οπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» δικαστικές πηγές, υπάρχει το προηγούμενο της γνωμοδότησης του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιούνιο του 2009, κατά την οποία στα μπλογκ δεν ισχύει το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 19 του Συντάγματος. Στη γνωμοδότηση, που είχε ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων, μεταξύ άλλων προβλέπεται πως δεν θα απαιτείται άδεια οποιασδήποτε αρχής (συγκεκριμένα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όπως ρητά αναφέρει η γνωμοδότηση) για να μπορούν προανακριτικές, ανακριτικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να ζητούν «ηλεκτρονικά ίχνη» εγκληματικής πράξης, όπως υβριστικών ή απειλητικών δημοσιευμάτων στο Διαδίκτυο ή φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.

Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα δικαστικά συμβούλια και τα δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας, μέσω του Δαδικτύου, τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Η γνωμοδότηση αυτή ωστόσο δεν είναι δεσμευτική για τις υποθέσεις που φτάνουν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πρέπει να αποδειχθεί πως μια υπόθεση είναι κακούργημα και όχι πλημμέλημα για να κινηθεί επιπλέον διαδικασία. «Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες πολίτες που συκοφαντούνται να μην μπορούν να διεκδικήσουν τη δικαίωσή τους», λένε στα «ΝΕΑ» δικαστικές πηγές.

ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
εξισώνει τα μπλογκ με τα υπόλοιπα ΜΜΕ και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσκομίζουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους
 ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: http://www.tanea.gr (Παρασκευή 21 Μαΐου 2010)


..................................................................@@@@@@@@@@@@@.................................

 Απρίλιος 09, 2009 και ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν εις την Αντιπολίτευσιν"Σε μια δημοκρατία είναι οι πολίτες αυτοί που πρέπει να παρακολουθούν καθημερινά τις σκέψεις και τις δράσεις των κυβερνήσεων τους και όχι οι κυβερνήσεις να παρακολουθούν καθημερινά τις σκέψεις και τις δράσεις των πολιτών τους."  Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ"


Δεῖτε τί ἀποκαλυπτικά ἔλεγε ΤΟΤΕ ὁ κ. Σταῦρος Λαμπρινίδης 

 
Πηγή:http://press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου