"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αὐτόπτης μάρτυρας στό newstime.gr: "Η ισραηλινή επίθεση ήταν εξαιρετικά βίαιη"


Τη στιγμή που μεταδίδονται με το σταγονόμετρο οι πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες της αιματηρής επίθεσης του Ισραήλ στη διεθνή νηοπομπή "Στόλος της Ελευθερίας" που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, οι αυτόπτες μάρτυρες αποτελούν πολύτιμη πηγή πληροφόρησης. Μία τέτοια περίπτωση είναι η δημοσιογράφος του Έθνους Μαρία Ψαρά, η οποία συμμετείχε στην πρωτοβουλία και έζησε από κοντά τα γεγονότα.

 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το newstime.gr, ο σύζυγός της - ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα - ανέφερε ότι μίλησε για τελευταία φορά μαζί της στις 2 τα ξημερώματα. Εκείνη βρισκόταν στο μικρό επιβατικό πλοίο "Σφενδόνη" και στη συνέχεια πήγε στο "Ελεύθερη Μεσόγειος", πάνω στο οποίο βρίσκονταν εννέα άτομα.
Όπως του διηγήθηκε η σύζυγός του, όταν ο καπετάνιος αντιλήφθηκε τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, προσπάθησε να υποχωρήσει και να φύγει. Δεν πρόλαβε ωστόσο, με αποτέλεσμα ισραηλινοί κομάντος έκαναν ρεσάλτο στο πλοίο. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απίστευτης βιαιότητας, με αποτέλεσμα τέσσερις έλληνες επιβάτες να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, οι ακτιβιστές θα οδηγηθούν στην στρατιωτική φυλακή της Χάιφα, προκειμένου να σταματήσει η δημοσιότητα. Έχουν κατασχεθεί επίσης όλα τα κινητά και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία.


Όπως επίσης έγινε γνωστό, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ένας μουφτής του Τεμένους Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος επέβαινε στο τουρκικό πλοίο "Mavi Marmara". Δεδομένου ότι το εν λόγω τζαμί είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ (σ.σ.: οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι από εκεί ο Μωάμεθ αναλήφθηκε στους ουρανούς παρουσία του Θεού), κάποιοι ανησυχούν ότι σε περίπτωση θανάτου και του θρησκευτικού ηγέτη των μουσουλμάνων η αντίδραση των μουσουλμάνων ανά τον κόσμο θα είναι ανεξέλεγκτη.



Πηγή:http://exagorefsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου