"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Τζαμί σέ κάθε γειτονιά καί μέ τίς εὐλογίες τοῦ ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας)



Θα βρεθεί δικαστής να υπογράψει τέτοια καταδικαστική για την Πατρίδα μας απόφαση;

Σε μια πρωτοφανή απόφαση-συμβολή στην προσπάθεια θρησκευτικού αποχρωματισμού της χώρας, που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε το πράσινο φως για την ίδρυση τεμενών και «ναών» άλλων αναγνωρισμένων θρησκειών εκτός της Ορθόδοξης, χωρίς άδεια από το Υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με την πρωτοφανή απόφαση, οι νόμοι της διετίας 1938-39 που καθορίζουν τις προϋποθέσεις ανέγερσης ναών, αντίκεινται στις διατάξεις του άρθρου 13 του Συντάγματος που καθιερώνει τη θρησκευτική ελευθερία. 60 και πλέον χρόνια μετά, το ΣτΕ συμβάλλει τα μέγιστα με την απόφασή του στον θρησκευτικό αποχρωματισμό της χώρας, δίνοντας το πράσινο φως σε σέχτες και... την Αλ Κάιντα, να δημιουργήσουν συνθήκες ηθικού και κοινωνικού χάους, θεωρώντας την προϋπόθεση αδείας ασυμβίβαστη προς «την συνταγματική επιταγή της ανεμπόδιστής ασκήσεως της λατρείας» και τονίζοντας ότι αρκεί μόνο η συμμόρφωση με τους πολεοδομικούς κανονισμούς!

Πλέον, αν η απόφαση εγκριθεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η
υπόθεση πρέπει να πάει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς υπάρχει αντίθετη απόφαση του Αρείου Πάγου. 
Σημειωτέον ότι στο ΣτΕ είχε προσφύγει ιερέας της Μητρόπολης Κασσάνδρειας, ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Παιδείας με την οποία εγκρίθηκε η λειτουργία «εκκλησία» Ιεχωβάδων, στα όρια της μητρόπολης όπου ιερουργεί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου