"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Τά ἀγαθά κόλποις..(ἐφοριακῶν) κτῶνται

Η γνώμη μας (πηγή:http://www.news21.gr)
Εφοριακοί, κλέβουν την ...Εφορία

Εφοριακοί και τελωνειακοί, πλαγίως, πλην σαφώς κλέβουν την Εφορία ! Αυτό δείχνουν οι καταγγελίες που υπάρχουν, αυτό λένε όλοι όσοι γνωρίζουν αλλά για ευνόητους λόγους, δεν καταγγέλλουν επώνυμα. Στις φορολογικές τους δηλώσεις, εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι δηλώνουν περίπου τις μισές από τις πραγματικές αμοιβές τους, με συνέπεια να φορολογούνται σε πολύ χαμηλότερη φορολογική κλίμακα απ’ απ’ αυτήν των πραγματικών τους εισοδημάτων. Τα άλλα μισά, θεωρούνται ότι είναι οδοιπορικά και παρόμοιου τύπου επιδόματα, τα οποία σεμνά και ταπεινά, απλώς δεν περιλαμβάνονται στις φορολογικές τους δηλώσεις !
«Οδοιπορικά έξοδα» δηλώνονται και αμοιβές φορολογικών και τελωνειακών υπαλλήλων που ουδέποτε μετακινούνται από τις υπηρεσίες τους, απασχολούμενοι μόνιμα πίσω από ένα γραφείο. Εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ χάνονται για το κράτος με το κόλπο αυτό των καθ΄ ύλην αρμοδίων να προστατεύσουν το κράτος από τη φοροδιαφυγή.
Το γεγονός της πρόσφατης αποκάλυψης των 224 εφοριακών που δεν έκαναν φορολογική δήλωση, είναι μια απλή προέκταση αυτής της απαράδεκτης πρακτικής που μόνο σε χώρες –Μπανανία όπως η ημετέρα μπορεί να συμβούν.
Ως κολπατζήδες δάσκαλοι, εφοριακοί και τελωνειακοί, πρώτοι δίνουν το παράδειγμα της φοροδιαφυγής. Και αν κάποιοι έντιμοι απ’ αυτούς θελήσουν να αντιταχθούν στην απαράδεκτη και ανέντιμη αυτή πρακτική, το σινάφι των συνδικαλιστών θα τους βουλώσει παντοιοτρόπως το στόμα. Οι συνδικαλιστές, με τη συνεργασία ρουσφετολόγων Υπουργών, υπεραμύνονται του αξιώματος ότι «τα αγαθά κόλποις κτώνται».
Γνωρίζουν καλά ότι η ατιμωρησία αποτελεί θεσμό στη χώρα αυτή της φαιδράς πορτοκαλλέας. Το ερώτημα είναι γιατί αυτή η μεγάλη κλοπή του δημόσιου χρήματος δεν έχει ποτέ βγει στα φώτα της δημοσιότητας. Η απάντηση είναι απλή. Κανένας δεν τολμά να τα βάλλει με τους εφοριακούς. Είναι το μόνο επάγγελμα μαζί με τους νεκροθάφτες που έχει μέλλον. Γι’ αυτό και θα εκπλαγούμε αν η αναφορά αυτή του News21 αναδημοσιευτεί ή «παίξει» σε άλλα μέσα δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου