"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

῾Η Βουλή «υἱοθετεῖ» τά 6 ὀρφανά παιδιά τῶν δύο πιλότων

Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής έκανε δεκτή ομόφωνα την πρόταση του προέδρου του Σώματος Φίλιππου Πετσάλνικου, να «υιοθετήσει» το κοινοβούλιο τα παιδιά των δύο άτυχων πιλότων, που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Σύμφωνα με την απόφαση, η Βουλή, από τον προϋπολογισμό της, θα αναλάβει την οικονομική ενίσχυση των παιδιών των δύο αξιωματικών, Ιωσήφ Αναστασάκη και Ανδρέα Δερμάρη, μέχρι την ενηλικίωση τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό για τα δύο παιδιά του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη που έχασε τη ζωή του στις 26 Αυγούστου 2010, μετά τη σύγκρουση των δύο πολεμικών αεροσκαφών F-16 κατά τη διάρκεια άσκησης, καθορίζεται στις 18.000 ευρώ ετησίως. Στο ίδιο δυστύχημα έχασε τη ζωή του και ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας, έγγαμος χωρίς παιδιά. Για τα 4 παιδιά του ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη, ο οποίος, μαζί με τον άγαμο αρχιλοχία Κωνσταντίνο Γκιώκα, σκοτώθηκαν κατά την πτώση ελικοπτέρου τύπου "Απάτσι" στις 30 Ιουλίου 2010, το ποσό καθορίζεται στις 25.000 ευρώ ετησίως.

1 σχόλιο:

 1. Επιτέλους!

  Εκανε και κάτι σωστό η Βουλή των Ελλήνων.

  Ως τώρα είδαμε την παράδοση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας σε ξένες χώρες.

  Την εξαθλίωση των φτωχών συμπολιτών μας, των συνταξιούχων, των χαμηλόμισθων και των λιγότερο προνομιούχων της κοινωνίας.
  Γίναμε μάρτυρες ψήφισης αντιχριστιανικών νόμων.

  Παρακολουθούμε με πολύ σκεπτικισμό την προσπάθεια του κράτους να φακελλώσει ηλεκτρονικά τους πολίτες της χώρας μας και ακόμη πιο πολύ για το τι αυτό συνεπάγεται για την πίστη μας.

  Επιτέλους λοιπόν που η Βουλή έκανε και κάτι σωστό με την υιοθέτηση των ορφανών παιδιών των δύο αδικοχαμένων πιλότων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή