"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Πῶς παραβιάζεται ὁ λογαριασμός σας στο Facebook;

Facebook - Παραβίαση λογαριασμού χρήστηΤο πιο γνωστό σενάριο ηλεκτρονικής παραβίασης λογαριασμού χρήστη, βασίζεται στην ευπιστία και στην αμέλεια ορισμένων χρηστών...
Οι οποίοι «πέφτουν στην παγίδα» κακόβουλων συνδέσμων και εφαρμογών του Facebook.


Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε όμως απόλυτα τους χρήστες, καθώς η ασφάλεια που νιώθουν κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους με... φίλους και συγγενικά πρόσωπα που είναι συνδεδεμένοι, αναιρεί τη δυσπιστία και τον κίνδυνο που πιθανότατα διατρέχουν.
Πως όμως παραβιάζουν τον λογαριασμό μας; Παρακάτω ακολουθεί βήμα προς βήμα η διαδικασία που ακολουθεί ένας εισβολέας, για να παραβιάσει έναν λογαριασμό στο facebook.

Βήμα 1ο: Το δόλωμα
Οι εισβολείς συνήθως ρίχνουν ένα «δόλωμα» μέσω ενός παραβιασμένου λογαριασμού φίλου σας. Υποκρινόμενοι έναν φίλο σας, σας προτρέπουν να ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο αρκετά ενδιαφέροντα, που συνήθως τραβάει αμέσως την προσοχή (“SHOCKING VIDEO” ή “We caught you on tape”) και σας απευθύνονται... χρησιμοποιώντας το μικρό σας όνομα.

Βήμα 2ο: Προσπάθεια εξαπάτησης
Στη συνέχεια, αφού το «θύμα» ακολουθήσει τον σύνδεσμο, οδηγείται σε μία εικονική σελίδα του Facebook, όπου του ζητείται να εισάγει τον κωδικό και το όνομα χρήστη για να μπορέσει να παρακολουθήσει το περιεχόμενο που του είχαν «τάξει» από την αρχή.
Η σελίδα όμως αυτή δεν ανήκει στο Facebook, αλλά αποτελεί έναν κακόβουλο σύνδεσμό, όπου εμφανίζεται στο πεδίο της ηλεκτρονικής διεύθυνσης.

Βήμα 3ο: Απόκτηση πλήρους πρόσβασης
Αφού λοιπόν παραχωρήσετε τα προσωπικά στοιχεία πρόσβασης, θα σας ζητηθεί να παρέχετε πλήρη πρόσβαση στην κακόβουλη εφαρμογή, για να μπορούν οι επιτιθέμενοι, να έχουν τον πλήρη έλεγχο του λογαριασμού σας... και να προσβάλουν και τους φίλους σας, μέσω του δικού σας λογαριασμού.
Μόλις λοιπόν δώσετε την έγκρισή σας, η επίθεση θα αρχίσει να στοχεύει και τους φίλους σας!
secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου