"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε ἡ ἐνθρόνιση τοῦ νέου ᾿Αρχιεπισκόπου τῶν ΓΟΧ κ. Καλλινίκου (φωτογραφίες καί βιογραφικό)



φωτορεπορτάζ του Βαγγέλη Μπουγιώτη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (17-10-2010) η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών των ΓΟΧ (παλαιού ημερολογίου) στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αθανάσιου στην Νεα Φιλαδέλφεια κ. Καλλινίκου ο οποίος μέχρι την εκλογή του υπηρέτησε ως μητροπολίτης Αχαΐας και Πελοποννήσου και έξαρχος Ευρώπης. Η τελετή ξεκίνησε με λιτανευτικη πομπή από την συμβολή της οδό Αναγεννήσεως ως τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανάσιου παρουσία πλήθος κόσμου ιερέων και πολιτικών. Παρέστη σύσσωμη η Ιεραρχία των ΓΟΧ . Φανερά συγκινημένος ο νεος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους για την τιμή που του έκαναν και διαβεβαίωσε πως θα σταθεί άξιος Ιεράρχης και κοντα σε όλους.

Βιογραφικό του κ.Καλλινίκου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος του Ευστρατίου και της Ελένης) εγεννήθη την 24-6/7-7-1946 στον Πειραιά. Εσπούδασε την επιστήμην της Ιατρικής εις το Αριστοτέλειον Πανεπιστήμιον Θεσσαλονίκης.

Από μικράν ηλικίαν θέτει εαυτόν υπό την πνευματικήν καθοδήγηση του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου τότε, Καλλιοπίου Γιαννακουλοπούλου (μετέπειτα Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πενταπόλεως). Το 1971 ακολουθεί τον Μοναχισμόν υπό τον μακαριστόν Γέροντα Μητροπολίτην Κορινθίας Κάλλιστον, υπό του οποίου κατά το αυτόν έτος, εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος.

Το 1979 εχειροτονήθη Μητροπολίτης Αχαΐας και πάσης Πελοποννήσου. Είναι Έξαρχος Ευρώπης της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ., ενώ από το 1985 είναι τοποτηρητής Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδος.

Κατά την περίοδον 1998-2001 διετέλεσε Πρόεδρος του Γενικού Ταμείου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος και επί της προεδρίας του εγένετο κατορθωτή η εξυγίανση του οικονομικού φορέος της Εκκλησίας ημών, ο οποίος κατά την προηγουμένην περίοδον είχε υποστεί πολλάς δυσχερείας. Από τον Απρίλιον του 2010 επανεξελέγη στην θέση του Προέδρου του Γενικού Ταμείου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Καλλίνικος διετέλεσεν ως Μητροπολίτης Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Κανονικών Ζητημάτων.

Τα ονομαστήρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ είναι στις 29 Ιουλίου (11 Αυγούστου Ν.Η.) – Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου.


Πηγή:amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου