"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Εὐχόμεθα ἡ ῾Ιεραρχία τῆς ᾿Εκκλησίας τῆς ῾Ελλάδος νά ἀρθεῖ στό ὕψος τῶν περιστάσεων γιά τήν ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ! ( Σχόλιο Ὀρθοδόξου Παρατηρητηρίου)

Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας - Επίσκοποι για την "Κάρτα του Πολίτη" - Ιερώνυμος: "παραμένω σιωπηλός και κρατάω χαμηλούς τόνους"

Εισαγωγικό σχόλιο απο το "Ο.Π"
Αν όσα συζητήθηκαν σήμερα ,προτελευταία ημέρα της Συνόδου της Ιεραρχίας, είναι όπως τα περιγράφει η γνωστή για τις θέσεις της ιστοσελίδα Amen.gr στο πιο κάτω  κείμενο που αναδημοσιεύουμε , τότε μάλλον το μείζον ζήτημα της "Κάρτας του Πολίτη", όπως ετέθη  απο   Επισκόπους , θα αντιμετωπισθεί  απο την Σύνοδο  με τον  "Αρχιεπισκοπικό  τρόπο"  δηλαδή  της  ... σιωπής και των χαμηλών τόνων .
Είναι προφανές ότι η  Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας δεν έχει αξιολογήσει  ως μείζον το ζήτημα  της επιβολής  μιας ηλεκτρονικής αντίχριστης δικτατορίας  της οποίας το βασικώτερο  "εργαλείο" θα είναι η "Κάρτα του Πολίτη" (τις "ασκήσεις εξομείωσης" θα τις κάνει με την "Κάρτα συναλλαγών" ή  "φοροκάρτα" )  ενώ   άκουσε τις  φωνές των λίγων  Επισκόπων  και  των πιστών  που με κάθε τρόπο  ζητούν να λάβει θέση .
Εμείς ευχόμεθα  η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων  και να  σταθεί  δίπλα στις αγωνίες και τις  δικαιολογημένες ανησυχίες του  ποιμνίου της.
Μέχρι λοιπόν αύριο,  οπότε και θα  ολοκληρωθούν οι εργασίες  της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας,  θα αναμένουμε  για να δούμε αν  οι Ιεράρχες  και ποιμένες μας θα ακολουθήσουν  την οδό της  Αποστολικής παράδοσης  ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου