"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Βασανιστικές ᾿Αμφιβολίες γιά τήν 17η Νοέμβρη '73


Κάθε χρόνο εδώ και 37 συναπτά έτη η 17η Νοέμβρη γιορτάζεται ως αργία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας προφανώς γιατι εμπεριέχει μηνύματα που πρέπει να εμποτίσουν και να διαμορφώσουν αντιλήψεις για τις επερχόμενες γενιές.

Ομιλίες απο εκπα...ιδευτικούς -δασκάλους και καθηγητές, μαθητές και φοιτητές ...και η απορία πάντα η ίδια. Τι ακριβως εορτάζουμε την 17η Νοέμβρη;;

Μήπως τιμούμε όπως μας "μάθαιναν" από το δημοτικό τους "νεκρούς του Πολυτεχνείου;;

Μετά το 1981 η κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια του Πολυτεχνείου ανέθεσε στον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Γ.Σκουλαρίκη να δώσει εντολή στον αστυνομικό διευθυντή Γ.Σαμπάνη -ο οποίος είχε αποταχθεί από το καθεστώς Παπαδόπουλου -να βρει τους νεκρούς-φαντάσματα του Πολυτεχνείου. Το πόρισμα ανάλογο με το προηγηθέν του εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ.Τσεβά ήταν καταπέλτης: ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και σε ζώνη 300μ πέριξ αυτού ακόμη και αν το τότε καθεστώς εμυκτηρίσθη για κάτι τέτοιο.

Το πόρισμα αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακληθεί. Πού βρίσκονται τότε οι νεκροί;; Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος αποφάσισε κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης, Γ.Α. Μαγκάκη να απονείμει τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των σπουδαστών που έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο ΟΥΔΕΙΣ δικαιούμενος ή μαυροφορεμένη μητερα(!!) ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξη που παρέμεινε τελικώς ΑΖΗΤΗΤΗ!!! Γιατί άραγε;;

Απορίας άξιον είναι επίσης το γεγονός ότι ποτέ δεν είδαμε σε εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου ή στις τηλεοράσεις κάποιους εκ των συγγενών μάνες πατεράδες αδέρφια των νεκρών....

Η Χούντα είχε παραδώσει την εξουσία απο την 8η Οκτωβρίου 1973 όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Μαρκεζίνη για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογική διαδικασία την άνοιξη του 1974. Άρα ούτε αντίδραση κατά της Χούντας σηματοδοτούσε η εξέγερση του Πολυτεχνείου!!! Αντιθέτως, ανέκοψε την πορεία της χώρας προς τις εκλογές φέρνοντας τη δικτατορία του Ιωαννίδη.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο λόγος του εορτασμού της "μνήμης των νεκρών και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου" είναι ένας πολύτιμος και υπερεκτιμημένος μυθος!!!

Οι Λαλιώτηδες, οι Δαμανάκηδες και οι όμοιοι τους εξαργύρωσαν και με το παραπάνω τη συμμετοχή τους στο χώρο ή τον περίχωρο του Πολυτεχνείου. Σε τι ωφέλησαν τη χώρα και σε τι πραγματικά την ωφελούν οι συγκεκριμένες επέτειοι και οι μύθοι που τις περιβάλλουν ειδικά σε τέτοιες ασταθείς πολιτικά ημέρες;
Χτίσαμε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα πάνω σε ψέμματα και αφορισμούς θάβοντας και παραγράφοντας δολιοτρόπως αλήθειες πολιτικές και θρέφοντας υστερίες εξ αριστερών κατα βάσιν προερχόμενες.!! Οτιδήποτε πατριωτικό θεωρήθηκε ακραίο και φασιστικό ενώ οτιδήποτε παράνομο και καταστρεπτικό έφερνε τη σφραγίδα και τη δικαιολογία της "ανατροπής" της "λαικής επανάστασης" και του "εκσυχρονισμού".
Τα αποτελέσματα σήμερα είναι κάτι παραπάνω από ορατά. Κοινωνικό χάος, νόμοι που ψηφίζονται για να μην τεθούν ποτέ σε ισχύ ή τίθενται εν ανενεργεία, τάξη που δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα ο Έλληνας αφου πέρασε από μια διαδρομή 35 χρόνων λούφας, απάτης, απαξίωσης των θεσμών και των εταίρων έφτασε στο έσχατο σημείο: να καταντήσει ο παρίας και ο ζητιάνος της Ευρώπης με το χέρι μονίμως απλωμένο για να δανείζεται ώστε να πληρώσει τα δανεικά.
Ας σταματήσει επι-τέλους αυτό το αριστεροκρατούμενο κατευθυνόμενο μονοπώλιο των διαφόρων ανωνύμων και επωνύμων πάσης φύσεως εκπαιδευτικών, υπουργών, πολιτικών και διαφόρων φορέων που συντηρούν ένα παραμύθι άνευ πρωταγωνιστών άλλα με τίτλους...τέλους!!!!( η λέξη αυτή εδώ συνδηλώνει τον θάνατο από το αρχαίο ρήμα τελευτάω-τελευτώ αλλά συνάμα και τον σκοπό!!) ώστε να μάθουν τα Ελληνόπουλα την ακριβή αλήθεια ακόμη και αν δεν "βολεύει " κάποιους!! Κάποιους που προφασιζόμενοι και ιστάμενοι πάνω σε λείψανα ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ "νεκρων" -πόσο μάλλον "ηρώων" του Πολυτεχνείου, έχτισαν πολιτικές καρριέρες οπλίζοντας τάνκς ψηφοφόρων!!

(Aλήθεια αναφορικά με τους υπαρκτούς και αδικοχαμένους νεκρούς --τω όντι- της MARFIN ποιός θα μιλήσει;; Για τους πολλούς Ικάρους που υπερασπίστηκαν όλους εμάς κατα καιρούς (βλ. Ίμια) με αντίτιμο τη ζωή τους ποιός θα μιλήσει;; ΔΕΝ πουλάνε φαίνεται οι πραγματικοί νεκροί- ΗΡΩΕΣ σε αυτή τη χώρα!)
*ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
E-MAIL επικοινωνιας : melinanef@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου