"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

῎Οχι στίς πρόωρες ἐκλογές λέει τό 81% τῶν πολιτῶν




Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010 19:55
Το 81% των πολιτών δεν θέλει πρόωρες εθνικές εκλογές και το 65% θεωρεί ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, σύμφωνα με την έρευνα πολιτικού κλίματος των εκλογών, της Public Issue.
Σύμφωνα με όσα απάντησαν, μεταξύ άλλων, οι πολίτες, οι περισσότεροι επέλεξαν αυτούς που ψήφισαν με βάση την προσωπικότητα του υποψηφίου (ποσοστό 47% για τους δημάρχους και 33% για τους περιφερειάρχες).
Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία (81%) έκρινε ότι η συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν είχε καμία επιρροή στην επιλογή τους, ενώ το 44% θεωρεί ότι η αποχή θα είναι μεγάλη.
Η Public Issue ρώτησε τους πολίτες για το ρόλο του μνημονίου στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές. Το 81% των ερωτηθέντων έκρινε ότι το μνημόνιο έπαιξε γενικά ρόλο στην ψήφο των πολιτών, ενώ οι μισοί σημείωσαν ότι το μνημόνιο έπαιξε ρόλο στην προσωπική τους ψήφο.
Όσον αφορά στους ψηφοφόρους των παρατάξεων, το 60% των ψηφοφόρων της ΝΔ τονίζει ότι το μνημόνιο έπαιξε ρόλο για την ψήφο του στις αυτοδιοικητικές. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι 40% και του ΚΚΕ 58%.
Πάντως, για το 26% των ερωτηθέντων, το μνημόνιο είναι μονόδρομος.
Παράλληλα, οι περισσότεροι (το 49% έναντι του 34%) δηλώνουν μάλλον υπέρ του Καλλικράτη, ενώ το 41% κρίνει ότι από το σχέδιο ωφελούνται οι τοπικές κοινωνίες.
Πηγή: Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου