"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τί γίνεται μέ τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη;



Για 16 ημέρες ακόμη θα είναι ανοιχτή η Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η οποία λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2011. Το σχέδιο δεν περιέχει καμία σαφή αναφορά στην Κάρτα του Πολίτη. Παρόλα αυτά κατά την έναρξη της δημόσιας αυτής διαβούλευσης ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε στην Κάρτα κάνοντας μάλιστα λόγο για σταδιακή μετατροπή της σε πολυκάρτα με την οποία θα πραγματοποιούνται οικονομικές κινήσεις, συμμετοχή στη δημόσια υγεία και πολλές άλλες δραστηριότητες των πολιτών. Ωστόσο και παρά τις υπουργικές εξαγγελίες για την Κάρτα του Πολίτη μέσα στο κείμενο που δόθηκε για διαβούλευση δεν γίνεται σαφής αναφορά στην Κάρτα αυτή. Είναι χαρακτηριστικό το ερώτημα σχολιαστή που συμμετείχε στην διαβούλευση με τα αρχικά γράμματα (αντί ονόματος) ΓΜ ο οποίος αναφέρει: «Για την κάρτα του πολίτη ,εχετε καποιο νεώτερο και αν θα είναι τελικα αυτη το πιστοποιητικό για εξυπηρέτηση στο μοντέλο της ηλεκτρονικης διακυβέρνησης?»....
Θα πρέπει να αναμένουμε νέο κείμενο για την Κάρτα του Πολίτη; Ή ο Υπουργός κρίνει ότι το θέμα έχει κλείσει μετά την σχετική διαβούλευση που έγινε ειδικά για την Κάρτα αυτή και έληξε στις 12 Δεκεμβρίου 2010; Υπενθυμίζουμε ότι στη διαβούλευση εκείνη το σχετικό κείμενο ελάχιστες πληροφορίες έδινε για το πόσες και ποιες κινήσεις θα γίνονται από τους πολίτες με την Κάρτα αυτή.
Εν τω μεταξύ η «Συντονιστική Ἐπιτροπή κατά τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη» διοργανώνει ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων στις 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 12 τό μεση¬μέρι πρός ενημέρωση των πολιτών και αποτροπή της λήψης της Κάρτας και καλεί όλους τούς Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν.
Αντίθετα με τους αγωνιούντες πιστούς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ολοκλήρωσε σήμερα (Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011) τις εργασίες της και τουλάχιστον στα Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν οι Συνοδικοί δεν έκαναν ούτε μία αναφορά στο θέμα. Δυστυχώς και η Ιεραρχία που εκτάκτως συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα δεν θα ασχοληθεί –όπως όλα δείχνουν- με το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη αφού μοναδικό θέμα της θα είναι το ζήτημα του εφημεριακού κλήρου.
Η αγωνία των πιστών για την Κάρτα του Πολίτη αυξάνεται όσο παρατηρούν τις προσεκτικές και μεθοδικές κινήσεις της κυβέρνησης που προωθεί την καθιέρωση της Κάρτας ενώ την ίδια στιγμή η Εκκλησία κινείται αργά αναμένοντας κυβερνητική ενημέρωση επί του θέματος και πορίσματα επιτροπών που μάλλον λειτουργούν με πολύ αργούς ρυθμούς.
Στην παρούσα συγκυρία απαιτείται ξεκάθαρη συνοδική απόφαση της Ιεραρχίας με την οποία θα καλούνται όλοι οι πιστοί να αρνηθούν την παραλαβή της Κάρτας του Πολίτη, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η κυβερνητική προσπάθεια επιβολής πλήρους ελέγχουν όλων των πτυχών της ζωής των πολιτών.
 
Πηγή:ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου