"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

᾿Εφημερίδα "Παρασκευή καί 13": "Φωτιές στήν ῾Ιεραρχία ἀνάβει ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη"



Εισαγωγικό σχόλιο απο το Ο.Π:
Όπως θα διαβάσετε  στα αποσπάσματα του άρθρου  που δημοσιεύτηκε σήμερα 11/2/11 στην εφημερίδα "Παρασκευή και 13", μέσα  σε 5 μόλις  ημέρες οι 100- 200 φανατικοί έγιναν "πάνω απο 2.500,  η πλειονότητα των οποίων ήταν μέλη ενοριών".
Αναφερόμαστε γενικά στα  ΜΜΕ,  τα οποία  προεξοφλούσαν ότι  η συγκέντρωση  εναντίον της Κάρτας του Πολίτη  και  κάθε άλλης  κάρτας- εργαλείου της παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνσης, θα μαζέψει  μόνο μερικούς  "φανατικούς"  που δρούν στο περιθώριο  παραεκκλησιαστικών  και παραθρησκευτικών  οργανώσεων, ή ακόμα και  "ακροδεξιά  και εθνικιστικά  στοιχεία".
Ας δούμε μερικά αποσπάσματα  απο τον εν λόγω άρθρο:





 "Φωτιές στην Ιεραρχία ανάβει η Κάρτα του Πολίτη"


Μπορεί να ξεπέρασαν  τους 2.500 αυτοί που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή  έξω απο την Βουλή για να  διαμαρτυρηθούν  για την Κάρτα του Πολίτη, όμως  η σύνθεση  των διαδηλωτών δεν επιτρέπει  εφησυχασμούς στην Ιεραρχία  πως το θέμα  των αντιδράσεων  θα κλείσει  εύκολα  και, το σημαντικότερο, πως μερίδα πιστών  θα αφήσει  την Ιερά Σύνοδο  να χειριστεί  εν λευκώ  το ζήτημα  με την κυβέρνηση.
Αν ήταν  μόνο τα μέλη  παλαιοημερολογιτικών  οργανώσεων  ή του γνωστού αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Μουλατσιώτη απο την μονή  των "παπαροκάδων" στο Τρίκορφο της Φωκίδας, τότε  εύκολα  θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί  η ιστορία  αυτή  με τις γνωστές κριτικές  γιατις ομάδες των "σκληρών" που δεν χάνουν  ευκαιρία να αντιπολιτεύονται  την επίσημη Εκκλησία.
Όμως την Κυριακή  στο Σύνταγμα βρέθηκαν  και γνωστοί κληρικοί  της επίσημης Εκκλησίας  που ο λόγος τους  πιάνει στους πιστούς ,όπως ο ιερέας  Σαράντης Σαράντος  απο την μητρόπολη Κηφησίας ,Αμαρουσίου  και Ωρωπού  μαζί με μέλη  ενοριών  που αποτελούσαν και την πλειονότητα  των συγκεντρωμένων.
Διαβάστηκαν επίσης μηνύματα συμπαράστασης  που έστειλαν δύο μητροπολίτες, οι  Αιτωλίας Κοσμάς  και Γόρτυνος Ιερεμίας. 
Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε  και τους μητροπολίτες  που μπορεί να μην έστειλαν μήνυμα , αλλά έχουν  κατά καιρούς  εκφράσει δημόσια  τις αντιρρήσεις  ή και απλώς  τις επιφυλάξεις τους (Θεσσαλονίκης,Λαρίσης, Αλεξανδρουπόλεως, Καλαβρύτων, Κονίτσης,Πειραιώς, Κηφησίας, Αργολίδος, Μεσογαίας, Πατρών, και άλλοι), τότε ο Αρχιεπίσκοπος  αλλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξουν πολύ, ώστε να μην  ανάψει  ακόμη μια φωτιά  μέσα σε όλες τις άλλες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου