"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κάρτα του Μετανάστη αντί της άδειας παραμονής

 
Την "Κάρτα του Μετανάστη", που θα αντικαταστήσει την άδεια παραμονής, προανήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του "Καλλικράτη των υπηρεσιών μετανάστευσης", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανακοίνωση. Σύμφωνα με το υπουργείο, τις διαδικασίες έκδοσης ή ανανέωσης των αδειών παραμονής θα αναλάβουν αποκλειστικά οι υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αντί της μέχρι σήμερα εμπλοκής των υπηρεσιών δύο διαφορετικών δημοσίων φορέων, δηλαδή των πρωτοβαθμίων ΟΤΑ, που παραλάμβαναν τις αιτήσεις και παρέδιδαν τις άδειες διαμονής, και των υπηρεσιών Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Περιφερειών (και, πλέον, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων), που εξέταζαν και εξέδιδαν τις σχετικές άδειες διαμονής.
Αποτέλεσμα αυτού του «Καλλικράτη» των υπηρεσιών μετανάστευσης, όπως τονίζει το υποργείο Εσωτερικών, "θα είναι η ταχύτερη, πιο διαφανής και ασφαλέστερη ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των αδειών διαμονής με τη μορφή της 'Κάρτας Μετανάστη'", που ακολουθεί προφανώς το σχέδιο της αντίστοιχης "Κάρτας του Πολίτη" για τους ντόπιους. Η Κάρτα θα ξεκινήσει να υλοποιείται τους αμέσως προσεχείς μήνες, ενώ από τη στιγμή που "η κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση παρουσιάσει υψηλού επιπέδου ετοιμότητα, θα προχωρήσουν σταδιακά και στις 'υπηρεσίες αλλοδαπών μιας στάσης'". Τέλος, στους δήμους της χώρας ιδρύονται τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), τα οποία θα προωθούν την κοινωνική ένταξη των νομίμων μεταναστών.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/02/2011
Πηγή:http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου