"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

᾿Ηλείας Γερμανός πρός Δημήτρη Ρέππα: «σέ παρακαλῶ βοήθησε»



του Αντώνη Τριανταφύλλου
Κρατική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση 83 ναών και 5 μοναστηριών που έπαθαν ζημιές από το σεισμό του 2008 στην Ηλεία ζητάει ο επιχώριος μητροπολίτης Γερμανός. Σε μια συγκινητική επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα ο μητροπολίτης Ηλείας εκθέτει το πρόβλημα και ζητάει λύση.

Αναλυτικότερα, η επιστολή του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού έχει ως εξής:

Προς

Τον αξιότιμον κ. Δημήτριον Ρέππα,

Υπουργόν  Υποδομών,  Μεταφορών  και Δικτύων

Υπουργέ  μου,

Από το κρεββάτι του πόνου, πάσχων από φοβερή ισχιαλγία, σου γράφω αυτή μου την επιστολή, αφ’ ενός μεν για να σου ευχηθώ και  τούτος ο νέος χρόνος να είναι για σένα υγιεινός, καρποφόρος και οικογενειακώς χαρούμενος· Να είναι για το Υπουργείον σου αποδοτικός και για την Πατρίδα μας με ξεπέρασμα της κρίσεως και με ανάπτυξι, αφ’ ετέρου δε να σε παρακαλέσω να δείξης το ιδιαίτερον ενδιαφέρον σου δια τα σεισμόπληκτα – Ναούς, Μονές, Σχολεία, Σπίτια – των Ηλείων, οι περισσότεροι των οποίων είμεθα Αρκάδες (Εγώ ως γνωρίζεις είμαι εκ Μητρός το γένος Δημητρίου Ρέππα, εκ Βαλτεσινίκου), γιατί το ΤΑΣ Πύργου όλο λέει ότι δεν του στέλνετε από το Υπουργείο χρήματα να καλυφθούν οι ανάγκες  του.

Υπουργέ μου,

83 Ναοί και 5 Μοναστήρια έπαθαν ζημιές από τον σεισμό του 2008 στην Ηλεία. Εξ αυτών 12 Ναοί και μιας Μονής Πτέρυγα Κελλιών και Ναός, η της  Αναλήψεως Γερακίου Αμαλιάδος, κατεδαφίστηκαν. Σε παρακαλώ βοήθησέ με στέλνοντας χρήματα στο ΤΑΣ Πύργου, δια να δοθούν οι δόσεις και να επισκευασθούν ή ανακατασκευασθούν οι Ναοί και τα σπίτια, ώστε  να μπούνε μέσα οι άνθρωποι και να λειτουργήσουν οι Ναοί μας.

Επί τούτοις διατελώ,

† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ


Πηγή:http://www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου