"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Προσλήψεις κληρικῶν μέ τό σταγονόμετρο. Συνάντηση τῆς Συνοδικῆς ᾿Επιτροπῆς μέ τό Γιάννη Ραγκούση

|
του Αντώνη Τριανταφύλλου
Τη σταδιακή ικανοποίηση εντός του έτους των αναγκών διορισμού κληρικών, ανάλογα όμως με τις ανάγκες κάθε εκκλησιαστικής επαρχίας και με προτεραιότητα σε επαρχιακές μητροπόλεις, συζήτησαν το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Εσωτερικών με τα μέλη της συνοδικής επιτροπής για τις προσλήψεις.

Οι μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος, Ύδρας Εφραίμ και Καισαριανής Δανιήλ κλήθηκαν εσπευσμένα στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου συνομίλησαν με το Γιάννη Ραγκούση για το θέμα των διορισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών τους εξέθεσε το ζήτημα που υπάρχει με την περιστολή των διορισμών δημοσίων υπαλλήλων λόγω της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης 1/5 στην οποία έχουν υπαχθεί και οι κληρικοί. Ωστόσο, όπως σημείωσε  ο Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πολιτεία συνεχίζει να εξετάζει το ζήτημα προκειμένου σταδιακά μέσα στο τρέχον έτος να απελευθερωθούν πόροι για την κάλυψη και κενών εφημεριακών θέσεων, ούτως ώστε να εκδοθούν οι πολυπόθητες πράξεις διορισμού κληρικών, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε μητρόπολης.

Η διαχείριση των διορισμών θα γίνει από την Ιερά Σύνοδο και οι θέσεις θα κατανεμηθούν αναλογικά με προτεραιότητα να δίνεται σε επαρχίες όπου παρατηρείται ιδιαίτερη έλλειψη σε κληρικούς. Επιπλέον, στην αρχική κατανομή θέσεων δεν θα περιληφθούν οι μητροπόλεις που έχουν προχωρήσει σε πράξεις διορισμού πριν την έκδοση της εγκυκλίου Ραγκούση για τη ρύθμιση 1/5 (μια πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις).

Πηγή:ΑΜΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου