"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Μητροπολίτης Νικόλαος "Η δήλωση του Elton John είναι βλάσφημη"

Την έντονη αντίδραση του εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), όσον αφορά τις προκλητικές δηλώσεις του ποπ συνθέτη - μουσικού Έλτον Τζον σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό «Parade» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η προκλητική δήλωση του Έλτον Τζον, έχει ως εξής: «Νομίζω ότι ο Ιησούς ήταν ένας συμπονετικός γκέι, ένας πανέξυπνος ομοφυλόφιλος που κατανοούσε τα προβλήματα των ανθρώπων».

Η αντίδραση του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου ήταν άμεση, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση του Elton John – Βλάσφημη.

Συγκεκριμένα ο κ. Νικόλαος τόνισε: «Η δήλωση του Elton John είναι βλάσφημη. Αυτό είναι μια πρόκληση και ένας μεγάλος πειρασμός για τους Χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά σήμερα, όπου διανύουμε την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής, όταν όλοι οι πιστοί μετανοούν και καθαρίζονται από τις αμαρτίες τους».

«Σε αντίθεση με τον άνθρωπο αυτόν, ο οποίος καμαρώνει για τις αμαρτίες του και δεν αποδίδει σε οποιονδήποτε άνθρωπο αλλά στον ίδιο Τον Ιησού Χριστό, για τον οποίο το Ευαγγέλιο αναφέρει «και οίδατε ότι εκείνος ἐφανερώθη ίνα τας αμαρτίας ημών άρῃ, και αμαρτία εν αυτώ ούκ έστι». (Α’ Ιωαν. 3 -5), συνέχισε ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως δήλωσε: «Το γεγονός ότι τα παγκόσμια μέσα, προβάλουν τέτοιες διαστρεβλωμένες απόψεις, φανερώνει το πόσο βαθειά ο σύγχρονος κόσμος βυθίστηκε στην αμαρτία, αλλά και πως αφαίρεσε από την ζωή του την πραγματική αλήθεια. Η άγαμη συγκατοίκηση είναι αμαρτία, αλλά πιο σοβαρό αμάρτημα είναι η ομοφυλοφιλία».

Τέλος, ο κ. Νικόλαος τόνισε: «Να μη εξαπατώνται διότι «η ουκ οίδατε ότι άδικοι βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι; μη πλανάσθε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται. (Α. Κορινθ. 6, 9-10)

  • Πηγή:http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου