"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

῾Ιερώνυμος: "Παραμύθια" ἡ μεγάλη ἐκκλησιαστική περιουσία


Μέγεθος γραμμάτων: Decrease 
font Enlarge 
font

Tην αντίθεσή του με τη φορολόγηση της εκκλησίας, με τον τρόπο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News". Μάλιστα προαναγγέλλει ότι η εκκλησία θα προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ιερώνυμος δηλώνει ότι έχει προτείνει στον υπουργό Οικονομικών, τη φορολόγηση των καθαρών εσόδων και προσθέτει ότι κάθε ναός και κάθε μοναστήρι πρέπει να φορολογηθεί ξεχωριστά με βάση τον λογιστικό προσδιορισμό και όχι να μπει φόρος 20% στα συνολικά έσοδα της εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει "παραμύθια" τα όσα λέγονται για τη μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία.
"Μιλούν για 840.000 οικόπεδα και ψάχνω να βρω ένα οικόπεδο για γηροκομείο και δεν βρίσκω" λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ιερώνυμος τονίζει ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το θέμα και ασκεί κριτική στον τρόπο που λειτουργούν ορισμένοι υπουργοί, καθώς, όπως λέει, η εκκλησία έχει έτοιμες της επιτροπές της για τον διάλογο με το κράτος, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την άλλη πλευρά.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του, αλλά και τις διαφοροποιήσεις μητροπολιτών που δηλώνουν πρόθυμοι να δωρίσουν τον μισθό τους στο κράτος, ο κ. Ιερώνυμος τονίζει ότι καθένας έχει την άποψή του, ωστόσο υπάρχει διαφορά μεταξύ άποψης και λαϊκισμού.

Πηγή:http://www.hbnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου