"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

και στό πιό ἀπόμακρο χωριό ἤ νησί τής ῾Ελλάδας θά μεταφερθεῖ τό Μ. Σάββατο τό ῞Αγιο Φῶς

 

Με ειδική Κυβερνητική πτήση θα μεταφερθεί το Μ. Σάββατο το Άγιο Φως στην Αθήνα

Με ειδική Κυβερνητική πτήση, υπό στοιχεία ΗAF 209 θα μεταφερθεί το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα από τα Ιεροσόλυμα - μέσω Τελ Αβίβ - στην Αθήνα το Άγιο Φως.
Κατά την άφιξη του στο Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα αποδοθούν τιμές αρχηγού Κράτους.

Το αεροσκάφος προβλέπεται να προσγειωθεί περίπου στις 18:30 και θα σταθμεύσει στη θέση V.I.P. Β 17. Θα ακολουθήσει με κάθε επισημότητα η τελετή υποδοχής, στην οποία μπορούν να παρευρίσκονται όσοι το επιθυμούν.

Η συγκέντρωση των πιστών θα γίνει έξω από την Πύλη 9 και λίγα λεπτά πριν την προσγείωση του αεροπλάνου, αφού περάσουν από το σχετικό έλεγχο ασφαλείας, θα τους επιτραπεί η είσοδος σε ειδικά περιφραγμένο χώρο, από όπου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τελετή.

Στη συνέχεια, με άλλες πτήσεις της AEGEAN AIRLINES και της OLYMPIC AIR , καθώς και με αεροσκάφη τύπου C 130 και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει και στο πιο απόμακρο χωριό ή νησί της Ελλάδας, μέσα σε μικρές ειδικά κατασκευασμένες λυχνίες.

Εορτολογιο



σήμερα
Τρι 30 Μαρ 10

Μεγάλη Τρίτη (*), Γ' Νηστειών: Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως, Βίκτωρ μάρτυρας, Ευβούλη Αγία, Ζαχαρίας Μητροπολ. Κορίνθου Νέος Ιερομάρτυρας, Ιωάδ ο Προφήτης, Ιωάννης όσιος ο εν φρέατι, Ιωάννης Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Ιωήλ ο προφήτης
www.synaxari.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου