"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Παπανδρέου:Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην Παιδεία! (Δηλαδή;......)

Τό ὑπουργεῖο Παιδείας, ἀκέφαλο, ἀπεκόπη γάρ τό ᾿Εθνικῆς, προγραμματίζει (ἄνευ τοῦ ξενοδόχου)  ΜΕΓΑΑΑΑΛΕΣ ἀλλαγές. Ποιές; Εἴδωμεν, κοντός ψαλμός ἀλληλούϊα....

14/3/2010

Για να ξεπεράσουμε οριστικά και με βιώσιμο τρόπο την κρίση πρέπει να τα αλλάξουμε όλα και η παιδεία είναι η δύναμη που θα τροφοδοτήσει αυτή την αλλαγή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων με θέμα "αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση".

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που συμμετέχουν ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ουσιαστική αναβάθμιση της παιδείας στη χώρα μας και τόνισε ότι "στην προσπάθειά σας αυτή, να ανοίγετε νέους δρόμους, θα είμαι δίπλα σας".

Κάνοντας ειδική αναφορά στη συμβολή της καινοτομίας είπε ότι "η καινοτομία στην εκπαίδευση είναι πια καθοριστικός παράγοντας για να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας, που θα είναι ανταγωνιστικό, αλλά και θα απελευθερώνει το μυαλό των νέων ανθρώπων, δημιουργώντας ολοκληρωμένους πολίτες".

www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου