"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Διώκεται καί ὁ πατριωτισμός;

Σχόλιο:Δημοσιεύουμε τήν παρακάτω εἴδηση, χωρίς νά συμφωνοῦμε, βέβαια, μέ τήν ποινικοποποίηση τοῦ πατριωτισμοῦ. ᾿Εντάξει, λίγη ὑπερβολή ὑπάρχει. ῞Οταν,  ὅμως,  τήν πατρίδα μας κάποιοι την ἐξεφτιλίζουν, εἶναι σάν νά σοῦ βρίζουν τήν μάννα σου, γιατί καί ἡ πατρίδα μας μάννα μας εἶναι. Καί γιά νά θυμηθοῦμε τήν ἱστορία, αὐτούς τούς ἀναρχικούς πού κατεβάζουν τήν ἑλληνική σημαία καί τήν καῖνε, γιατί τούς ἔχουμε στό ἀπυρόβλητο;


Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός του Λιμενικού για τα ρατσιστικά συνθήματα της παρέλασης


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής αξιωματικός της διμοιρίας της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος καθώς μέλη της κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να διαπιστωθεί ποιοι και γιατί φώναξαν τα συνθήματα.

Επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους» και πρόσθεσε πως «κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας» δείχνοντας παράλληλα την πόρτα της εξόδου σε όσους ενεπλάκησαν στο περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα «για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας». Και κατέληξε λέγοντας πως: «Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου