"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Δυσαρεστημένοι χρήστες οργανώνουν εκστρατεία εξόδου από το Facebook

Αναρτήθηκε από ClopYPastE 24 Μαΐου 2010

Μερικές χιλιάδες χρήστες έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής τη διαδικτυακή εκστρατεία «Quit Facebook» η οποία έχει ορίσει την 31η Μαΐου ως ημέρα μαζικής εξόδου από τη δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Μέχρι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής λιγότεροι από 13.500 χρήστες είχαν δηλώσει πρόθυμοι να σβήσουν τους λογαριασμούς τους από το Facebook την 31η Μαΐου - σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα 400 εκατομμύρια ενεργών μελών της ιστοσελίδας. Άλλοι πάλι, καλούν τους χρήστες που δε συμφωνούν με τους όρους απορρήτου της σελίδας να απέχουν (να μην συνδεθούν) στις 6 Ιουνίου.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν το θέμα του απόρρητου οι διαχειριστές του Facebook ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι πρόκειται σύντομα να ενεργοποιήσουν νέους όρους για την προστασία των δεδομένων των χρηστών και να απλοποιήσουν τη διαδικασία «εξόδου» από την ιστοσελίδα.

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση γύρω από τα θέματα απορρήτου, έχει κινήσει το ενδιαφέρον σε άλλα εγχειρήματα στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία παραμένουν όμως σε εμβρυϊκό στάδιο. Ένα από αυτά, το «Diaspora» τράβηξε την προσοχή του kickstarter - ενός δικτυακού τόπου που προωθεί τη χρηματοδότηση φερέλπιδων εγχειρημάτων.

Όπως σημειώνει το BBC, σε διάστημα λίγων εβδομάδων, οι τέσσερις νεαροί φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που βρίσκονται πίσω από το «Diaspora» έλαβαν μία χρηματοδότηση της τάξεως των 175.000 δολαρίων, αν και είχαν ζητήσει αρχικώς μόνο 10.000.

Πηγή: tech.pathfinder.gr
ἀναδημοσίευση:Αναρτήθηκε από ClopYPastE 24 Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου