"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Τό 78% τῶν ᾿Ισραηλινῶν βλέπει τήν Τουρκία σάν ἐχθρό


 

Νικόλας Ζαννέττος
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, 78% των Ισραηλιτών, βλέπει την Τουρκία σαν εχθρό.
Η Τουρκία αποτελούσε κάποτε την μοναδική μουσουλμανική χώρα σύμμαχο του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή.
Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις της Γάζας, και το θάνατο Τούρκων ακτιβιστών οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη περιοχή, τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν.
Οι δύο χώρες ανέπτυξαν κατά την δεκαετία του 90 ιδιαίτερες στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις, ενώ η Τουρκία έγινε ο αγαπημένος προορισμός για τους Ισραηλινούς τουρίστες.
Το 2008 η Τουρκία επέκρινε την στάση του Ισραήλ στο ζήτημα της Γάζας και οι σχέσεις των δύο χωρών πήραν τον κατήφορο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την βελτίωση και ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Τεχεράνης.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της Γάζας, είχαν ως αποτέλεσμα μια διπλωματική «κόντρα» των δύο χωρών. Το αποκορύφωμα φυσικά ήταν όταν η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Ισραήλ ενώ ανακοίνωσε και επίσημα πως θα μειώσει τόσο τους οικονομικούς όσο και τους στρατιωτικούς δεσμούς με το Ισραήλ στο χαμηλότερο δυνατό σημείο.
http://www.sigmalive.com/news/international/275112
ἀναδημοσιευση:antibaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου